Jump to content

PSP vs. WII


NM30

Recommended Posts

Moj frend hoče kupiti konzolo pa ne ve ali bi kupil Wii, ali PSP. Po eni strani bi kupil psp zaradi prenosnosti, po drugi strani pa Wii zaradi načina igranja. Najbolj ga zanima kje je boljša grafika (potrdite da je na wii-ju boljša, ker ga že jaz to prepričujem).

Kaj bi raje kupili?

Link to comment

Hoce prenosno skatlico s podporo gledanja filmckov, poslusanja mp3-ja. Naj si kupi mp4. :lol: (ja, tudi ti podpirajo mpeg format.....vsaj nekateri).

Za mene Wii forever. Inovativnost igranja, Wiimote sede v roko skor tak dobro kot moj tamali, lepe in spilavne igre, ter Nintendo. Ces vec?

O grafiki pa res nebi vedo....Wii se ni pokazal vsega kar zmore, je pa sigurno boljse gledat igro na tv, kot na 10x15cm zaslonu. :beer:

My vote for wii. :love:

Link to comment

Glej če rabiš mobilnost, kupiš psp, če ne Wii. Za psp obstaja en haufn pi***arij, ki včasih prav pridejo ( nevem kak je kaj wii z homebrew sceno).

Jaz recimo nisem o tem niti razmišljal, ker sem kupil psp zato, ker sem vsaki dan po 2 uri na vlaku. Drugač pa da doma igre teram mam pa računalnik pa mi konzole niti ne dišijo preveč :P

Drugač pa mi zelo prav pride tudi psp, da pogledam kaki film, ko sem na daljši poti...

Tak, da odvisno kaj rabiš pa zakaj rabiš. :china:

Link to comment
  • admins

Hmmm...

Wii je dober zaradi načina igranja, saj imaš Wiimote, s katerim delaš določene "zamahe" in ne rabiš toliko škljocat po knofih, pri PSP pa moraš klikat po gumbih.

Wii ni mišljen kot prenosna igralna konzola, ampak se priklopi na bilokakšen TV (ok, sem ne spadajo TV-ji, ki nimajo scart in činč priklopa, ampak ti TV-ji so le še redkost (vsaj tako si mislim)), PSP pa ima pač tisti (pre)mali ekran in je zato prenosni.

PSP je zmožen tudi predvajanja glasbe, videja in pa prikazovanja slik, medtem ko je Wii zmožen samo ogledovanja slik.

Glede zvoka ima Wii dober zvok (če ga priključiš na 5.1 zvočnike), medtem ko ima PSP samo stereo, ampak to je razumljivo (ima samo 2 zvočnika).

Po analizi, ki so jo naredili, Wii ne porabi veliko elektrike (kar 8× manj od PC-ja, PS3 in xbox360), pri tem je varčen tudi PSP, vendar ga je treba polniti.

Glede cene, pa je takole. Wii stane v Big bangu 270€, PSP pa 185€.

Odločiti se moraš sam. Vedeti moraš za kaj ga boš uporabljaj in kje (PSP, če ti je nujna glasba, video in slike, ter rad igraš med vožnjo (ter nato bruhaš :razzy:) , ALI pa rad igraš igre, in ti bo konzola na nek način nadomeščala računalniške igre).

Wii ---> igre

PSP ---> prenosna multifunkcijska naprava

Odločitev je tvoja. :roll:

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.