Jump to content

[PS2] Final Fantasy X


D.Tidus

Recommended Posts

Ey , folk živjo. Ko sm malo gledu keri špili so kle notr sm vidu sam FFXII.

???

Pa čaki mau a ni FFX eden od biserjev te konzole. Igro sem kupil leta 2002 ko je izšla skupaj z PS2 (Ah , moj prvi PS2) in zato so vtisi toliko bolj močni. Hkrati lahko notri pišete o FFX-2.

Povejte malo kaj vam je bilo dobro v tej igri , kaj slabo , kaj vam je delalo težave , kaj mislite o Dark aeonih in Penancu ...

Vsekakor je zame najboljši v seriji FFVII , vendar je FFX čisto za njim in še glavni lik mi je kul (razvidno po mojem imenu , tisti D. pa pomeni dark). Kaj mislite o pod igri blitzball , šefih , težavnosti , sphere gridu ... FFX tema odprta. :rock:

Owner of :

Xbox 360 + PS3...

Link to comment
  • 3 weeks later...

Končno en FF fan :beer:

No jz morm rečt da je FFX zaposlil polovico mojega življenja od leta 2003 naprej. Preigral sem jo zelo veliko da bi ja spoku vse dark aeone ter nazadnje Penanca. Zelo sem se tudi namatral v areni oziroma nevem kako se ži reče tistmu placu v mislim da Calm lands. Potem zgodba narjena v nulo( karakterji, čustva, zaplet, razplet, odnos med očetom in sinom v tem primeru Jekkt in Tidus) res fenomenalno. O grafiki da sploh ne govorimo ko je itaq prevč nora. O sistemu treniranja( Sphere Grid ) nebi kej vlk razpravlou ampak je 100x bolši ko navadn ko si sam levele gor pokaš ter nemorš karakterja vzgojit na način kokr ga ti hočeš. Špil res maksimalac takšni bi morali biti vsi špili( no razn FFVII, ki je itaq uber kewl ) , naprimer FFXII je za mene kurc od špila. Sploh ti neda tistega magičnega filinga kot da si v FF svetu ampak kr neki se mi zdi , kot da bi moral square kr neki na hitrco spacat.

I hope you feelin me!, I`m out

ffx6pz137bf.png
Link to comment
FFVII mi je bil super, desetka pa je sicer tudi super, a me nekako odbija sama igra in se je zato nisem nikoli zares lotil. Če sem iskren, mi gre FFVIII slog na bruhanje in ravno ta slog si lastita tudi FFX in FFXII.

Res ne vem, kako naj to zgoraj sploh komentiram... :no_no:

Slog igranja je bil pri vseh čisto normalen in zanimiv :)

Igral sem vsa nadaljevanja fenomenalne serije FINAL FANTASY in pri vseh sem užival v ekstazi igranja...!!! :beer:

I may never beat FINAL FANTASY XII. I can't bring myself to do it. I have fallen in love with this game, completely, and don't want the relationship to end... :)

Link to comment

Ravno končal sem FFX, zgodbeni del seveda. in kaj naj rečem, gremo po vrsti.

Najprej vržem DVD v konzolo in tam me pričaka najbolj bedna grafika možno (par tednov nazaj sem obrnil Black za Xbox, in skoraj so se mi posušile oči od bednosti (čez čas sem se navadil v glavnem)), iz obupa sem skoraj nehal igrat, ampak potem se malce pogovorim, polaufam, potrpim in izgubim dih ko sem videl prvi movie narejen z boljšim grafičnim srčkom. S temi špil preveč špara kar ni vredu, je pa vredu da je veliko animiranega materiala sploh. Potem me je tudi presenetila izjemno dobra obrazna animacija vseh likov, in njihovo guncanje v boju, neprecenljivo v glavnem.

Kar se tiče igre same, igralni sistem ni ravno neka revolucija a je zelo dobro zamišljen. To je eden prvih RPGjev, kjer sem dejnsko uporabljal še kaj drugega, kot napade, kjer delajo direktno škodo. Lomil sem jim ščite, moč in magijo, zastrupljal in slepil sem juh... zelo dobro.

Sistem level-upa mi je tudi zelo všeč, zelo odprt in drugačen od tečnega avtomatskega apgrejdanja. Tudi kostumizacija aeonov in orožij je kulj. Šefov je ravno prav in nisem jih pogrešal kot ponavadi.

Tu zraven naj še omenim da je blizzball beden, odigral sem samo obvezne dele. Okej ne rečem previdno zamišljeno a tako neprivlačno izvedeno.

Kar se pa tiče zgodbe naj pa rečem da je carska, na začetku zanimiv zaplet s kupom informacij ki jih ne moreš razdelat na začetku, ampak jih razdeluješ tekom zgodbe, kar je vredu saj je zgodba takoj po teleportaciji v Spiro kratkomalo bedna, poslušaš neka imena in kaj se je dogajalo..., po pravici povedano me je tja do Guadosalama, kjer se zadeve malce zapletejo, vodila samo želja po več prekrasnih filmih in želja po razdelavi začetnih kompleksov. Ampak to nabijanje na začetku ni brez pomena, saj se vizija o konzervativno-verski politični ureditvi, ki deluje popolno kmalu podre in tam se FF X začne.

Kar se tiče likov. So vredu, čeprav nekateri tako generični, recimo Seymourja tako lahko na začetku prebereš, da ni tako nedolžen kot zgleda. In Tidus je tako tipičen emo-metro-gay da je že kar žalostno, čeprav se mi je jokica poti koncu prikupila. In še prej omenjeni odnos oče-sin. Res je zelo globok, veliko globlji od tisteka Luke-Vader mečevanja in sekanja rok. Ostali liki so malce nadpovprečni, a le malce. Edino Auron je tak car. Ker pravi moški. Samo Ryu, Kratos in Sam fisher mu še sežejo do jajc. :bowdown:

Link to comment
  • 3 months later...

Ok, vem, da je zadnji post star že kake tri mesece, ampak če je še tema na prvi strani, se mi ne da nove odpirati. =D

V glavnem ... Končala FFX kakšna dva tedna nazaj. Število igralnih ur? 110. Ok, od tega odštejmo eno noč, ko sem zaspala dobesedno 'med igranjem' in pustila tv kakih 16 ur prižgano. x)

Niti enega Celestial Weapon nisem mela na koncu, sem se itak odločila, da bom vse začela še enkrat, dobila vsaj 6/7 Celestial Weapons (mja, nad Wakkinim World Champion sem OBUPALA, nad Jupiter Crest pa še bolj, ker Blitzball mi pa res ne gre -_-), premagala Dark Aeone, s pomočjo enega guide-a maximirala vse stats in tako dalje in tako lepo naprej. x)

Glavni ključ za zmage nad zadnjimi štirimi bossi pa je bil itak overdrive od Rikku ... Mix 2x Door to Tomorrow (večno bom hvaležna monster areni za tistih izjemnih 99x Door to Tomorrow, ko sem unlockala Catastrophe), potem pa 1, 2, 3 ... vsakič 9999 dmg in vse je bilo čisto preprosto. x)

Kar se zgodbe tiče ... Izjemna. Resno. IZJEMNA. V bistvu sploh ne vem, zakaj sem hotela FFX eno leto nazaj, ampak takoj, ko sem vstavila CD v PS2 in odigrala nekaj prvih minut igre, sem bila navdušena. Turn-based battle - obožujem tooo. *_* Zdaj pa imam probleme v FFX-2. Ampak bo že šlo nekako. =D

Celo recenzijo igranja bom napisala kdaj drugič, mogoče v nedeljo. Samo to še, konec je pa ... *ostane brez besed* Žalosten, ampak vseeno tako neizmerno leeeep. *_* Ne morem nehati gledati, čeprav sem se, ko sem končala prvič, jokala kot dež.

Tako, toliko za zdaj, grem dalje igrat FFX-2, že kak mesec se mučim pri Gunner's Gauntlet. :x:x Aja, pa samo nekaj ... Perfect ending je samo pri 100%, ne? (čeprav mi ni jasno, kakšna je razlika med good in perfect ending ... res ne xD pa nič govorit, ker nočem nobenih spojlerjev =P)

btw, je možno igrati PS1 igrice na PS2? Ker bi res ful rada igrala FF7 in FF8, pa sem na mojo veliko žalost ugotovila, da sta bile obe narejeni za PS1. =/ Ampak imam pa FF7 - Dirge of Cerberus. =)

ok, še zadnja stvar ... sem srečna, da sem to stran našla xD pa če me kdo hoče, me lahko doda na msn ... ker bi se res s kom rada o Final Fantasy talkala ... saj bi dala msn na profil, pa ne gre urejati. =/

ok, zdaj pa res grem *se spomni, da mora še seminarsko nalogo o Vietnamu končati* uf T_T

Link to comment

HaHa... FFX :) 600 ur lajfa zafural za ta spil. Naredil pa dobesedno VSE, rearange sphergrida, da imajo vse na 255, hp na 40k in magic na 9999, vsi 4 sete ribbon oklepov (perfect armour, HP+55% da dobim 99999, za ostala dva pa pozabil, mislim da so deathproof pa stoneproof) in ultimativna orozja, tudi blitzball nabildal originalno ekipo na maximum. Pol pa se razne NSG/NO/NA in speed run zadeve.

(:

Link to comment

o god ... :car:

dejansko občudujem vse, ki jim kaj takega uspe narediti, ej ... [in potem imajo MENE eni za noro, ker imam 112 ur igranja pri tem ... xD]

4x Ribbon armours? Jaz o tem lahko samo sanjam. *_* A HP+55% tudi obstaja? koliko in katere stvari je treba zanj?

No ja, samo pri meni je itak malo verjetno, da bom sploh kdaj prišla do enega Break HP Limit ... samo, ko gledam kake videe na youtube ... o god ... 99999 HP, 999MP, vse stats na 255, vsi celestial weapons ... *sigh* genialno ...

Link to comment

Tifa, če nisi odigrala FF 7 in FF8, ti jih toplo priporočam. Igri seveda delata na PS2, sam memory boš morala od PS1 imet, da boš lahko shranila. Ne znam pa ti povedati, kje bi igri lahko sploh še dobila...pri tem ti želim srečo! :);)

Lepota brez nečimrnosti, moč brez predrznosti, pogum brez divjosti, vse vrline človeka brez njegovih pregreh.

Link to comment

FF fan si, pa še nisi prešpilala FFVII???

/se začne polivati z blagoslovljeno vodo ter moliti Oče Naš

Takojci nabavi nekje, če je nuja pa sezi po emulatorju, čeprav občutek ni isti. Cloud (yeh, my nick) ter druščina ne bodo dolgo čakali. :lol: Ta igra te bolj zasvoji kot droge, vse na njej je izjemno. Ta igra je... OAZA! :D

Res pred njo samo: :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Link to comment

saj sem hotela igrati in sem ugotovila, da je za PS1 (ko še nisem vedela, da se dajo PS1 igrice tudi na PS2 igrati ...) in postala slabe volje. -_-

samo sem pa gledala FFVII: Advent Children. =) Genialno, resno. :) Pa FFVII: Dirge of Cerberus imam tudi. =D

Si bom pa sigurno nabavila FFVII in FFVIII čimprej ... A se to da v kaki trgovini pač posebej naročiti? Čeprav ne zaupam glih v to ... Sem šla v Müller FFX-2 naročit, pa sem VEČ KOT DVA MESECA ČAKALA, potem pa sem si v Avstriji kupila za 10 evrov ceneje. :rockbrow:

Link to comment

Question 19: Do you have to complete this dungeon to get 100%

Answer: Yes if its your first time through. If its a New Game plus,

chances are, you won't have to unless you didn't gain any completion

percentage on this New Game Plus, you will most likely have to.

vir:http://faqs.ign.com/articles/461/461589p1.html

heh malo se boš morala malo pomatrati,ker se spomnem da sm jz meu kr vlk problemov dokler se nism dost nalevelu, pa za Paragona in Tremo se dosti pripravi ker Trema je zlo težk

ffx6pz137bf.png
Link to comment

uh, grozljivo ... mislim, da mi bo vzelo kar precej časa ... no, kakorkoli, če sem preživela to, da sem morala od 0% začeti, ko sem že na 30% bila, samo zato, ker sem nekaj kliknila med onim Maechenovim govorom ... pa zdaj od 33%, ker sem pozabila govoriti z Lianom in Ayde ... bom pa preživela še to. =D

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.