Jump to content

Killzone [PS2] / HD [PS3]


Hazer

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • 5 years later...

Moja prva platina ;)

post-101-144771027189_thumb.png

BTW KZHD sem si zadnjič omislil v velikonočni akciji na PSN, igro sem sicer preigral že na PS2 in tale osvežena verzija sploh ni slaba, vmesni filmčki sicer niso dobili pomladitve ampak vseeno, sem jo z veseljem preigral in za platino celo z vsemi štirimi liki, na trenutke se mi je zdelo kot, da je nekaj vsebine nove...no ni, le pozabil sem jo že. HD sicer ne pomeni, da igra izgleda kot kak BF3 ampak je vse skupaj pač le v višji resoluciji in bolj gladko, nasprotniki so za današnje čase dokaj butasti...ampak spopadi in bitke znajo biti vseno vzdušni in ti dajo občutek epskosti.

Tistim, ki ste KZ na PS2 spustili priporočam, da si HD omislite zdaj na PSN, fani ste pa itak to že naredili ;)

Platina je dokaj lahka za narediti, le z vsakim likom je potrebno iti čez od tega enkrat na Hard, tako, da je primerna tudi za lovce na trofeje, hej navsezadnje sem jo naredil celo jaz, ki mi ni posebno do trofej :tepen:

>http://www.youtube.com/watch?v=YFXWaSSkbPo

BessieSABU.png

Link to comment
  • 9 months later...
  • admins

No... sedaj sem tudi jaz preigral HD verzijo na PS3 in sicer kar na hard. :cool:

Za prvo preigranje sem porabil dobrih 11h. Naj še povem, da originalne igre na PS2 nikoli nisem igral, ker nisem imel konzole.

Sprva (prve 3h) igra deluje zelo nezanimivo... orožja so preprosta in čisto nič posebnega, prostori so večinoma majhni in ZELO pusti (veliko hodiš po dolgih hodnikih, ki nimajo smisla da so tako dolgi, saj se v njih nič ne dogaja), nasprotniki so obupno neumni, kontrole so ZELO čudne za današnje FPS-je, zgodba je "meh" pač toliko da je,... na kratko povedano: te kar mine da bi nadaljeval.

No, potem pa za čuda igra začne presenečati in to v čisto vsakem zgoraj omenjenem področju! :sweat:

Orožja postanejo veliko bolj zanimiva in tudi proti koncu igre odkrivaš nova orožja. Rade volje menjavaš orožja in se ne držiš vedno enake opreme (razen šibrovka je resnično obupna :roll:). Vedno več je na voljo močnejšega orožja. Na koncu je na voljo res pester izbor orožij in vsak si lahko najde kar mu odgovarja, glede na svoj stil igranja. Kot dodaten bonus, je možno namesto klasičnih dveh orožij, pri sebi imeti vedno 3 orožja!

Hodnikov naenkrat več ni, svet se odpre in število detajlov se poveča. Vse skupaj ima veliko več smisla in postane že opazovanja vredno. Posebej proti koncu igre, sem se par krat kar zaustavil in opazoval okolico, ker je resnično velika in na čase (še vedno) prav lepa.:tepen: Se kar zamisliš da je bila to v originalu PS2 igra. Občasno se določeni elementi še vedno ponavljajo in imaš občutek kot da si na tem mestu že bil, ampak je vedno nekaj novega dodano ali pa so elementi na novo prerazporejeni.

Žal se AI ne skozi igro ne popravi. :D So pa sovragi skozi igro vedno težji in sicer v tem smislu, da moraš na koncu že celoten magazin v njih izstreliti, da končno obležijo. Aja, pa vsake toliko zamenjajo cunje. :cheerful:

Kontrole ti z vajo pridejo v "kri" in na koncu igre jih že več ali manj obvladaš. Še vedno so pa po moje slabo nastavljene default kontrole. Na primer počep je lociran na R2, ampak je fora v tem, da je za počep potrebno držati R2, ki pa vsi vemo da ni preveč dober in hitro zdrsi. Na srečo se da takšne zadeve v nastavitvah spremeniti.

Tudi zgodba postane veliko bolj zanimiva proti koncu. Naloge postanejo bolj smiselne in dopolnjujejo zgodbo. Liki dobivajo svojo "podobo" in za konec nisi čisto prepričan ali bo s preobratom ali ne. No, ko sem že pri koncu zgodbe... konec očitno namigne na nadaljevanje zgodbe (Killzone 2 na PS3).

Ko vse to povzameš je očitno, da se igra dan danes ne more ob rob postaviti današnjim FPS-jem. Pač čas jo je povozil v vseh pogledih. HD v naslovu igre se opazi resnično samo vizualno, pa še to predvsem v resoluciji.

Igro vseeno priporočam k igranju vsem, ki ste jo zamudili na PS2 in hočete spoznati podrobnejšo predzgodbo iz Killzone 2. Prve 3h ne obupati, saj so zelo zavajajoče, posebej glede tega kar igra ponudi kasneje. Priporočam pa da jo kupite ko bo znižana na PSN.

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.