Jump to content

Reklamacije pošiljk


Recommended Posts

Do sedaj je bilo še vse OK. Dobil zadeve hitro in brezhibno. Tako pošiljke iz tujine kot iz domačih logov.

Danes pa je na žalost zgodba drugačna. Vpleteni pa sta naša in avstrijska pošta.

Naročil sem nek artikel - prenosni DVD player iz Avstrije. Škatla je bila vredna 150€, s ptt vred.

Sama pošiljka oz. dostava se je vlekla že sumljivo dolgo. Tako dolgo, da jo je dodobra prehitel celo pošiljka iz druge "celine". Seveda sem bil malo v skrbeh, a sem si vseeno zagotavljal, da ni nič narobe in bom dobil zadevo kot vedno.

Danes je zadevščina prispela. Prva informacija, ki sem jo dobil od osebe, katera je pošiljko prevzela, je bila ta, da je poštar rekel, hvala bogu da so končno dostavili paket, po vseh dolgih mukah,iskanju in prelaganju.

Ko sem videl sam paket mi je bilo jasno, da mu pot ni bila ravno naklonjena. Zmatrana škatla do konca. Zbiti robovi, razlepljena ter raztrgana. Ok, si rečem. Saj je vsebina notri na varnem. In odprem zadevščino.

Notranja embalaža izgleda dokaj lepo. Le en rob je sumljivo stlačen. Odprem zadevo, vzamem gizmota ven in že v prvem sunku začutim, kako notri nekaj rožlja. Pošteno rožlja. PA si mislim, da je morda samo kakšna mala smet ali je pa pošiljatelj notri pozabil DVD.

Zadevščino priključim. In poskušam odpreti pladenj. Ne gre. Probam parkrat pa še vedno nič. OK, OK... Bomo že nekako. Pa si zadevo malo pobliže pogledam in glej ga zlomka. Vogal (plastično ohišje) od gizmota je pošteno stlačen. Ni potrebno govoriti, kako pissed off sem bil.

Tako ravnanje s pošiljkami je čisti debilizem. In kot da to ne bi bilo dovolj, je manjkal celo daljinski upravljalnik!

Prodajalca sem že kontaktiral. Sedaj samo še čakam na njegov odziv.

Jutri pa še na pošto. In da ne bom odkrival tople vode. Ima slučajno kdo kakšne izkušnje z reklamacijo na pošti?

BellerophonMPI.jpg

Link to comment

Jaz imam.

Nazaj na pošto s paketom in vsebino. Tam naj naredijo zapisnik in pofotkajo škatlo. Izpolnijo ti zahtevek za odškodnino. S seboj imej print internet naročila, kjer bo razvidno, koliko je stalo in koliko je bila poštnina.

To dvoje potem roma na Pošto v Maribor. Delal jo bo g. Karnet. Če se bo odločil, ti bodo izplačali odškodnino, vendar bi bilo bolje če bi bila pošiljka zavarovana. Če ti ne bodo izplačali, se obrni na kupca in naj ti pošlje novega. Možno, da bo zahteval, da mu pošlješ pošiljko nazaj na svoje stroške. To si moraš prebrati pod Shipping conditions na njihovi spletni strani.

Nekaj podobnega se je zgodilo meni, ko sem iz HK naročil modelarski helikopter, no škatla je potovala 2 tedna do mene (ponavadi traja 1), helikopter je bil poškodova.

To je prva negativna izkušnja. Za drugo sem pa ravno danes dal zahtevo za odškodino v vrednosti 610 EUR in 18 EUR za poštnino. Nekaj sem prodal na Ebayu in tipu sem v Belgijo poslal PREDNOSTNO in zavaroval pošiljko za 610 EUR. Ker po enem tednu tip še vedno ni dobil, sem dal narediti poizvednico. No, časa za poizvedbo imajo 60(!) dni od dneva, ko si dal poizvednico. Torej; 1 teden po pošiljki poizvednica, potem pa še 60 dni. Zdej si pa zamisli kupca na Ebayu, ki mi je plačal 600 EUR pa da mora čakati 60 dni, da se naša pošta končno spomni, da mogoče pa tip le ni dobil pošiljke. Da ne govorim o tem, da odgovora na poizvednico TUDI ni bilo nazaj. Grozljivka! Sam nej mi probajo poizkušati izpodbijati izplačilo odškodnine.

wii_forum2.jpg
Link to comment

Tale naša slovenska pošta je grozljivka!!! Že prej so si zaračunavali nekakšne provizije, ko še nismo bili v EU za posredovanje carini. Samo takšne "debilizme" z zaračunavanjem "ODKUPNINE" dvakrat najprej plačaš ko oddaš potem pa še plača prejemnik za dostavo denarja nazaj, pa čisto nič ne pazijo na pošilke tudi če je poslano z pripisom "PAZLJIVEJŠE RAVNANJE"!! Jaz počasi zgubljam zaupanje v to našo pošto in državo,... :thumbdown: :crybaby:

Xsiluro.jpg

Link to comment

Bomo videli danes, ko nesem zadevo nazaj. Me ima, da bi kar komu sprašil jajca. :bringiton: Samo OK, bom potrpel pa probal na lep način.

Sem rekel prodajalcu naj proba preko kakšne hitre pošte oz. privat fabrike, pa ni bil za to. Sedaj pa je kar je.

Groza je pa to, da fali tudi daljinec. In ne vem, a je to krivda prodajalca ali pa pošte. Ker imam čedalje bolj občutek, da se je zadeva nekje razletela. Ali pa je kakšen mungo šel preverjat kaj je razbil in nato vzel ven edino delujočo stvar. :bleh:

BellerophonMPI.jpg

Link to comment

Mislim, da ti bo to zdaj dobra šola za naslednjč.

Eno izmed mojih delavnih mest je tudi pošta slovenije in povem vam, da če bi videli kako delajo s paketi, nebi več naročali preko pošte :lol:

Naslednjič ko dobiš poškodovani paket ga zavrni in zraven napiši zakaj si ga zavrnil...lahko pa ga tudi slikaš...saj imaš mobilca s kamero...no vsaj upam, da ga imaš...

I may never beat FINAL FANTASY XII. I can't bring myself to do it. I have fallen in love with this game, completely, and don't want the relationship to end... :)

Link to comment
Mislim, da ti bo to zdaj dobra šola za naslednjč.

Eno izmed mojih delavnih mest je tudi pošta slovenije in povem vam, da če bi videli kako delajo s paketi, nebi več naročali preko pošte :lol:

Naslednjič ko dobiš poškodovani paket ga zavrni in zraven napiši zakaj si ga zavrnil...lahko pa ga tudi slikaš...saj imaš mobilca s kamero...no vsaj upam, da ga imaš...

ah no, da ne bo zgle3dalo, ker že drugič takoj odgovarjam na tvoj post, +po vrhu se nekak že dolgo poznava :china: , lej sej veš pošiljam in pošilja... :mirror: , včasih me že kaj mine, ubistvu sm mel le pred ne vem 1letom nekja emsecev le en problem, ukrali so iz paketa na ptt tipkovnico in drugih stvari, okvare, polomi, izguba paketa...ma niti enkrat se ni zgodilo, če je apket pravilno poslan, odvisno kako mora biti, steklo, itd mora biti 100% enak, tudi škatle se neuničujejo, robovi itd...

..res pa je čisto nasprtoje hitre ptt, ala dor tu dor, tnt sedaj itd, tukaj jaz ne pošiljam in na svojo roko ne bom nikoli, mogoče kak paket nad 50kil itd, no ptt Slo je odlična in brez bojazni pošiljajte vse preko nje+vprašajte na ptt kako pošljete, kaj imate notri in sigurno vam vsakdo lepo pove kaaj narediti z dotičnim paketom, pač moje mneneje!

http://www.playgame.biz VSE ZA IGRALNE KONZOLE, ODKUP, PRODAJA,MENJAVA,SERVIS!

Link to comment

No, forum je za to, da vsak napiše svoje mnenje...dal pa ti bom nekaj primerov, ki jih vidim vsak dan....

Naprimer naročite igro...ni važno od koga...pošiljatelj igro zapakira in jo odnese na pošto...tam jo dajo v zaboj in potem potuje dalje...ok do tu vse vredu...

Težava nastane ko igra pride v logistični center...tam delajo razni Janezi, ki jim pač ni...no saj veste kako je to...in en kup študentov, ki niso ravno delavno zagreti...

Vse pakete je treba pravilno razvrstiti, potujejo od enaga zaboja do drugega, se malo vozijo po tekočem traku in spet do zaboja do šoferja in končno do poštarja, ki vam ga dostavi....

No, težava so Janezi, študenti, šoferji, poštarji...vzamejo paket in ga vržejo v en zaboj pa v drugi pa v tretji...beri VRŽEJO...če nekdo vzame zapakirano igro in jo vrže rečimo 3-4 metre, da pade na tla in to večkrat...no uporabite domišlijo...vrže na igro večji težji paket...

In recimo kupujete v BigBangu recimo lcd-monitorje, računalnike, glazbene stolpe...itd...No, včeraj pelje viličarist nabito poln voz paketov in seveda kot ponavadi vozi Formulo1....ker ga malo zanese zadene z vozom v zaščitno ograjo...paketi se razsujejo vse naokoli...in kaj se zgodi...nič...viličarist kleje in nič kaj nežno pakete zmeče nazaj na voz...no na vrhu je mogoče lcd-monitor, ki ga bo kdo kupil od vas... :lol:

No dogaja se še veliko stvari od brcanja paketov, do namernih poškodb, kraj paketov...itd

Ampak tako pač je, ko človek to SAM vidi na svoje oči drugače razmišlja. Nasrečo večina paketov srečno pride do cilja, brez večjih poškodb...grenak priokus pa meni vedno ostane...saj VEM kaj se dogaja.

I may never beat FINAL FANTASY XII. I can't bring myself to do it. I have fallen in love with this game, completely, and don't want the relationship to end... :)

Link to comment

BAHAMUT ja to res že večkrat slišal, da v tem delu delajo bolj tako, pa ne mislim na redne zaposlene...

moj predlog je le en: če komu pošiljate vredno stvar, pa recimo naj bo le samo 20eur, zavarujte paket, kot vrednosti paket, naj bo nekej cena tega paketa, če je vredn 100eur, naj bo 100eur napisano da je vredn+še nalepka z pazlivejšim ravnanjem-če imam prav, in spite lepo mirne duše, niti enkrat se mi ni še zgodilo, da bi neka stranka dobila razbit,uničen,poškodovan paket...mogoče sreča, trkam, knockkk :mirror:

http://www.playgame.biz VSE ZA IGRALNE KONZOLE, ODKUP, PRODAJA,MENJAVA,SERVIS!

Link to comment

Hehe, jaz sem nekoč preko neta naročil Metal Geat Solid za GC in kljub temu, da je bila igra lično zapakirana, je bila škatla na enem vogalu povsem zdrobljena. Noben big deal, igra je delala in vse, ampak če bi bil vsaj na-pol-zbiratelj in bi se mi šlo, da ima igra vsaj svojo škatlo, bi bil svinjsko jezen. Pošta na delu.

Drugače pa se spomnim potovanja z letalom z Italije v London. Zraven mene je na letališču bila ena skupina slovenskih glasbenikov, od katerih je večina jasno prijavila inštrumente kot prtljago za v spodnji del letala, ne za v kabino. Komedija je bila, ker smo iz čakalnice pred vkrcanjem skozi steklena vrata in okna lahko spremljali, kako ene 50 metrov od nas zaposleni mečejo prtljago na tekoči trak, ki jo nosi na letalo. Ko so najprej metali torbe in razne ostale mehkejše predmete, je skupina glasbenikov prav smešno komentirala, kako gnilo ravnajo s torbami in se na pol v smehu bala, kaj bo šele z inštrumenti, seveda pa z neko sigurnostjo, da pa tam bodo ja pazili.

A ko so nato prišla na vrsto njihova brenkala in pihala, je mnogim bilo kar slabo, saj je bilo, kot bi gledali posnetke nekoga, ki jih dobi s špico kopačk v jajca. Večkrat. OUUUU. Grozno res. Tipi so bili carji in niso izgubili humorja, ampak če bi jaz bil lastnik te robe, bi popizdil. No, saj so oni, ampak so bili vsi v istem dreku in imeli gracioznost, da iz tega niso zganjali norije. A lahko bi.

In to delajo uslužbenci resne letalske kompanije ki dobro vedo, da jih stranke gledajo. Kaj šele študentje in ostali delavci v nekem javnosti zakritem poštnem centru.

No ja, long story short: THEY DON'T GIVE A SHIT ABOUT YOUR STUFF. :annoyed: :no_no:

Tako da, ja, če vam je kaj do robe, ki jo pošiljate, jo raje pošteno omotajte v deset škatel, ali pa jo zavarujte.

Link to comment

Na carini so res smešni. Par dni nazaj sem od carinske pošte dobil obvestilo, da naj jim dostavim račun za igro, ki sem jo naročil iz USA. Cena pošiljke (s poštnino vred) je bila 27,5$ (okoli 20€; mimogrede, do 22€ se stvari ne carinijo). Danes pa dobim paket iz play-asia, vreden 50$, direktno v nabiralnik.

lol

Link to comment

se strinjam da te šdudantje;ki delajo sezonsko najbrž pakete mečejo po pošti.če pa slučajno opazojo ima svojga zasovraženga učitla najbrž kr "uničjo"

glede carine pa itak brezveze(če je iz amerike nekak razumljivo;če si pa paket za 50 evrov naročil v članici evropske unije kjer ni carine ne bodi presenečen da si jo dobil direktno v nabiralnik)

Drugi na KSI-forumu z osebnim tagom !!!

Link to comment

Drugače pa se spomnim potovanja z letalom z Italije v London. Zraven mene je na letališču bila ena skupina slovenskih glasbenikov, od katerih je večina jasno prijavila inštrumente kot prtljago za v spodnji del letala, ne za v kabino. Komedija je bila, ker smo iz čakalnice pred vkrcanjem skozi steklena vrata in okna lahko spremljali, kako ene 50 metrov od nas zaposleni mečejo prtljago na tekoči trak, ki jo nosi na letalo. Ko so najprej metali torbe in razne ostale mehkejše predmete, je skupina glasbenikov prav smešno komentirala, kako gnilo ravnajo s torbami in se na pol v smehu bala, kaj bo šele z inštrumenti, seveda pa z neko sigurnostjo, da pa tam bodo ja pazili.

A ko so nato prišla na vrsto njihova brenkala in pihala, je mnogim bilo kar slabo, saj je bilo, kot bi gledali posnetke nekoga, ki jih dobi s špico kopačk v jajca. Večkrat. OUUUU. Grozno res. Tipi so bili carji in niso izgubili humorja, ampak če bi jaz bil lastnik te robe, bi popizdil. No, saj so oni, ampak so bili vsi v istem dreku in imeli gracioznost, da iz tega niso zganjali norije. A lahko bi.

hehe, sedaj sem se spomnu štorije, ki jo je doživu fotr, ko so šli s plehmuzko igrat na Martinik (Karibi). Uglavnem, leteli so z Air France dirketno iz Pariza. Pač so uspeli zrihat glede bolj občutljivih zadev (veliki boben) zamenjavo na otoku, ostale manjše inštrumente pa so pač dali skupaj v spodnji del aviona, s tem da so jim pri AF jamčili, da bodo s kovčki inštrumentov posebej previdno delali. Problem je nastopil pri dveh basih, ki sta bila prevelika in malce predraga, da bi ju dali v spodnji prtljažni prostor, obenem pa totalno prevelika za ročno prtljago.

Po kakih 15 minutah gruntanja se je nekdo modro spomnil, da bi ju posedli kar na potniške sedeže. Nekako jim je uspelo prepričat babo na šalterju za dve 'kvazi' karte, saj 747 ni bil pretirano poln in sta se dva sedeža takoj dobila. Tako je plehmuzka dobila dva nova člana - Mr. Bas 1 in Mr. Bas 2.

Takšne atrakcije bojda na AF avionih do tistega trenutka še niso uzrli, saj so nenavadni duo prišli pogledat skoraj vsi potniki na avionu + pilot in kopilot. Štorija se je ob vrnitvi seveda ponovila, saj sta basa dobila povratni karti

 

 

Link to comment
  • 4 weeks later...

ok, nism brov vsega vmes, sm pa prebrov tapru post....

ce tak paket k men pride, ga sploh ne odperam pa sam recem: nazaj, novga hocem.....direktno :a_a:

Jst sm placu zravn tud za pakiranje....torej tudi za skatlo...ce skatla ni cela hocem novo! Ni treba d notr pogledam....tist bojo ze oni fidli ko bojo skatlo menali

Link to comment

Če že na škatli vidiš, da je poškodovana, je najbolje da ne prevzameš, torej tudi ne podpišeš in zahtevaš da se naredi zapisnik.

Če ne podpišeš in ne prevzameš, gre pošiljka nazaj pošiljatelju brez tvojih dodatnih stroškov. Če pa prevzameš in se gre za to, da ti pošiljatelj še 1x pošlje, pa praviloma ti plačaš poštnino za nazaj.

wii_forum2.jpg
Link to comment

Hmmm, torej ce ne pogledas ali je zadeva notri razbita ali ne mislim da bos imel probleme z ponovnim narocanjem istega izdelka. Oni bodo sprejeli paket nazaj in izdelek bo notri delujoc, beri cel in jim ne bo jasno zakaj ga nisi sprejel.

Po moje ga moras sprejeti in potem ce je pokvarjen ga lahko posljes nazaj, fajn pa bi bilo da slikas skatlo ce je ful sesuto da ti bodo verjeli.

LP,Sandi

PS, ce koga zanima nakup R4 naj me kontaktira na ZS ali EMAIL: tuning@volja.net

r4forumro4.th.jpg

ali www.taskmedia.si

Link to comment
Hmmm, torej ce ne pogledas ali je zadeva notri razbita ali ne mislim da bos imel probleme z ponovnim narocanjem istega izdelka. Oni bodo sprejeli paket nazaj in izdelek bo notri delujoc, beri cel in jim ne bo jasno zakaj ga nisi sprejel.

Po moje ga moras sprejeti in potem ce je pokvarjen ga lahko posljes nazaj, fajn pa bi bilo da slikas skatlo ce je ful sesuto da ti bodo verjeli.

LP,Sandi

sej drugače ne gre, koliko paketov je poškodovanih, a roba je čisto cela, važno je le samo ko naročite preko ptt ali iz tujine da je paket zavarovan, je določena vrednost paketa in ste brez skrbi, ptt krije celo situacijo ali ceno določenega paketa.

http://www.playgame.biz VSE ZA IGRALNE KONZOLE, ODKUP, PRODAJA,MENJAVA,SERVIS!

Link to comment
  • 6 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.