Jump to content

najboljše igre za ps1


jst

Recommended Posts

Crash Bandicoot 1, 2, 3 in Crash Team Racing.

Samo najbolj očitno ste pa vsi pozabili, Final Fantasy VII (imam še zdaj doma original). Ostalih (Tekken, RE,...) nima smisla naštevati, je bilo preveč odličnih iger, MGS sem pa igral na PCju, zato ga ne morem tukaj šteti.

Se pa spomnim, ko je kmalu po izidu RE 1, ki sem si ga itak takoj kupil, prišel k meni prijatelj in je bil nad igro tako navdušen, da si je takoj še sam PSX nabavil (in mi zaplenil igro, da je potem še nekaj let sploh nisem videl). Resident Evil 1 je bila za svoj čas res super zadeva. Pa se kdo spomni Colony Wars? Jaz je nisem igral, je pa ta prijatelj bil z njo čisto obseden (mislim, da z dvojko).

Potegaman.jpg
Link to comment

uuu... (k miran alesic :D ) se en ql spil!

Medal of honor 1, edini MoH ki je vreden igranja :beer:

Ja RE 1,2,3 so bili tisto kar pogresam(Survival horror) :( RE4 je pa kr nekaj :x Kr stelas ke v tri pi...(Ashley Graham mi najeda!!!)

Upam da tega v 5ki ne bo :crossfingers:

Lahko me je! Pozabil sem na Carmageddon :beer:

XBL: qDING DONGp

PSN: DoodlyDingDong

Link to comment

Joj, pa še eno sem pozabil prej. Ape Escape. Ta je bila čisto predobra. Je prišla proti koncu PS enke, ko je bil že Dual Shock veni, ta igra ga je pa totalno zlorabila, je res pokazala, kako sta lahko tisti gobici uporabni na vse mogoče načine (tisto je bilo meni najbolj hudo, ko smo z levo gobico kontrolirali naš lik, hkrati pa z desno še daljinsko voden avtoček; ali pa smo morali (z desno gobico) vrteti veslo nad glavo, da smo imeli helikopterček). Zdaj si sploh ne moremo več predstavljati kontrolerja brez gobic, včasih pa so vse konzole imele joypade samo s križci. Ja, saj zato pa so imeli REji še take čudne kontrole, kot da furamo avto, ne pa človečka, ker smo vse delali s križcem. Saj to je imelo svoj čar, jaz kar pogrešam ta spipan (da ne rečem lesen) nadzor.

Pozabil sem jo pa prej zato, ker je takrat meni PSX že crknil, sem igro šele kasneje igral na PS2. Ta opcija je bila meni res kul, da lahko igramo PS1 igre gor.

Carmageddon je tudi bil na PSX? Itak legenda, samo jaz sem tudi to na PCju igral. Saj na Playstationu je res bilo veliko iger, ki so bile tudi na PCju, samo jaz sem take (govorim o hkratnih, multiplatform izidih, ne pa o bednih predelavah leto ali dve starih PS uspešnic) ponavadi raje na slednjem igral (od takih sem si edino Tomb Raider enico za PS kupil, sicer pa same PS ekskluzive). Ker ravno takrat so prišli ven 3D "pospeševalci" in je na PCju kar naenkrat vse nekaj šibalo in tudi s precej lepšo grafiko kot na PS (se spomnim, ko sem videl npr. NFS 4 na PS, mi je kar slabo ratalo, ker sem prej zadevo že celo prežokal na PCju). Pa še cenejši so špili bili za PC kot konzole (saj zdaj je še vedno tako), jasno si boš potem raje za računalnik igro kupil, če je lepša grafika, bolj šiba in še ceneje je. Je pa jasno druga pesem, če nismo imeli spodobnega PCja.

Potegaman.jpg
Link to comment
  • 3 weeks later...
oba Odd world-a

:car: Itak :car:

Samo Abe's Oddysee in Abe's Exoddus sem jaz tudi oba na PCju nažigal, zato ju ne smatram kot PS igri.

Ti igri sta tako predobri, me je že večkrat zadnje čase mikalo, da bi ju ponovno zakurblal. Kolikor se spomnim, sta bili tudi precej težki, sploh prvi del, Oddysee. Samo jaz sem vseeno obe igri razturil z vsemi rešenimi Mudokoni, kar je itak bil največji izziv in glavna fora.

Oddysee, ko je ven prišel, je bil res čisto nekaj novega, taka originalna zadeva, poleg spipano bizarnega humorja mi je bila najbolj všeč ideja kontroliranja bedgajev, da si nato z njimi klal ostale bedgaje (ideja, ki jo je kasneje zelo uspešno uporabila še ena legendarna originalnica: Messiah). Pri Exoddusu pa so to še razširili s kontroliranjem svojih prdcev, s katerimi si nato odletel čisto nekam, nakar je prdec eksplodiral in poklal vse okoli sebe. Pa toliko je bilo hudih for, mah, nima smisla bluziti, vglavnem, to je bilo to in pomoje je to še vedno to. Oddworld je itak čisto nekaj posebnega, tudi Stranger's Wrath na Xboxu je čisto predober.

Potegaman.jpg
Link to comment
  • 3 weeks later...

Uh jih je bilo kar nekaj...

-Crash Bandicoot (sicer sem imel samo demo :sweat: )

-Crash bash (al nekaj takega :headscratch: )

-GT 1 in 2

-Toshiden 4

-WWF Smackdown 2

-MoH allied assault (če se ne motim)

-Dragon Ball Z

Oprostite za malo zgrešeno naslove; malo sem že pozabil :sweat:

Drugač je bil pa PS1 ''ta prava stvar''. Grafično ne najmočnejši, pa vendar po igralnosti (takrat) najboljši sistem. Imam veliko lepih spomnov na njega...

Sicer še ga imam ter deluje, vendar sem (po moji butasti pameti) vse špile stran vrgel... :mirror:

LP

Link to comment
  • 1 month later...

Ej fantje. Jst mam še vedno PS1 doma, pa včasih igram. :beer:

Najbolj všeč pa mi je Need for Speed 3 (hot pursuit),, :rock: :thumbup: ,

pa ape escape, pa Road Rash 3D... :thumbup:

Pa še kaka bi se našla :plan:

--------------------------------------

Nameless_Dragon_Clan (NDC)

-=NDC=-Incure (incureseek)

-------------------------------------------

Airsoft SWAT

----------------------------------------------

Pink-Ponk team RPF

Link to comment
  • 2 weeks later...

Naj igre za PS so zame: Tekken 3, Metal Gear Solid, Gran Turismo 2, Final Fantasy VII, Chrono Cross, Castlevania: SotN, Rayman, Crash Bandicoot 3, Legacy of Kain: Soul Reaver, Wipeout 3

Pod omembe vredne pa bi dal: FFIX, Abe's Odysee, Resi 2, Street Figher Alpha 2, Spyro the Dragon, Medievil, MDK, LoK: Blood Omen, Tomb Raider 2, Ape Escape

To bo nekako to

Link to comment
  • 1 month later...

Meni je bila pa všeč Vanishing Point, pa sploh ne znam razložiti zakaj... :beer:

h2549.jpg

Drugače pa GTA, GT1 in 2, Medal of Honnor (ko si bil francoska vojakinja), Colin McRae, vsi deli FF, Tony Hawk, mah zakon igre so bile. :innocent::objem:

Smo tako igrali, da smo tud v šolo pozabili jit... :fiufiu:

Lepota brez nečimrnosti, moč brez predrznosti, pogum brez divjosti, vse vrline človeka brez njegovih pregreh.

Link to comment
Ja RE 1,2,3 so bili tisto kar pogresam(Survival horror) :( RE4 je pa kr nekaj :x Kr stelas ke v tri pi...(Ashley Graham mi najeda!!!)

Upam da tega v 5ki ne bo :crossfingers:

Tudi jaz sem bil navdušen nad RE 1,2,3 za PS, mislim daje to bil eden glavnih razlogov zakaj sem si kupil ps1 ko sem pri prijatlju probal RE :beer:

Drugače pa sem še velik igral fighting force, megaman legends2, driver2, fifa2002(edina fifa ki sem jo kdajkoli igral :D ), Tony hawk pro skater 2 in ofc Syphon filter.Tega sva igrala en proti drugemu DM, vendar sva si izmišljevala svojo zgobo in jo igrala po nekaj ur skupaj. Če sva kaj imela je to domišljija in čas :lol:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.