Skoči na vsebino

Ekskluzivno:[XBL, PSN] The Walking Dead


Priporočene objave

  • N7

Distribucija: LIVE Arcade / Multiplatform
Cena: 400 pik / epizoda
Izid: 1. avgust

 

Diši po:
- Deadlight
- Alan Wake
- I am Alive
- Zombi žanr pač
[PRBREAK][/PRBREAK]
Povezava: Live
Povezava: Official

 

Opomba:
Čeprav je špil dejansko super-multi-platform sem ga uvrstil pod X360 Akado, ker mi je pač najljubša distribucija.... zeh, torej Multiplatform. Zadevica tikataka na praktično vseh platformah (Mac, PC, PS3, PS,...). Za več infos sledi zgornji povezavi.
:chicken:

 

Opis:
Lee je obsojeni krimo, natančneje morilec, ki je pospravil ženinega ljubimca a sicer inteligenten možakar, po poklicu univerzitetni profesor. Da je cela reč dovolj odmevna je (bil) ženin ljubimec US senator in ga zategadelj pozna pol Amerike, kar jasno vpliva na razvoj in nelinearnost same zgodbe. Da je zadeva še bolj začinjena Leeju že na samem začetku posredno na pomoč priskoči prikupna punčka Clementine. Sirota - vsaj tako lahko sklepamo, postane Leejeva varovanka s katero je precej dialogov sklepanja prijateljstva ter zaupanja.

Igra je razdeljena na 5 epizod od tega sta 2 epizodi že na voljo za dolpoteg. Igranje vsebuje zanimivo perspektivo; od mešanja 3D percepcije, do klasičnega arkadnega premikanja. Faktor izbire je izredno velik saj kot npr. v ME tudi tukaj s svojimi odločitvami oblikujete svojo zgodbo, igro in sam razplet. Pri tem gre poudariti, da je večina dialogov časovno omejenih, kar celi zadevi doda več dinamike. Všeč. Odločate se o tem kdo preživi in kdo ne, sklepate tesnejša sodelovanja, zaupanja ter se nenazadnje usmerjate v iskrenost ali laž (prikrivanje lastne identitete in preteklosti). Špil je mešanica nezahtevne pustolovščine in hitrega klik-na-časovno-iztekajoče-se-knof-odločitve. Pri tem mi je všeč vmesnik, ki poskrbi, da je potrebno poleg pritiskanja pravih knofov, z levim D-padom še usmerjati samo percepcijo pogleda. Zanimivo. Skratka, Zombiji, n-tič gori-ali-doli, špil je izredno igralen in se tesno drži stripa, vsebuje stripovsko grafiko in zelo igralno zgodbo. Priporočam.

 

Gameplay:

>http://youtu.be/RtkkHAmgYWs

 

Screenshots:
screenlg1.jpg

 

screenlg3.jpg

 

screenlg5.jpg


View full article

Urejano od ozi
toporišič issues

ozi_SLO.png

Link to comment
  • vrhovni

Ozi, definitivno dobro priporočilo! Posebej če so ti zanimivi zombiji in odštekane zgodbe. :thumbsup:

Sem odigral obe 2 epizodi, ki sta trenutno na voljo.

Moram rečti da je igra (no... bolj zgodba) izredno dobra! Enostavno te potegne noter. Hitre odločitve naredijo zgodbo dinamično in še zanimivejšo. Se kar malo zamisliš kako bi potekalo preživetje v realnosti, kjer bi bile potrebne hitre odločitve. Včasih se je potrebno tako hitro odločiti, da sploh ne zmoreš podrobno prebrati odločitve, ampak jo samo bežno preletiš, kar je po moje +.

Stripovska grafika je slin slin :drool:, vendar je moteče zatikanje/netekočost med posameznimi prizori in loadanje ob menjavi okolja, ki je žal pogosto. Škoda da niso tole malenkost bolje izpilili.

Drugače pa 1. epizoda je tako klasična zombie situacija, 2. epizoda pa ima čisto hude preobrate v zgodbi. Telltale games so vstavili tudi svoje tipične smešne prizore, ki so že stalnica v LEGO igrah. :D

22. avgusta izide 3. epizoda ---> še 7 dni! :hyper:

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

Evo sem imel obe epizodi že kar nekaj časa na disku, ne da bi igro sploh zagnal, če je zastonj na PSN+ se ti kar ne da in šparaš za hude dni ;) ampak, ker se je Ozi potrudil in napisal tole temo, sem rekel, to je pa vseeno potrebno vsaj poskusit... in dobesedno obvisel dva večer za povrstjo pret ekranom (2x po cca 4ure). Igra spominja na na Heavy rain, čeprav mu seže le do kolen, ampak vseeno grafični slog je všečen, zgodba vleče, igranje je dokaj lahkotno in nekaj za tiste, ki radi na lahek način pridejo do dosežkov (trofej in achievementov). Odločitve in čustveno sadomazo dogajanje sicer ni na nivoju HR te pa vseeno včasih malo stisne, koga boš nahHRanil, boš nekoga hladnokrvno ubil ali boš to prepustil drugemu, boš ukradel hrano...

Nalaganje in občasen zatik po izbrani akciji me niti nista pretirano motila in sem to nekako vzel v zakup, le zvok bi lahko bil boljši ampak ok podarjenemu :tepen: konju ne gledaš v zobe.

Le k ponovnemu preigravanju te ne vleče posebej, ker sem dobil občutek, da tvoje odločitve ne prispevajo bistveno k razpletu zgodbe, čeprav se igra trudi, da bi tako izpadlo. Razplet zgodbe in konec poglavja se mi zdi, da bo vedno isti, je pa fino videti na koncu statistiko koliko drugih igralcev se je pri bistvenih odločitva odločilo enako kot ti.

Priporočam vsem, ki jim je bil všeč HR in avanture nasplošno.

BessieSABU.png

Link to comment
  • vrhovni

Očitno bo tudi druga sezona! :cheerful:

With the first two episodes of its series of zombie-based point-and-click adventure games behind it, TellTale Games is already looking ahead - way ahead. Today the studio confirmed that it is planning a second season of The Walking Dead for an unspecified time after the release of the current season's final episode. Senior Vice President of Marketing Steve Allison told Polygon, "this will not be the last The Walking Dead game series that we do."

Pa še nekaj podatkov glede uspešnosti:

Allison also pointed to the series' commercial success, stating, "our first episodic game series based on The Walking Dead has sold nearly 1.7 million episodes to consumers in just our first 8 weeks with no signs of slowing down."

If you can manage to wait for the whole first season to come out, you'll be able to pick up the full set in disc form from North American retail stores, a fact TellTale Games also revealed today. If you've already subscribed to the digital season but want the season on disc too, don't worry - the studio usually makes a collector's edition available to season subscribers for free.

Vir

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • vrhovni

Jap, tudi mene je to zelo motilo + preveč loading screena

2. epizoda, nekje na sredini, ko je čas "večerje" in so vsi za mizo, sem moral nujno prekiniti (pavza zaradi mobitela) in ko sem nadaljeval, se je vse skupaj zaciklalo pri dialogih. Izhod in ponovni zagon sta rešila zadevo. Dosti je tudi primerov ko se njihove odločitve pri dialogih niso upoštevale v drugi epizodi, itd.

Raje vidim da imajo zamudo z izidom, pa da vse to porihtajo.

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • N7
Ozi legenda... ta špil si definitivno nabavim. A je bolje počakati na vse dele? V izogib kakšnim anksioznim izpadom, nesprespanih nočeh in tresenju rok... a se splača počakati, da bo vseh 5 delov na voljo in vse na enkrat odšpilat, ali ne? :D :D :D

hja, glede na to, da bi si upal trdit, da si kar deliričen, če preveč čakaš, mogoče res... :lol

sam nisem dobra referenca, ker že vrabci čivkajo kako gre moja krivulja gejmtajma. špice gor, špice dol. vmes pa horizont. ;)

meni je všeč tako kot je. igralno pa kot si že lahko razbral; nekje do max. 4 urice na epizodo. dobra plat mogoče je tudi dejstvo, da so sejvingi redkeje posejani in lahko po neprimerni odločitvi (primer) enostavno dropneš out in "nadaljuješ" od začetka, torej čez drug scenarij. nekajkrat sem na tak način pomahiniral bp!

sploh pa; ob tvojem regalu? kar počakaj, da pride ven completna prva sezona na ploščku pa bo.

:wave:

ozi_SLO.png

Link to comment

Napovednik za 4. epizodo

>http://www.youtube.com/watch?v=6NnzOLz0LkI

Episode 4 is called Around Every Corner and it looks like you'll be dealing with some living a-holes, rather than dead ones, as usual (although I wouldn't rule out a zombie appearance, of course). Check it out below and let us know if you're playing The Walking Dead or interested in giving it a go.

BessieSABU.png

Link to comment
  • vrhovni

Včeraj zvečer sem končno začel in tudi preigral epizodo 3. :sweat:

Z vsako epizodo dvigujejo dramo in čustva ob odločitvah, upam da bodo tako tudi nadaljevali, zaenkrat jim kaže dobro.

Glede same zgodbe mi je bila 2. epizoda trenutno najboljša, ampak vsaka epizoda prinese nekaj novega: težje odločitve, večji preobrati, večja navezanost na like, težji gameplay (čeprav je še vedno čisto osnovni),... :thumbsup:

Enkrat se mi je zgodilo, da se je desinhronizirala animacija z zvokom (pri pogovoru), ampak se je nato samo popravilo. :roll:

Septembra izide 4. epizoda! :hyper:

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • 4 tednov kasneje...

Evo pride tudi na ploščku

Telltale Games' The Walking Dead will be released on disc December 4 in North America for Xbox 360 and PS3. The company recently tweeted that European retail dates are still to be announced. You can grab up to Episode 3 through PC, console and mobile digital distribution networks right now.

BessieSABU.png

Link to comment
  • 2 tednov kasneje...
  • vrhovni

Jutri izide v EU 4. epizoda The Walking Dead! :rock:

Telltale's The Walking Dead: Episode 4 will arrive via digital distribution this week.

The Walking Dead Episode Four: Around Every Corner arrives on PSN in North America today, while it'll arrive in Europe tomorrow, alongside the XBLA and PC versions.

A boxed version containing all five episodes will also be released at retail, although currently there is no set date for this other than 'holiday 2012.'

ShopTo News

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • 2 tednov kasneje...
  • 5 tednov kasneje...
  • vrhovni

Zadnja epizoda je odličen zaključek sezone: polno težkih odločitev, marsikaj se razčisti, polno čustev in preobratov. Je poplačilo za vse odločitve in vsa dejanja iz prejšnjih epizod. Žal je tudi krajša od preteklih epizod, ampak tudi "slajša".

Mislim da tako dobra in napeta zgodba manjka v več igrah. Če povzameš vsa dejanja, ni šans, da uganeš potek zgodbe in njen zaključek. Presenečenje za presenečenjem, hkrati pa je tako lahkotna za igranje... Vse skupaj me spominja zaradi vsega tega sloga na animiran strip, kjer pač zgodbo prilagajaš s svojimi odločitvami.

IMO je z lahkoto igra leta ali pa vsaj presenečenje leta! Tudi če ne izpilijo te majhne tehnične težave, ki so bile že ves čas prisotne: upad frame rate-a, ki je v zadnji epizodi na enem odseku izjemno moteč; krajši nalagalni časi; bolje časovno usklajeni podnapisi; včasih nesinhroniziran zvok in gibi. Nič kaj velikega, in nič kaj motečega.

Aja, pa creditse poglejte do konca, ker je dražljivi konec + nujno si je potrebno pustiti save data za 2. sezono. :yes:

Več kot očitno je na koncu, da bomo glavno zgodbo nadaljevali v 2. sezoni s Clementine.

In pa še videji, ki prikazujejo različne situacije glede na odločitve: ign.com

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.