Jump to content

Program za učenje pisanja na PC brez gledanja v tipkovnico


nintendek

Recommended Posts

Kot ste ugotovili v naslovu iščem program za učenje pisanja na PC brez gledanja v tipkovnico.

Zanima me ali spolh kakšen obstaja v Slovenščini, če ne pa vas prosim, da je program v angleškem jeziku.

Zanima me samo ime programa lahko pa še link do Download-a

Evo moja spletna stran: http://www.freewebs.com/nintendek

KSi to smo mi,

KSi to ste vi,

KSi to smo vsi.

KSi- the best slovene web page and forum

Link to comment

Mavis Beacon Teaches Typing. Abandonware verzije lahko dobis pri usual suspects kotickih interneta tipa Home of the Underdogs ipd (rabil bos se kaksen DOS emulator tipa DOSBox). Moja punca se je ucila po eni starejsi verziji, in program je fantasticen - edina tezava je, da na Underdogsu ne dobis taprava navodila zraven (potrebujes ih pa za vaje). DOS verzija z Underdogsa mogoce zgleda zastarelo (low res grafika, 4 barve :D ) ampak program je vrhunski.

Demo novejsih verzij si lahko ogledas na uradnih straneh MBTT. Ne vem, ce podpirajo Slovenscino.

Link to comment

Typing of the Dead. :car::car::car:

To je taka psiho igra. Sicer je od Sege iz leta 2000 ali 2001, v originalu za DC (kasneje je prišla PC predelava), samo rabiš še tipkovnico kupiti, tako da najboljše, da si PC verzijo zrihtaš. Najbolj noro pri tej igri je, da je v bistvu čisto dobesedni House of the Dead 2 (se mi zdi, Hiše nisem nikoli igral), le da namesto s pištolo streljamo s tipkovnico. Mislim, zadeva je prav bolano odlična, totalno odštekana in originalna zadeva. Jaz sem jo nažigal veliko in lahko rečem, da se z njo da zelo dobro naučiti desetprstnega "slepega" tipkanja. Ima veliko nastavitev težavnosti, je primerna za vse, na višjih je že prav svinjsko hardkorasta, tudi za kake oldschool tajnice. Ima pa tudi cel kup tutorialov in posebnih misij, res dobra zadeva. Dejansko sama igra velja za zelo dobro zadevo, mnogi so jo priporočali kot ultimativni program za učenje tipkanja oziroma kot Mavis Beacon z zombiji.

Ne glede, kako na to igro gledamo, kot na nekaj spipano bolanega in odpuljenega, ali pa čisto kot nek resen program za učenje, ob katerem se bomo tudi zelo zabavali, zadeva je odlična in vredna naše pozornosti. Res, deluje kot igra, da se pa z njo marsikaj naučiti in sigurno na veliko bolj zabaven način kot ostali bolj "resni" programi. Močno priporočam vsem, ki se hočejo naučiti pravilno tipkati. Od tega je odvisna usoda sveta, hehe. Res je noro, ko uni agenti namesto pištol na hrbtu nosijo Dreamcaste, spredaj imajo pa privezano tipkovnico. Aja, nisem še povedal, kako zadeva deluje. Pač, kot House of the Dead (ali katerikoli rail shooter), samo da ni križca, ampak ima vsak zombi neko "tarčo", okvirček, v katerem piše kakšna beseda ali poved (na kasnejših stopnjah in težavnostih moramo tvoriti že prav vsebinsko bolane stavke, zanimiv je tudi en šef, nam napiše neko vprašanje in ponudi tri možne odgovore, mi pa moramo hitro natipkati pravilnega, če ne nas žokne in zgubimo eno življenje).

Sicer pa edino grafika je malo bedna na PCju (že za tiste čase bila), je malo švoh konverzija iz DC, saj take so bile vse PC konverzije Seginih uspešnic.

Potegaman.jpg
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.