Jump to content

Joss Whedon je car. [Firefly, Buffy, Angel ..]


Godlike

Recommended Posts

Nekako dvomim, da bodo posneli še kako nadaljevanje ker je bil tudi film več ali manj polom. Kolikor mi je znano ni prinesel nekega bajnega dobička - sploh pa ne vem zakaj bi snemali nadaljevanje. :headscratch: Film je imel (vsaj kar se mene tiče) nek zaključek zgodbe iz katerega ne vem kaj bi lahko vlekli še naprej...

Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.

Link to comment
 • admins

Eh, not gonna happen, ne nov film, ne nadaljevanje serije.

Že tako so film posneli samo na osnovi hypea najbolj hardcore fanov, se pošteno opekli pri tem (v kinematografih ni pokril niti stroškov produkcije, kaj šele vsega kar pride zraven), obenem so pa itak skenslali dva glavna karakterja. :no_no:

Serenity je bil pač ekstra nabasana in zgoščena verzija tega, kar bi se še dogajalo v seriji in je pojasnil/zaključil vsaj dva glavna tematska 'arca' - Reaverje in River. Iz Fireflyja ostanejo recimo samo še creepy strički z modrimi rokcami ..

Ah .. Fox, proklete gnide .. FUCK YOU ALL PEACE OF SHIT. :lol:

Link to comment

No, da se pohvalim, predvčerajšnjim sem pri Choicesuk končno naročil Firefly in Serenity na DVDjih, kar sem že dolgo časa tukaj obljubljal, da bom. (Serenity imajo sicer tudi na HD DVD, bah, zakaj ga nimajo raje za Blu Ray, ko si bom v kratkem PS3 nabavil.) Ste me vi vsi tako navdušili nad to serijo, potem pa pridem domov, pa mi še brat začne težiti, da morava to pa res kupiti.

(No, sicer pa še bolj sick je pa to, da sem zraven naročil tudi Buffy Complete Collection! Sedem sezon, 145 delov, 39 (!!!) DVDjev (cena: zelo skromnih 117.79 funtov). To je prava stvar, ki bi jo moral imeti vsak pravoveren Buffy fan. Uf, to poletje bo res vroče, ultimativni Joss Whedon maraton.)

Potegaman.jpg
Link to comment

OOOOOOOOOO!!!!!!!!! Buffy!!!!!!!! To je pa like the best series ever to be made! Prov cela serija je tako zakon, z vsemi liki (Drusilla LOL), demoni, vampirji,... Ne vem, kako gre komu lahko ta serija na živce.

Sicer pa Junior - Whedon si zasluži vsakotedenski maraton z Buffy in Firefly (no Angel prvi 2 sezoni sta tudi še ok :razzy: ) :bowdown:

Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.

Link to comment
...predvčerajšnjim sem pri Choicesuk končno naročil...

Mislim, ej! Quotani post sem napisal 3.7., torej sem zadevo naročil 1.7. (zvečer). Dobil sem pa včeraj, 5.7. Ti tipi so nori, tak megapaket so mi dostavili v manj kot štirih polnih dneh od naročila in to vse skupaj za 3 funte poštnine. Tega res nisem pričakoval, ker sem prejšnjič, ko sem na tej strani naročal, čakal od naročila kakšnih 12 dni. Je pa res, da sem naročil same Wii zadeve takrat (nekaj mesecev nazaj), ko je itak vladalo pomanjkanje bilo česa Wiijastega. Samo s tem so me pa res presenetili, najbolj je to noro, da sem jaz zraven naročil tudi Resistance za PS3 in še ofišl HDMI kabel, ker sem pač pričakoval, da bom do takrat, ko bo zadeva prišla, že imel novi TV in PS3. Res hecno, to se mi je prvič v življenju zgodilo, da sem kupil original neke igre, ki je sploh (zaenkrat še) nimam kje zagnati.

Ma, da ne bluzim čisto offtopic, ampak samo tako napol. Torej, dobil sem Firefly, Serenity in Buffy. Je prav hecno, ko na Firefly škatli tako ponosno piše Complete Series, pa je škatla točno velikosti obične VHS kasete, pa samo štirje DVDji so noter. Čisto nasprotje od Buffy, ki zgleda čisto kot ena navadna škatla za čevlje, le da Buffy gor piše. Ko pa dvigneš pokrov, te pa notri pričaka 39 DVDjev, polnih dobrot. Na vsakem so 3 do 4 deli, pa še cel kup ekstra dodatkov. In to vse za skromnih 117 funtov, ali nekaj takega. Saj to je precej velik denar, samo če tako gledaš, dati tedensko plačo za serijo stoletja, katere zelo velik fan si, res ni neko pretiravanje.

Samo jaz sem jasno takoj hotel pogledat kakšen del ali dva Fireflyja (ker zadeve še nisem nikoli gledal, Buffy pa že), pa je potem brat nekaj začel jamrati, da je zadeva v 16:9 formatu, da gremo še raje počakat, glede na to, da bom v prihodnjih dneh kupil orenk HDTV (ki ima jasno razmerje 16:9). No, OK, naj mu bo (itak je on dal denar za Firefly in Serenity (jaz pa za vse ostalo)), gremo pa za hec pogledat prvi del Buffyja.

Takrat me je pa zagrabilo. Buffy!!! Baaaaafiiiiiiiiiiii!!! Sem takoj spet skapiral, zaradi česa dejansko že imam jaz tako rad to serijo. Zato, ker je tabuuuuuljša. Samo je pa res hecno pogledati prvi del, ko sem še čisto bolj v zadnjih sezonah notri bil. Čisto kot da bi kako prvo sezono Friendsov šel gledat takoj po tem, ko si ravno nehal gledati kakšne poznejše (imajo vsi še tiste hecne oldschool čupce, pa Chandler je še taki suhec, pa nasploh je vse še čisto oldschool, pa vsi so še taki mladi heckoti,...).

Res hecno spet videti te mlade froce, sploh Xanderja, ki je res še čisti otrokec, Willow pa itak :car: . Hecno, zdaj jo itak pojmujem kot neko ultimativno šefico, kar dejansko je v zadnjih sezonah, tukaj je pa taka mala boščika in piflarka, ki jo vsi samo nekaj zajebavajo (npr. Cordelia je res tukaj še taka prasica, ji kar naprej nekaj teži v stilu: "Who gave you permission to exist?!"). Samo to pa je oldschool. No, sem pogledal prvi del, pa me je tako not potegnilo, da sem še takoj drugega pogledal. Samo res hecno, kako se tukaj še z efekti šparajo, je res vse tako totalno oldschool (prva dva dela skupaj sta itak še kao pilot). Samo najbolj je pa hecno, ko Angela vidiš, pa je res po izgledu taki švohotek. OK, ostali še jasno, npr. Xander, da je še froc proti kasnejšemu že skoraj decu, samo Angel je pa preko dvesto let star vampir, ga je res tukaj na začetku čudno videti kot nekega LOLeka, kasneje je pa kar svojo serijo dobil. Saj se spomnim na primeru Seinfelda, ki sem ga zelo velikokrat že od začetka do konca pogledal, je zmeraj hecen tisti prehod od končnih delov, ko spet vidiš prvo sezono, samo tam sem že tega vajen. Buffy pa zdaj prvič ponovno gledam. Samo res, oldschool, to je prava stvar. Sicer pa res ne vem, kdaj bo zdaj Firefly prišel na vrsto, ko me je Buffy spet čisto not potegnil, kriv je pa itak moj brat, ker ga je bilo strah iti 16:9 Firefly gledat na obični 4:3 televiziji. Bah, kako smo pa do zdaj vse življenje furali, pa smo se čisto fino imeli?

Samo res, ej, kako sem jaz zdaj Firefly temo čisto z Buffy zaspammal, samo to itak ni offtopic, saj Firefly in Buffy, to je vse isto: Whedon pač, tip, ki obvlada. Samo je pa že od začetka prav čutiti tisti njegov spipan smisel za humor, ki ga nikjer drugje ne vidiš. Vglavnem, eni ste Firefly že zdavnaj pogledali in v nulo preštudirali, samo jaz imam pa doma CELOTNI(!) originalni Firefly Complete Series :lol: .

Potegaman.jpg
Link to comment

1. Imam predlog ... naj se ime tega topica iz Firefly spremeni v kaj v smislu Whedon FTW, Whedonove serije ...

2. Buffy je ZAKON!

Willow je res na začetku še neka pridna piflarka, geek na računalnike, nič si ne upa... vsaj v primerjavi z zadnjo in predzadnjo sezono, ko se ji čist... khm. no. spoiler.

Xander je še tak mali, zabit (pa totally in love with Buffy) tuki na začetku, tko kot si rekel, otrok. Sam ima pa najbolj izvirne fore.

Najbolj zakon je pa kot vedno Drusilla, ona ima pa tako zakon neumesne citate, da umiram.

Smešno mi je, da sem pozabila na dele, ko v serijo vpletejo še Rileya Finna. Kar nekako iz glave mi je ušel in zdej komaj čakam, da se bo vrnil. Ohh, škoda, da ne delajo več takih serij kot je Buffy :)

Anyway vsa slava Whedonu :car: :bowdown:

Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.

Link to comment
 • 2 weeks later...
 • 2 months later...
 • admins

Ahah, mogoče me bodo pri Universalu zatrli, ko sem v zadnjem postu pametoval, da ne bo več nič s Firefly/Serenity:

When Alan Tudyk told me on the phone this morning that a sequel to “Serenity” – that’s the name of the “Firefly” movie for those who’ve been up at Guantanamo Bay for the past couple of years – could be happening I just about dropped the phone (I didn’t though, because the last time I did that it landed in the loo. Fried itself. And as a consequence, I lost all my numbers.) Tudyk says the newly-released “Serenity : Special Edition“ DVD has been selling so hot, that there’s talk in doing another movie.

“They had to put [the new DVD] out because they’ve been selling out of the other one and so Universal’s like ‘So, let’s do another one’. And now… there’s now a chance there’s going to be another movie”.

Tudyk agrees that even if it was a direct-to-DVD movie, it’d still be worthwhile. Especially since the whole DVD sequel is a big trend.

“It really is”, says Tudyk. “Everybody in the Firefly crew – and that includes the ones who MOVIE SPOILER died in the movie – are excited about the prospect of doing another”.

http://www.moviehole.net/news/20071004_ ... _hope.html

Nej me zatrejo, nej me zatrejo, nej me zatrejooo! :hyper:

Link to comment

A kao zadovoljni z DVD prodajo al kaj , a so kje na netu podatki recimo o prodaji določenega dvd filma . Da vidmo koliko je zaslužil Serenety z dvd prodajo ( serija in film ) ?

Po moje ni bilo tako malo zasluška vse skupaj. Ok kino je spušil. Sam itak fantastike v kinu ne potegnejo , ok Star Wars je razred zase.

LP,Sandi

PS, ce koga zanima nakup R4 naj me kontaktira na ZS ali EMAIL: tuning@volja.net

r4forumro4.th.jpg

ali www.taskmedia.si

Link to comment
 • 4 months later...
 • admins

Obujam topic, ker je treba večkrat ponoviti, kakšen car je Joss Whedon.

Pred par dnevi sva z dečvo zaključila celotno Buffy .. dbest serija, še posebno prvih pet sezon, ki so fantastična kombinacija akcije in glupega humorja, kar je Whedonova največja odlika. Šesta sezona je zaradi cmerave Dawn groza od groze, sedma se nekako spet pobere, a sta obe sezoni zaradi ljubavne naveze Spike & Buffy precej bolj smotani, kot bi lahko bili. Če bi se serija zaključila po peti sezoni - ki ima, kar se mene tiče, enega najboljših zaključkov, kar bi jih lahko imela - bi bila res perfektna.

Sedaj sva začela še z Angelom, ki je, kolikor sem bral po tujih forumih, večini folka še precej boljša serija kot Buffy. Prvi del je bil kul, bomo videli kako bo naprej. :)

Aja, med drugim se nazadnje bral, da očitno Whedon precej resno razmišlja (ozr. če se ne motim, je pisalo, da je že v dogovorih z Anthonyjem Headom) o seriji/filmu Ripper, ki bi se vrtel okoli zgodnjih let Gilesa, za katerega je bilo v Buffy parkrat namignjeno, da ima precej bolj zanimivo preteklost, kot je predstavljena v seriji .. we'll see about that.

[Pa preimenoval bom topic, da ne bo samo o Firefly.]

Link to comment

Buffy peta sezona :bowdown: :bowdown: :bowdown: . Konec je pa itak predober. Pa res je tak, da mislis, da je konec serije, skoda, da so potem sli sesto sezono naredit (sploh, ker je res cisto zamorjena). Samo zadnji deli seste sezone so mi bili pa cisto tumac. Dark Willow :bowdown: .

Samo je pa sedma sezona meni cisto huda, tako da mi ni zal, da niso nehali po peti. Sicer je tudi precej zamorjena, vendar ne tako kot sesta. Pa v bistvu je na kul nacin zamorjena, je ves cas cutiti obupanost v ozracju, ko se vsi zavedajo, da so d00med. Samo sedma sezona je pa res dodelana, kar se zgodbe tice. Se tako hardkor vse prepleta, pa dejansko je cela sezona kot ena velika celota. To mi je vedno bilo najboljse pri tej seriji, samo zadnja sezona je pa se ekstra huda, kar se tega tice.

Je pa res hecno, kako je zadnji dve sezoni Buffy bila cisto neka statistka in je Willow dejansko bila taglavna. Samo Willow je itak :bowdown: :bowdown: :bowdown: . Hehe, ko proti koncu noben ni vec Buffy resno jemal in je morala Faith priti red naredit. Samo potem je pa itak na koncu, ko je slo zares, Buffy pokazala, kdo je sef :bowdown: . Pa zadnji del in konec nasploh :bowdown: . Eh, pa jaz bi res cel dan lahko tukaj o tej seriji vseh serij :bowdown: "bowdowne" talal, ceprav sicer tega veseljaka ne uporabljam, ampak unega taveselega ( :car: ). Samo, ko se gre o Buffy :bowdown: , se je pac treba obnasati temu primerno. Ker to je pac najbolj hardkor serija in kot taka si zasluzi taksno ravnanje.

Pa tista scena z "boginjo" Willow na koncu, meni je ob prvem ogledu se bolj prislo kot njej. Willow je res sefica vseh sefic.

----------

No, od takrat, ko smo nazadnje tu teorije zganjali, sem jaz pogledal Firefly. Huda zadeva, itak, samo z Buffy se vseeno ne more primerjati (ceprav je res zelo dobra zadeva). Ja, pac, shit happens, da so prasci na tak nagravzen nacin serijo skenslali. Samo, Serenity je pa res huuud. Je Whedon lepo pokazal, da njega ne bo noben jebal.

Potegaman.jpg
Link to comment
 • 3 months later...
 • 2 months later...
 • 9 months later...
 • admins

Ok, kekci, a kdo gleda Dollhouse?

Prvih par delov je bila kar v redu, a nič posebnega, druga polovica sezone je pa :amazed:, še posebej včerajšnji del, ki je bil predzadnji v sezoni. Vsekakor serijo priporočam vsem, ne glede na to, a ste Joss Whedon fan, ker ima bore malo skupnega z njegovimi prejšnjimi projekti. No, razen parih igralcev. :)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.