Jump to content

[GC] najbolj legendarne in najboljše igre od GAMECUBA nasploh


SlashSpeed

Katera igra je po vašem mnenju najboljša?  

44 members have voted

 1. 1. Katera igra je po vašem mnenju najboljša?

  • Mario Kart: Double Dash
  • F-Zero GX
  • Metroid Prime / Metroid Prime 2
  • Paper Mario: The Thousand-Year Door
  • Pikmin 1 / Pikmin 2
  • Resident Evil 4
  • Super Mario Sunshine
  • Super Smash Bros. Melee
  • The Legend of Zelda: The Wind Waker


Recommended Posts

 • admins
Zakaj nihče nikoli ne omenja Eternal Darkness?

Super špil s super zgodbo.

Exactly, fajn špil s fajn zgodbo, mi pa nikoli ne pade na pamet pri 'best-of' temah. Do tega mu je vseeno nekaj manjkalo. Glede na moj zadnji kontakt z ED enih pet let nazaj, trenutno nimam pojma, kaj to je, ampak nekaj očitno mora biti. :)

Link to comment

Kot vidim za Paper Mario ni nišče glasoval :amazed: Mogoče res ni najboljša igra za GC, ampak je pa med najboljšimi zagotovo ! Ima tako lepo grafiko, način bitke mi je tudi dokaj ql, grafika je res prelepa. Mi je pa žal, da je nisem imel časa dokončati. Prav tako je z ED, super igra ! Način bojevanja mi je bil zelo ql, le zataknil sem se... Metroide je tudi ql, še posebaj me navdušuje njegova prelepa podoba. Prav tako me je zelo navdušil izgled F-Zero GX in SSX3 in ... in ... GC je preprosto super zadeva !

EDIT: Anketo sem naredil znova (tako, da ni več glasov) ter dodal nekatere naslove, tako, da glasujte znova prosim.

followmeontwitter.png
Link to comment

takole, glasoval sem za metroid prime 1 in 2... igral in imel sem drugače vse naštete igre razen mario karta... vsi špili na listi so zelo zelo hudi (brez kančka sarkazma)... razlika med njih kvaliteto, je bolj v tem, kaj tebi paše kot igralcu...

od vseh naštetih imam trenutno (in mislim da se jih ne bom "znebil") še vedno metroid prime 1 in 2, fzero gx (uff koliko ta špil seka... težavnost in hitrost combined :tepen: ) in resident evil 4... pa resident evil 1 bi bila tudi komot na tejle lestvici drugače ;)

Link to comment
takole, glasoval sem za metroid prime 1 in 2... igral in imel sem drugače vse naštete igre razen mario karta... vsi špili na listi so zelo zelo hudi (brez kančka sarkazma)... razlika med njih kvaliteto, je bolj v tem, kaj tebi paše kot igralcu...

Ne strinjam se s tabo. Od naštetih iger sta zares brezkompromisno odlični (must have) le Wind Waker in Resi 4. Drugim kvaliteta niha od dobre do zelo dobre, seveda pa nobena ni slaba, sploh pa so to najbolj prepoznavne igre za ta sistem. Sodit o splošni kvaliteti ni lahko, ker ima vsak svoj okus, ki v njegovih očeh lahko naredi stvari lepše kot v resnici so. Recimo da dojameš za kaj se gre takrat, ko priznaš, da nek špil le ni tako odličen ali tako slab kot se tebi zdi, realno pogledaš na svetle in temne plati in zadevo stvarno preceniš. Seveda pa to ne pomeni, da ti ne sme biti zakon tudi "samo" kul špil in obratno.

btw: se še komu zdi, da je Eternal Darkness skrivnostno izginil iz ankete? :rockbrow: :)

Link to comment
 • 2 weeks later...

ja paper mario 2 europska verzija je kar nevsakdanja beštija... če si pa kdo lasti freeloader si pa lahko omisli ameriško verzijo, ki jo je moč dobiti brez problema, pa playerschoice je( pa še mnogo špilov je pc, recimo re4, soulcalibur2, fzerogx, zelda ww, pikmin2 etc), kar pomeni da je samo 19.90 dolarja, je pa treba prišteti poštnino in davki slovenske carine...

@ č.u.k.

vidiš meni se pa ravno ww ne zdi must have, ker je prelahek, in ko ga enkrat obrneš ni tiste incentive da ga greš igrat še enkrat (ok, sam sem ga obrnil 2 krat, ampak imam ta špil sedaj vrh glave in sem ga prodal, recimo links awakening za gb sem igral že večkrta pa mi je še vedno kul, pač moj okus)

pa glede metroida1/2... ravno to, špil mi na začetku ni bil preveč všeč, ampak sem "potem" videl njegovo "subtilno" lepoto in pošteno težavnostno stopnjo, kar mi ga je priljubilo do konca... aja, pa metroid 2d mi ni všeč, pa ne zaradi dizajna (če pomislim samo na castlevanie od sotn naprej ki je mljask, dizajn in špili), ampak zaradi "faktorja x", pač ni mi bil kul špil, samus se je "čudno" premikala recimo, in me je to motilo in podobne stvari... pač okusi ne? ;)

Link to comment

Metroid prime serija all the way, mislim kak me je ta špil not potegnil, še posebej, če uporabiš kake glitche, da dobiš kake stvari prej, hudo hudo. Pa šefi. Pa za razliko od drugih zahteva nekaj skillovl, poleg f-zero seveda, ki je tudi noro zajeban.

Ni mi jasno kak jo je joker tak skurco, sicer bi rad prebral snetijev opis, ampak nimam tistega jokerja, članka pa tudi ni na stranki.

Link to comment

@misfitzone: ključno vprašanje je tu, kako pomembna ti je težavnost. Igra ima ogromno odlik, ni pa glih težka, oz. je celo prelahka. Mene to niti ne moti, je pa nedvomno slabost. Vendar kot rečeno ima igra toliko drugih kvalitet, da te to odtehtajo. Razen, če absolutno sovražiš lahke igre, vendar to ne naredi igre nič manj odlične. Prav tako ogromno skrivnosti naredi igro zelo vredno nadaljnega preigravanja. O okusih pa itak ne gre razpravljat :>

Metroid Prime je bil res podcenjen v Jokerju, vendar gre tukaj za opisevalčevo mnenje, za katerim slednji stoji. Sploh pa opis ne zanika kvalitet špila. Pravzaprav končna ocena priča o splošni kvaliteti igre. Z MP2 opisom pa se kar strinjam. Pomoje je bolj kontroverzen opis Star Fox Adventures. Sicer ga nisem nikoli igral, a sodeč po raznih opisih in feedbacku igralcev zadeva ni napačna. Opis v Jokerju trdi precej drugače.

Link to comment

moram priznat da mi je težavnost res pomembna... če je stvar prelahka jo enostavno ne jemleš(m) dovolj resno, in gre bolj za sceno, a bo že konc tegale dungeona (ko si že pri bossu) da pridem naprej, namesto, joj, upam da mi rata sploh prit do bossa tega dungeona...

pa morda večino folka moti hint system v mp, ki te ne samo pošilja levo desno, ampak ti celo teži če se preveč časa obiraš... jazst osebno ga enostavno izklopim, in raje raziskujem okolico in si delam mental notes kje in kaj in kako... malo je v pomoč tudi mapa, kjer vidiš kje si že bil, in kam greš lahko sedaj ko imaš nov weapon za odpiranje vrat in to... če pa reeeees zabluzim, si pa pač vklopim hint system ravno toliko da mi pove v katero smer pes taco moli in ga izklopim nazaj...

mislim da je bil eden glavnih argumentov za nizko oceno bojevanje, namreč da ga je na trenutke preveč in da se ga ne da preskočit in backtracking... boj, ki se ga ne da ignorirat (namreč: da enostavno tečeš mimo) je po mojih izkušnjah tako maolkrat v igri, da to niti ne vpliva ravno na sceno... pa seveda hint system zna bit tečen ker te ne pusti dihat kot ti paše... samo če poslušaš hint system enostavno ne opaziš kako se stopnje kjer si že bil (sicer zelo subtilno, pa vendarle) spreminjajo... druga osvetlitev, novi sovražniki in to... je pa res da za bolj neizkušene igralce hint system obvezen... mislim kolikorat je treba res dobro pregledat okolico da vidiš da se vseeno da prit "tja gor nekam", kjer so vrata :china:

je pa res tudi to, da me dostikrat kakšen boss enostavno odvrne za par mesecov od igranja... zdaj recimo pri mp2, kjer je nek larva boss, ki ko ga fentaš rata metulj, katerega je treba streljat toliko časa da rata "miren", in moraš potem zelo hitro mu it za hrbet, naciljat z multi rocket izstrelkom na njegova krila da mu gre sploh energija dol, in ko že misliš da si ga fental, ugotoviš da pride nazaj kot dark larva model, in moraš še to fentat, ampak se potem spet nazaj v metulj modela spremeni, in moraš toliko časa butat metulj modela in dark larva modela (dokler dark larva model ne izgubi vse energije, takrat je boss narejen, on te medtem seveda obstreljuje z vsem možnim stvarmi in ti se izmikaš in skačeš in paziš da ne padeš v dark "vodo" naenkrat) da zgubiš živce :tepen:

trenutno zbiram "pogum" da se ga spet lotim ;)... mislim da bom namesto tega igral spet re4 nekaj časa na professional, dokler me tisto ne spravi ob živce, itd. :lol:

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
 • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.