Jump to content

Nokia N95

samus987

Recommended Posts

lep pozdrav

torej odločil sem se da kupim nokio n95, sem že skoraj 100% glede tega. zdaj edino nevem kje bi se mi bol splačalo vzet, mobitel/simobil. do zdaj sem bil na mobitelu ampak glede na to kaj vse tale nokia podpira me zanima če kdo ve če kateri od teh dveh operaterjev recimo ne podpira določene funkcije (simobil recimo bo menda blokiral VoIP za n95).

priporočam simobil in sicer orto paket, če si dost mlad. kar verjento si. je res ugodna varianta. tudi sam in veliko kolegov smo prej imeli mobitel pa smo zdej večinoma vsi šli na simobil. itak se ti ful pozna na računu. kolk pride ta telefon pri Zelenih?

pa še umts prihaja na Simobil, čeprav vprašanje, če se bo to kdaj sploh prijelo. :headscratch:

Pa še kako se bo prijelo. Še posebej na takih multimedijskih telefonih.

Če ga uporabljaš za pobiranje emailov, potrebuješ hitrost downloada za priponke.

Če browsaš po internetu, je hitrost neprecenljiva.

N95 ima GPS modul. Mobitel je ven dal M-navigator - ala Nuvi in ti mape nalaga brez obračuna prenosa podatkov.

Aja, pa še to. Simobil nima EDGE-a povsod, Mobitel, če že ni UMTS signala, ima EDGE na vseh GSM baznih postajah.

Če pa takega pretoka podatkov ne misliš uporabljati, je pa brez veze, da se kupuje tak telefon.

Kaj več pa ti lahko svetujejo na Mobisux-u.

wii_forum2.jpg
Pa še kako se bo prijelo. Še posebej na takih multimedijskih telefonih.

Če ga uporabljaš za pobiranje emailov, potrebuješ hitrost downloada za priponke.

Če browsaš po internetu, je hitrost neprecenljiva.

N95 ima GPS modul. Mobitel je ven dal M-navigator - ala Nuvi in ti mape nalaga brez obračuna prenosa podatkov.

Aja, pa še to. Simobil nima EDGE-a povsod, Mobitel, če že ni UMTS signala, ima EDGE na vseh GSM baznih postajah.

Če pa takega pretoka podatkov ne misliš uporabljati, je pa brez veze, da se kupuje tak telefon.

Kaj več pa ti lahko svetujejo na Mobisux-u.

To ni ravno res. Simobil ima z EDGEom pokritega preko 90% prebivalstva, medtem ko so Mobitelove statistike tam okoli 70% tako za UMTS kot EDGE.

lp

vzel bom kar ortosmart... sem hotel že danes kupit telefon pa jih je že zdavnaj zmankalo, teleray jebe z dostavo tako da sem zdaj 13. v vrsti ko dobijo novo pošiljko =/

Edino akr nevem točno je glede GPS... ima kdo kaj več znanja o tem kako ta zadeva deluje na SiMobilu oziroma Mobitelu?

• admins
vzel bom kar ortosmart... sem hotel že danes kupit telefon pa jih je že zdavnaj zmankalo, teleray jebe z dostavo tako da sem zdaj 13. v vrsti ko dobijo novo pošiljko =/

Edino akr nevem točno je glede GPS... ima kdo kaj več znanja o tem kako ta zadeva deluje na SiMobilu oziroma Mobitelu?

Kolikor jaz vem, je za glasovno vodenje potrebno nekaj dokupit, ampak nisem ziher.

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

• 4 weeks later...
Simobil ima z EDGEom pokritega preko 90% prebivalstva, medtem ko so Mobitelove statistike tam okoli 70% tako za UMTS kot EDGE.

lp

Kako zavraga ma loh SiMobil z EDGEom pokrto preko 90%, ce nima simobil niti 90% slovenije pokrite z signalom?!?!

Npr, na koroskem marsikje simobilovega sigtnala ni, v vislelezecih krajih mobitel vlece, simobil ne,.... ze to je vsaj 10% slovenije kamor simobilov signal ne doseze!