Skoči na vsebino

deejayy

staroselci
  • Število vsebin

    8
  • Pridružen

  • Pretekli obisk

deejayy's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Sloves v skupnosti

  1. No sedaj sem naredil sledeče. Za sliko sem šel kupit tisti HDMI-DVI kabel za 7€, za zvok pa sem uporabil kabel, kot ga je prikazal zgoraj peyj. Ta kabel sem dobil ob nakupu Xboxa 360 tako da je bila to najlažja varjanta. Kar se kvalitete slike tiče ne opazim kakšne razlike med tisto z VGA kablom in pa sedaj to s HDMI-DVI kablom. Me pa pa malce skrbi, da ne bi Xboxu kaj škodovalo, ker sedaj v bistvu dvakrat oddaja sliko. Enkrat v monitor preko HDMI-DVI kabla in pa enkrat v prazno zaradi uporabe tistega kabla, ki meni služi samo za zvok, sicer pa ta kabel oddaja tud sliko.
  2. Samo meni je čudno, ker slika na VGA kablu pri hd resoluciji je super. Težko si predstavljam da bo na HDMI-DVI kablu še precej boljša. @Bessie nisem ravno štromarski mojster, tako da bi bolj težko ta kabel popravil . edit: Kličem v big banga, kjer stane HDMI-DVI kabel (2m) 30€! Potem pa kličem še v eno drugo štacuno, kjer je mislim da isto dolg kabel le 7€. Upam da niso tudi pri teh kablih kvalitete teh kablov močno različne.
  3. Torej če kupim ta audio adapter, potem moram ta dva činča (rdeč in beli), ki gresta iz zvočnikov vštekati v ta adapter in zadeva bo delovala al kako?
  4. Da še tole dodam. Sedaj sem našel doma še en star Speedlinkov VGA kabel, ki sem ga včasih uporabljal pri Xboxu 360. Pri njem se mi je polomil eden od tistih dveh audio priključkov, zato sem takrat kupil novega. No in ravnokar sem sprobal vse skupaj in slika je odlična! Torej tisti kabli iz trgovine enostavno ne ustrezajo mojemu monitorju, ustrezajo mu le Speedlink kabli. A je slučajno kakšna varjanta, da pri tem kablu ponovno dobim zvok na obeh zvočnikih? Poglejte si to sliko za lažjo predstavo http://s2.bolha.si/0/image/45150/45955/Xbox-360-VGA-kabel-za-priklop-na-PC-monitor_4d095dd8c70bd.jpg. Pri meni se je tista kovinska špica pri belem audio priključku polomila, tako da imam samo še tardečega. A je možno tega rdečega kako razdeliti, da bom imel ponovno dva in posledično zvok na obeh zvočnikih?
  5. Xbox 360 ima HDMI ja. Moj monitor pa ima med drugim DVI-D, DisplayPort ter VGA. Torej po tvoje bi moralo delati brez težav, če bi šel kupit nek HDMI-DVI kabel in bi z njim priklopil Xboxa 360 na monitor? Samo kakega je potem potrebno kupit še za zvok? Samo ne vem zakaj nikoli nisem slišal še za takšno kombinacijo. V zvezi s priklopom te konzole na monitor vsi omenjajo samo te VGA kable. To da bi bile kakšne zunanje motnje, zaradi katerih bi lahko prišlo do slabše slike, je lahko krivo za slabo sliko, saj imam zraven monitorja radio. Ga bom odmaknil in probal. Čeprav je pa res, da je bil ta radio vedno zraven tudi takrat, ko sem imel Speedlinkov kabe in ni delal težav. To glede tega, da moram nastaviti na monitorju native ločljivost in video output na boxu mi še zmeraj ni jasno, kaj sta s tem z Ozijem mislila? Tazadnji predlog pa ne poamga, sem naredil številne spremembe v nastavitvah monitorja ampak ostrina je bila še vedno za en drek.
  6. Probal sem prav vse resolucije, ki jih v nastavitvah ponuja Xbox 360 in le pri 640 x 480 je bila ta spacanost zelo majhna, povsod drugje je bila močna. Zgleda na Dell monitorjih samo Speedlinkov VGA kabel dela dobro, drugi pa ne. @ozi saj nikjer ne moreš dveh resolucij nastavljati. Nastavlja se lahko samo v VGA načinu tiste resolucije, ki jih podpira monitor. In ja, med njimi je tudi full hd resolucija, a je tudi pri njej spacana slika.
  7. Saj pravim, prej sem imel preko VGA kabla povezan Xbox 360 in monitor, sedaj imam isto povezavo. Ampak sedaj je slika zanič. Zgleda bom moral spet dobit Speedlinkov VGA kabel, ker edino ta mi prej ni delal težav. Display port ali DVI, ki ju ti omenjaš, se pa kolikor vem sploh ne da uporabit pri povezovanju Xboxa 360 z monitorjem.
  8. A je imel že kdo kake težave s sliko pri priklopu konzole na monitor? Na starem monitorju (dell 2209wa) in staremu kablu je bila slika ostra. Žal sta šla oba rakom žvižgat tako da imam sedaj nov monitor (dell u2311h) in nov kabel. Problem pa je sedaj v tem, da imam spacano sliko. Pri vsaki črki npr. vidim sence te črke tako da izgleda kot da bi škilil. Zadeva je popolnoma neigralna. Iz trgovine, kjer sem kupil ta kabel, so mi poslali še enega, a je bila slika ista. Danes pa so mi dali še enega in slika je še slabša kot pri prejšnjih dveh. A se komu sanja, kako naj usposobim sliko na tem monitorju? Kolikor toliko nespacano sliko dobim le pri resoluciji 640x480, ampak je resolucija popolnoma prenizka za igranje.
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.