Skoči na vsebino
KSi - Konzole Slovenija

Ozi

N7
 • Število vsebin

  2 946
 • Pridružen/a

 • Zadnji obisk

 • Dnevne zmage

  55

Ozi je nazadnje zmagal dne, December 26 2017

Ozi je imel/a največ lajkane vsebine!

Sloves v skupnosti

339 razturator

Več o Ozi

 • Stopnja
  Bawaria obsessed...
 • Rojstni dan 22. 03. 1981

Kontakt

Informacije o profilu

 • Spol
  Moški
 • Kraj
  Ljubljana

Gamertags

 • XBOX Live
  OziOne
 • PSN ID
  ozi_SLO
 • Wii Friend ID
  n/a
 • Steam ID
  ozi_SLO

Nedavni obiski profila

1 383 ogledov profila
 1. A Way Out

  tale tudi meni diši... mrbit pa zbašem koga za coop?
 2. Fortnite

  Sem poskusil nekaj dni nazaj z mulci. Pa ni videt švoh...
 3. haha, ja. to je pa familiarna serija. čist. vse že 3x pregledano
 4. Pa je našel pot do dnevne sobe. Stari FHD Sony 65" se je poslovil in prispel je nov 4K HDR OLED 65" A1. Oh-my! Bruto teža škatle 50kg. Neto TVja pa cca. 10kg manj. Visočanstvu sem namenil nov Vogels nosilec, ultra slim. Naročen preko Amazona. Pri nas ti trgovci skušajo uturit prav vse, čeprav je res, da po VESA standardu paše. AMPAK; če ni optimalen pač ni. Slikaj se. Počakal dodaten dan, dva in viola! Bodite pozorni na sliki, kjer kažem konektorje; stojalo omogoča rahel naklon spodnjega dela navzven (proti sebi), spustita se dve tački, ki ustvarita lepo dostopen prostor do kablovja. Hvala svetim očetom, da gredo kabli vertikalno iz televizorja. Izjemno za hendlat kable. Nekaj sličic. Zadeva se še ni ulegla, moram pa povedat, da so barve adiiiiiiiijo. To ne moreš verjet, kakšna je razlika. HDR vsebin sploh ne omenjam. SIOL TV HD programi so dobesedno na sterodih, barve oživele, slika dodatno glajena, noro, kakšna razlika. PS4Pro je s HDR podporo tako živobarven, da je na trenutke dobesedno boleče za oči. Ampak se še nisem poglabljal v fine tuning nastavitve in kalibracije, ker so cela znanost in sploh nimam časa. Dodatno sem zamenjal AppleTV v 4K HDR in naj poudarim; ne se pustit nategnit, da vsak HDMI kabel paše. Dejstvo je, ne potrebujete kabla za 50 ali celo 100EUR, kar vam bomo skušali uvalit trgovci. Je pa izredno pomembno, da gre za Premium High Speed kabel po HDMI standardu. Recimo takle, je odličen. Cena na Amazonu; manj kot 15 EUR kos za 3m. AppleTV 4K ima tako vgrajen HDMI test kabla in če ni ustrezno hitrih signalov ne bo šlo. Poleg tega je na A1 televizorju potrebno vklopit "obogaten" 4K način, ki na dveh od štirih HDMI portov, omogoča 4K s HDR podporo. Sicer so vsi HDMI porti 4K. Nadalje, moram pohvalit Acustic Surface tehnologijo, ki s tresenjem displaya proizvaja zvok. Sonyeva pogruntavčina o kateri sem precej prebral, predno sem se odličil za nakup televizorja. Prehvaljen je praktično povsod, ko ga doživiš v svoji dnevni, s polnimi barvami se pa nevede razlezeš v nasmešek. Zelo zadovoljen! Zvok je izredno pomemben in v tem trenututku nimam namena nabavljat nobenih dodatnih wooferjev, soundbarov in podobno. A1 se tu izkaže! Zadovoljen, še enkrat. Moram poudarit, da me je od nekdaj mikal barvni LED surround; patent, ki ga fura Philips (Ambilight) že nekaj časa. Na trgu tudi poznam 3rd party rešitve, ki omogočajo enako (ali boljšo?) izkušnjo za sleherni TV. A samo zaradi Ambilighta ne bi menjal aparata. OLED HDR je tako bajno fantastičen, dejansko ne potrebuješ prav nobene dodatne barve. Pri tej velikosti televizorja, absolutno ne potrebuješ več ničesar. Zelo priporočam!
 5. Fortnite

  ravno sisam mac klilenta. da vidim. zlinkal sem že s psn... gremo probat.
 6. Fortnite

  ne bo držalo. ps4 + pc dela 100%, ker moji mulci nažigajo. in k temu naj bi sedaj dodali še mobile platformo. .... *extra google time* xbone in ps4 še nimata skupnega imenovalca. še mac dela. hoho! bom sprobal. vir: https://www.vg247.com/2018/03/09/is-fortnite-cross-platform-free-split-screen-on-steam/
 7. Fortnite

  pa baje da bo tud to cross-play compatible? torej ps4-pc-mobile?
 8. Fortnite

  a to je za kej? moj mulac to nabija, nekaj se že škilil na zadevo pa sem bil bolj "/meh".
 9. Vidiš, tu jaz gledam drugače na svet. Nikjer ne trdim, pač pa puščam možnost. Ne razumem kako smo lahko ljudje tako vehementni pri izjavah "nemogoče" in "zagotovo", če nimamo niti osnov. Še enkrat poudarjam; zob časa je stvar, ki jo podcenjujemo. Obračamo milijardne številke kot da so Pez bonbončni, obenem smo pa v časovnici vesolja (in Zemlje) minljivi kot kapljica v oceanu. Ne vem zakaj si lahko tako prepričan? Edino, kar dejansko ostaja za predhodnimi civilizacijami so stvari, ki so vklesane v kamen. Pa še to za nekaj tisočlet. In kaj danes množično produciramo, kar je bolj trajnostno? Zelo malo stvari in strupov. Ob predpostavki, da se ne zgodi nikakršna kataklizma, se razpolovni čas nekaterih materialov res podaljša ampak spet... zakaj bi se ob takem scenariju Zemlja "resetirala"? Jaz ostajam odprte glave. Je preveč podatkov in številk.
 10. Nekaj podobnega imam v mislih, ko govorim, da naša (Zemeljska) zgodovina ponuja še nešteto odkritij. Matematično gledano, glede na starost zemlje in npr. tehnološki napredek zadnje (=naše) civilizacije, je bilo lahko vsaj podobnih civilizacij pred nami že mnogo. Vir: https://www.rtvslo.si/kultura/drugo/z-laserskim-skeniranjem-v-dzungli-odkrili-na-ducate-pozabljenih-majevskih-mest/445673
 11. Katere igre si lastite (originale seveda)

  aha, ok. grem beto namestit pa vidit. mrbit dodam kakšen printscreen.
 12. Katere igre si lastite (originale seveda)

  mislm, da je moj library digitalnih na ps4 120+.
 13. E3 Expo 2018

  če bo igalnost vsaj na nivoju witcherja, bo lom od špila.
 14. E3 Expo 2018

  pa to je staro.
 15. Želel sem zafilozofirat o nebodigatreba: Največji potrošnik denarja so vojska in razne finančne malverzacije, ki so skupek vsega nelegalnega in bolanega govna, kar jih je človek sposoben sproducirat. Govorimo o trilijonih in jami brez dna. V slednje se ne bi spuščal, vojsko pa izpostavljam vedno in povsod. In to je daleč od trivialnega. Si predstavljate kaj bi recimo bilo lahko storjenega, če bi namesto stomilijonskih dobičkov na letni ravni enega korpa recimo, dal ta denar in po 1 mio namenil plačam in investicijam posameznikov, znastvenikom, ki so navadno underpaid. No, podobnih kalkulacij je malo morje. Iz tega stališča je tudi pošiljanje gmot v vesolje, s trenutno tehnologijo totalen waste. FH raketa ustvari preko 2,2 mio kg potiska. Halo, pa to je bolano. Koliko energije, da se odcepimo od tal. Prihodnost je v antigravitaciji, dokler ne bomo na tej ravni smo primitivni kot opice. Vsaj kar se interstellarja tiče. In tu se mi zdi včasih vse skupaj spet totalno zapravljanje denarja. Po drugi strani (ha!) pa gremo lahko v ocean. Zakaj ocean. Ker, če greste brat številke, boste videli, da je ocean tako izjemno obsežen, da se v njem gotov skriva še marsikaj. Nenazadnje je izvor življenja. Moja replika temelji na potrati in tehnološki neusklajenosti. Sem mnenja, da bi marsikaj od tega, kar iščemo zunaj, lahko našli na svojem planetu. Samo številke je treba začet obračat.
×