Skoči na vsebino

Ekskluzivno:[PC]Hero Core


Jackobi

Priporočene objave

Dandanes širom po internetih zasledimo tarnanja, kakšno enoličnost in zlajnanost preživljamo v igričarskem svetu. Nove vojaške streljačine(sedaj v 3D!!!), srednjeveško igranje vlog(tokrat mahamo pred televizorjem!!!!), virtualno čohljanje kosmatih kep bolha(eeerm, wut?),...vedno bolj in bolj poplavljajo igričarski trg. A izstopimo iz tega kapitalistično urejenega sveta korporacijsko podkupljenega(blah-blah-blah...) igričarstva. Stopimo v svet indie scene, v svet neodvisnih razvijalcev z malo denarja in veliko srca, v svet (ponavadi) nebleščeče grafike in igralnosti, ki v hipu zasvoji.

 

ccs-57-144776313345_thumb.png

 

Oglejmo si mojstrovino Hero Core avtorja Daniela Remarja. Striček je že precej uveljavljen v fohu garažnih izdelovalcev iger in še posebej bi omenil njegovo vesoljsko mojstrovino Iji, vendar o njej morda kdaj drugič. Vendar skoncentrirajmo se na Hero Core, na igro ki sem jo opazoval že nekaj časa, vendar je zaradi tehničnih omejitev do sedaj nisem mogel preizkusiti.

 

Hero Core je akcijska streljanka s ščepcem FRP elementov in povdarkom na raziskovanju. Letečega junaka(v igri poznanega kot Flip Hero) vodimo skozi labirinte soban, kjer z ločenima tipkama streljamo le levo in desno. Skozi igro si priborimo še možnost kopanja skozi zato prebojne površine, kar nam omogoča nadaljnje napredovanje skozi labirint soban. Prikličemo si lahko še kako uporabni zemljevid, na kateremu razberemo osnovne informacije o nahajališčih nadgradenj, delčkov zgodbe in prostorov za shranjevanje položaja. Ko bomo ta prostor našli se nam bo ob dotiku terminala obnovilo vso zdravje, prav tako pa se bomo lahko na to mesto vračali s pomočjo teleportiranja. Tako bomo lahko s pritiskom namenskih tipk potovali po celotnem do tedaj odkritem asteroidu. Nič panike, če izgubimo življenje. Igra nas bo postavila k terminalu, ki smo ga nazadnje obiskali. Zdravje bo napolnjeno, vsa pridobljena oprema bo pa tudi na mestu.
Zgodba govori o junaku poimenovanem Flip Hero, ki se je meni nič-tebi nič znašel na asteroidu. Tu, na asteroidu, prebiva zlobni-zlobni robot Tetron, ki se je odločil zavzeti zemljo. Sedaj se mora junaček prebiti preko preprek zlobkovih podložnikov, se v boju okrepiti, izvedeti še podrobnost ali dve o sami zgodbi in velekovinkotu preprečiti zavojevanje planeta Zemlje.
Grafično in zvočno podobo bi lahko primerjali z ono, ki smo jo poznali onigaleta dan na prvem gameboyju. Resda bo podoba verjetno marsikoga odvrnilo od igre, ampak sem prepričan, da bo igra marsikateremu retro nostalgiku ob pogledu na dvobarno kockovje dvignila kocina ali dve. Sama glasba ne spada ravno v sam vrh blip-blip ritmov, vendar dokaj doprinese k atmosferi in povdarja občutek osame na širnem asteroidu. Vso lepoto pa igra izraža s samim dizajnom stopenj in sovražnikov. Neverjetno, koliko je avtor lahko dosegel s tako zelo omejujočo grafično podobo. Šefetine in polšefetine v svoji preprosti veličastnosti še presneto pošljejo strah v kosti in zatišje v pričakovanju neznanega bo mariskomu pognalo kri po žilah.

 

Tako, upam da sem še komu vzbudil zanimanje za tole mojstrovinico. Avtor je igro ponudil zastonj, dobite pa jo na povezavi, ki sem vam jo pustil pod predstavitvenim filmičem. Igra ni predolga, sam sem jo končal v slabih dveh urah, a sem užival v vsakem trenutku! Za igranje bi pa priporočal uporabo igralnega ploščka. Če ne drugače, gre tudi s ploščki sedajšne generacije(PS3 plošček in Wiimote se na računalo zlahka priklopi brez dodatne strojne opreme). Igra nadaljuje zgodbo avtorjevega predhodnega dela s preprostim imenom Hero, vendar kaj več o tem morda prihodnjič.
[media]http://www.youtube.com/watch?v=Cu_xdCHdSqg

 

Dolpoteg Hero Core


View full article

Jackobi_SI.png

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.