Skoči na vsebino

jklč

staroselci
  • Število vsebin

    42
  • Pridružen

  • Pretekli obisk

Zapisi od jklč

  1. Kater monitor/TV imaš, verejtno ti ta "lagira", sploh, če je enako iz treh različnih naprav.

    imam samsunga led tv full hd 40'' - s tem ne bi smelo bit težav...predn sem priklopil na hdmi sem opazil veliko lagiranje pri uncharted 3 (z scart kablom) - ko sem igral preko hdmi, je ta težava izginila...ampak pri nekaterih igrah se pa to tud kljub hdmi dogaja, tako da mislim da je težava z igrami (oz. v tem kako so narejene)...da ne bo pomote-to lagiranje ni izrazito, ampak se opazi...

  2. še nekaj me zanima - zakaj slika med animacijami potuje po ekranu z zamikom - sem na youtubu gledal tudi pri ostalih igrah in sem pri vseh opazil, da se slika po ekranu giblje z zamikom (pri ps3, pc in xbox-u). A je to posledica slabega framerate-a (FPS), a bo s hdmi kablom tud gibanje slike bolj tekoče?

  3. Kak misliš loadaš na disk? Se ponavadi te igra sama vpraša,če hočeš naložit na disk za hitrejše nalaganje igre. :)

    Glede kabla pa-ne nasedaj prodajalcu v BB.;)

    že vse jasno, vse1 hvala za odg.

    ...v BB pa itak ni za hodit. Mi ni jasno kdo sploh kupuje tam...:duh:

  4. sm kupil nov PS3 slim 320 gb Uncharted 3 bundle (za 239 evr.) in me zanima,

    1. kako igro loadaš na disk?

    2. pa za HDMI kabel me zanima - so vsi hdmi kabli podobne kvalitete, ker koliko sm gledal so cene čist različne...npr. pri Playgamu dobiš hdmi 1.4 3D podpora 3 metre za 5.90 http://playgame.biz/product_info.php?products_id=2979

    http://playgame.biz/advanced_search_result.php?keywords=hdmi&sort=4a&page=2

    samo informativno sem šel tudi v naš ''ko žafran drag'' BB... tam majo 3-metrskega za 18.90 :banghead: mi je pa rekel ta prodajalc v BB, da so njihovi ''taprave'' kvalitete in da ljudje najprej kupujejo poceni hdmi kable pa kao niso zadovoljni, in pol vsi pridejo v BB po njihov kabl, ki je seveda nekajkrat dražji od ostalih.

    hvala za odg.

  5. Jah če imaš PSN+ pol se da določene igre zastonj dobit, drugače pa samo demoti...

    Se še ne razumem v PSN kaj dosti - če kupim ps3 potem mam PSN zastonj in lahko vlečem samo demo, če pa še ''nekaj'' dokupim (verjetno kakšno kartico) potem je to PSN+ ,če sm prav razumel?

  6. jaz sem kupil xboxa v mediamarktu v grazu. gori imate paket: xbox 360 slim 250gb, joystick, igra forza 4 in še speed wheel za 249€. Jaz sem še potem vzel kinecta z adventures posebej, ki pride 119€.

    odlična cena za tak komplet, sploh če gre za ta speed wheel

    post-3291-144771014128_thumb.jpg

  7. Kaj pa če nič ne piše če je original ali ne? Ker pri Playgame ne in ker je bi izdelek v akciji iz priporočljive cene sem sklepal, da je pač original.

    V trgovini na škatli vidiš kdo je proizvajalec. Če pa na škatli piše Microsoft, Nintendo, Sony in ni, gre pa za ponaredek, kar ni legalno prodajati.

    Sicer pa sem dobil denar nazaj, drugače bi ga prijavil, ker sam dobro ve kaj prodaja. Da bi pa za vsak nakup preverjal, če je original ali ne, mi je pa smešno. Saj nismo v Bosni ali na Kitajskem,,,

    lej, to sem ti tudi nekaj postov višje razložil - joystick, tipkovnice, miške, memory kartice itd. ponaredki se prodajajo povsod, zato moraš vsaj malo vedet kako original izgleda. Js sm tud pr njemu že kupu neoriginalno memory kartico za PS2 - in sem se tega zavedal, vzel sem jo pa zato ker je bila občutno cenejša kot original. In ko mi je crknila, mi je brez problema brezplačno zamenjal za novo (hja, original verjetno ne bi tak hitro crknu). Ko pa kupiš konzolo (novo ali rabljeno) kjerkoli (seveda pri uradnem prodajalcu) veš, da si kupil original konzolo (xbox, PS3, wii, PSP...), ne rabiš nič dodatno preverjat, saj se ponaredki v obliki teh naštetih konzol pri nas ne prodajajo-vsaj nisem še zasledil da bi se to dogajalo pr nas. Me niti ne zanima, ali lahko prodajalci prodajajo ponaredke ali ne, dokler vem, da mi prodajalec ni prodal ponaredka pod pretvezo, da gre za original. V tvojem primeru nisi posebej vprašal/preveril ali kupuješ original ali ne (kot si sam rekel, si samo sklepal, da gre za original), zato si bil razočaran. Pred nakupom takih drobnarij (dodatne opreme) naslednjič rajši vprašaj prodajalca.

  8. Žal se motiš, uradno je nelicenčne kopije katerega koli izdelka v sloveniji prepovedano prodajat. Tako da je trgovec kriv čim kaj takega proda. O tem kaj pa naši trgovci prodajajo pa nimam informacij.

    sprehodi se malo po trgovinah pa išči npr. PS2 kontroler - boš verjetno najprej na polici zagledal plastik-fantastik kontroler za 9,9 evra in zraven njega original za 24,9 evr. Lej mene sploh ne moti da se prodajajo kopije - včasih rajši kupujemo take stvari ker so cenejše in učinek isti ali le malo slabši...motilo bi me pa to če bi mi trgovec prodal kopijo pod pretvezo da sem kupil original in jasno tudi po višji ceni (kot je tudi normalno za original).

    nisem pa še nikjer zasledil oz. slišal da bi se prodajale kopije konzol - npr. kopija ps3, kopija xboxa itd., kvečjemu kakšni dodatki.

    ali je možno pri nas tudi to?:headscratch:

  9. Pri Playgame je potrebno pazit, da dobiš originalne izdelke, razen če ti je vseeno. Nazadnje ko sem tam kupil kontroler, je bil kitajski ponaredek in sem ga samo nazaj poslal. Je pa včasih manj očitno kdaj je ponaredek in kdaj ne, saj kitajci ponaredijo včasih v nulo vključno z originalno embalažo. Ampak kvaliteta ni ista.

    Pa tole mi je tudi neprimerno, gre za Xbox brez diska in pomnilnika. Tega Microsoft ne prodaja, kar pomeni, da mu je bil iz škatle vzet trdi disk in verjetno tudi slušalke. Če bi tole trgovec v tujini naredil bi ga križali.

    Nekdo, ki ne ve kaj točno bi moral dobit in čemu služi disk/pomnilnik, se lahko opravičeno jezi.

    ok, se strinjam glede tega xboxa brez pomnilnika - ta tudi mene ne bi zanimal, ampak xbox 4 gb in xbox 250 GB je pa itak isti, pri komurkoli od prodajalcev ga vzameš (playgame, goblin, pri muellerju ali pa prek neta -gre za istega proizvajalca M$ in ne za neka cenena kitajca jajca, ki jih kupiš nekje na ulici od neznanca, ker glede tega se nobeden uradni prodajalec ne bi zajebaval in riskiral visokih denarnih kazni, zaporne kazni in prepovedi opravljanja dejavnosti).

    Kar se pa tiče kontrolerja ki si ga pri njem naročil - če sta se izrecno zmenla za original in ti je poslal kopijo, si naredil pravilno da si ga vrnil, če pa se nisi prepričal ali kupuješ original ali kopijo je krivda na tvoji strani. Sicer pa razne kopije originalov prodajajo kjerkoli - tudi v Big Bangu, muellerju, na netu lahko za nekaj evrov kupiš neoriginal kontrolerje in joysticke. Če želiš original moraš temu primerno tudi plačati višjo ceno...

  10. Tudi PLAYGAME ima v januarju super ugodno akcijo - xbox 250 GB + 1-letna garancija 199 evrov! Osnovni xbox z garancijo pa dobite za 149 evr, kar se mi zdijo res ugodne cene za nove xboxe z garancijo...

    S cenami trenutno zaostaja GOBLIN, ki ima (vsaj kar se tiče neodklenjenih xboxov) daleč najvišjo ceno. Odločitev je vaša...

  11. xbox najceneje trenutno dobiš v muellerju - sem zasledil v reklamnem oglasu da imajo od 9.1. akcijo Xbox 250 gb z Forza 4 igro (vrhunska simulacija) za 229 evrov, kar je izjemno ugodna cena (glede na ostalo konkurenco - Goblin, Playgame...).

  12. Ne laži, da ti mueller zamenja brez problemov!!!! Zakaj sm pa pol jest mogu grozit z inšpekcijo, da so mi vrnil denar? Sam sm mogu klicat, da sm sploh kej dosegu. Odnos njihovih zaposlenih v administraciji je na nivoju jamskega človeka. Model mi reče, da me bo poklicu v roku 24 ur, pol pa drug dan zvem, da je spizdu na dopust. Njegov nadrejeni pa se je obnašu ko da sem jaz kriu, da je xbox crknu pa da so se mi oni zlagal, da se bojo pozanimal, če majo še kakšnega na zalogi. Reku mi je celo - citiram: ti bom jest fuknu zravn tistih 20€ za tist kurčev LIVE.

    Mogoče si ti imel to srečo, jaz je nisem in v mojem pogledu je ta trgovina zame drek.

    Kar pa se informacij tiče, pa imaš vse na netu in ne vidim zakaj bi sploh se gdo matru klicat ukol pa folk prosu ali celo plačeval za neki, kar se dobi zastojn.

    hja, zdej če si ti imel probleme glede garancije še ne pomeni da sm js lažnivc - vrjamem pa tudi da imaš v sebi vsaj kanček kulture in ti zato ni treba ljudi zmerjati z lažnivci...če te kulture nimaš, pa ti je tudi oproščeno :no_no:

    V glavnem, js teh problemov z garancijo nisem imel - s pokvarjenim (RROD) xboxom in računom sem prišel na blagajno, povedal kaj je na stvari in čez 3 minute sem imel v rokah že novi xbox. Če se je pr tebi stvar zakomplicirala, potem sori kolega, tvoj problem - si imel pač nesrečo, jebi ga.

    Ravno danes sem videl na reklamnem letaku spet novo akcijo v Muellerju. Xbox 250 gb s Forzo 4 stane 229,00 evra! daleč najceneje od vseh prodajalcev, pa naj ljubitelji Goblina al pa Playgama rečejo, kar hočejo. Nisem nor, da bi pr njima kupil tak komplet za veliko višjo ceno...:crazy:

  13. Volim te!

    Pa imajo različne LED TV dejansko različno TV sliko? Ker paneli so itak isti, oz jih je le par na trgu, vse ostalo je elektronika proizvajalca, ki pa itak povzroča input lag..

    Seveda štejejo tudi dodatni "featurji" TVjev (USB branje filmov ipd..), ampak sem osebno mnenja, da imam raje HTPC za take hece.

    BTW: Vse igre na xbox 360 tečejo v 720p resoluciji. Tako da če misliš da boš imel na 1080p boljšo "grafiko" se motiš, bo le upscalana slika. Je pa res, da pride nova generacija konzol čez kako leto ali dve, in takrat boš verjetno še vedno mel isti TV.

    Pomisli. Pri manjših (32˝) TVjih HD ready ni bil panika, ker je bil itak majhen TV, medtem ko pri 42 že zna biti razlika. Odvisno koliko časa ga misliš imet in za kaj ga boš rabil.

    povečini kupujem tv za igranje xboxa, pa tud za kak film pogledat...kaj PS3 igre so tudi v 720p?

  14. Mislim, da marsikdo ceni, da smo sponzor KSi in da dejansko v nulo poznamo izdelke, ki jih prodajamo. Kar pomeni, da se kupci na nas obračajo pri pomoči npr. uporabi proxija pri "nedobavljivih" izdelkih iz Marketplace, da svetujemo kako se registrira v Xbox Live, izkoristi brezplačna Gold naročnina, namestijo igre na USB disk ali USB ključek, kako se streamajo filmi iz PCja (beri predvajajo mkvji),...

    Da hkrati nudimo še servis konzol, da imamo ogromno dodatne opreme, ki je ne najdeš v Mullerju, Big Bangu, itd...pa še vseeno smo med cenejšimi.

    Vse te informacije in pomoč ravnotako dobiš npr. tudi pr Playgamu, pa še cenejše izdelke ima od tvojih.Pa tudi v muellerju ti nedelujoč/pokvarjen izdelek brez problema zamenjajo z novim (jasno z original računom in v času garancije). Imam pozitivne izkušnje z obema.

    Saj ne rečem, da goblin ni v redu, ampak stvari raje kupujem tam, kjer so ceneje (če kvaliteta ni vprašljiva seveda).

  15. Ja Game je imel Kinect do novega leta po ceni 79,9funta danes je 109.9 tako to pač je zato pa se reče veseli december BTW kaj je pa narobe z Xbox 360 Slim 250GB + Halo Reach + Fable 3 - 259,00€

    proti:

    se mi zdi čisto spodobna ponudba.

    No ja, razlika med Halo in Fable (pa še v nemščini) ter Forza 3 in Crysis 2 je le očitna:yes:... Že iz cene teh iger se da marsikaj sklepat, saj goblin prodaja Halo reach in Fable 3 obe v kompletu za 9,90 (torej nista neki vrhunski igri), komplet Forza 3 in Crysis 2 pa v trgovini stane nekajkrat toliko.

  16. Pomeni, da se je cena zvišala in da je sedaj 259 EUR. 4GB pa 199 EUR.

    239 EUR je bil do približno 25.12.2011.

    mislim kar nekaj - bolj logično bi bilo da s časom vrednost konzoli pade, ne pa naraste. Ker vse konzole ki so bile delane lani so s 1.1. 2012 postale za en letnik starejše in bi cena morala pasti ne pa narasti...

    brezveze dvigujete te cene, res:headscratch:

    V muellerju je xbox 250 gb original Forza 4 bundl (z forza 4 igro jasno) 249 evrov! Maš pa tud Forza 3 in Crysis 2 250 gb bundl za 269 evrov, tak da...

    in na tak način zihr ne bi kupil konzole pr vas :a_a: pa verjetno marsikdo drug tudi ne.

  17. evo sem najdel še eno zanimivo ponudbo

    http://www.mimovrste.com/artikel/1350196126/plasma-tv-sprejemnik-panasonic-tx-p42c3e#tech

    me pa zanima zakaj imajo skoraj vse plazme samo HD ready ločljivost 1024 x 720 točk? a se bi pol splačalo za dokaj ugodno ceno (torej 399 evr.) vzeti to plazmo ali je bolje dodat še cca. 150 evr. pa kupit LED, ki ima Full HD? Ima pa npr. ta plazma 600 Hz in odzivni čas 0.001 ms in kontrast 2.000.000:1, kar nobena LED tv nima... bi bila mogoče kakovost slike na tej plazmi slabša od Led tv samo zato ker nima full hd? v bistvu sploh ne vem kakšna je razlika v praksi (teorijo poznam) med Full HD in HD Ready - se med gledanjem filmov in igranjem xbox-a ta razlika pozna (npr. da se opazijo ''kockice'' v sliki itd.) ali je zanemarljiva?

    In prosim za odgovore glede smiselnosti nakupa zgoraj omenjene plazme.:car:

    hvala vsem mojstrom :beer:

  18. ja no saj zato sem tudi prilepil gor 4 naslove različnih ponudb - še vedno si nisem na jasnem katera od teh 4 ponudb bi bila najboljša glede na parametre oz. ''opremo'' po vašem mnenju. bi bil vesel če bi si kdo izmed vas vzel 5 ali pa 10 minut časa za ta moj ''problem'' in mi pomagal izbrati ''tapravega''. Bi bil vesel tudi če bi kdo izbrskal kakšno dobro ponudbo mogoče na kateri drugi internetni strani oz. trgovini... :thumbsup::beer::rock: sem pa pripravljen odšteti cca. 500 evrov (in 3D opcija mi sploh ni pomembna:a_a:, komot je lahko tudi 2D).

    Upam da nisem preveč ''tečen'' s tem... hvala še 1x

  19. Ok, ko smo že nekako pri temi televizorjev - ker sem glih pred nakupom novega tv se nekako odločam med temi:

    1.) http://www.mimovrste.com/artikel/1350197026/plasma-tv-sprejemnik-samsung-ps43d490-3d

    2.) http://www.mimovrste.com/artikel/1350197026/plasma-tv-sprejemnik-samsung-ps43d490-3d

    3.) http://www.mimovrste.com/artikel/1350209828/led-lcd-tv-sprejemnik-samsung-ue40d5000

    4.) http://www.mimovrste.com/artikel/1350010010/led-lcd-tv-sprejemnik-lg-42lv3400

    Ker sem že čisto zmešan od vseh teh ponudb in ker se ne razumem najbolj v kvaliteto slike, bi vas prosil za pomoč oz. da mi svetujete kateri od teh bi bil najboljši glede na razmerje med kvaliteto slike in ceno. Tv pa kupujem predvsem zaradi xbox-a, ki je tudi v fazi nakupa.

    A se mi splača kupit kakšno cenejšo TV, ki nima full HD (no ja, tudi ponudba 1.) in 2.) ima samo HD ready), pa ki nima 100 Hz in je krajša diagonala zaslona in s tem tvegam slabšo kakovost slike, ali je bolje dodat tistih 100 ali 150 evrov in imaš vrhunsko kakovost slike? Kakšna je pa kaj razlika v kakovosti med LCD, LED lcd in Plazmo?

    joj, nič več ne razumem, zato mi prosim pomagajte!

    Hvala za nasvete in odgovore

  20. Do razprodaje, ampak skoraj sigurno bo še letos. Žal, samo te špile je podaril Microsoft.

    Pa še te igre imaš mislim da v nemški verziji...

    A tisti 2 igri ki jih dobiš zraven v xbox paketu v muellerju sta tudi v nemščini?

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.