Skoči na vsebino

[uradna tema] Arma 2


Priporočene objave

Operation Flashpoint 2 pride na obe konzoli, pomoje lahko pričakujemo nekaj v slogu Advanced Warfighterja, torej taktično nažigačino/arkado. ArmA 2 pa tudi pride na obe konzoli, samo bo orenk taktična komandovščina, one shot one kill tipa. Tudi za nas same, hehe. Poišči si kake teaserje obeh špilov na gametrailers.com

Link to comment
  • Pred 7 meseci ...

No ker sta mi ArmA2 in OFP2 brezvezno hudo dobra špila bom mal updejtu tvoj topic bmx if u dont mind :sweat:

Uglavnem ArmA2 je v zadnjih tednih pokazala ogromno dobrega. Sprva sem mislu da bo OFP2 da real šit ampak kaže da so se tud pri Bohemiji lotil zadeve skrajno resno. Grafično sta oba špila skoraj identična, čeprav je COdemasters sprva nategoval z godlike renderji ampak sej ni panike ni važna grafika v teh špilih, važn je gameplay in sam upajmo da tud ArmA2 popravi vse buge iz enke, katera pa je itak večinoma podedovala še iz OFPja iz leta 2001 :yuck:

Nekaj kviki informacij:

the campagin:

• Multiple endings

• Non-linear freeform gameplay

• Dynamic conversation with NPC‘s

• Believable story plot based on actual geopolitical situation

.

Now the Real Virtuality 3 - Engine:

• multicore Support

• DirectX 9 (Shader Model 3)

• "Parallax texture mapping"

• "Hemispherical lighting"

• Mikro KI (gestures, supressingfire, cm-precision)

• a dynamic built in conversationsystem

The island Chernarus:

• km2 of real world data

• 1 million 3D objects

• 350 kilometers of roads

• 50 cities and villages

• Hilly rural landscape with rocky coastline

• Living environment including civilian population and wild life

Priporočam vsem, ki ji hzanima tale špil da si dol potegnejo official Presskit Release (v pdfju), kateri vsebuje tono informacij o pokrajini, zgodbi, kup screenov, sprte strani, plot&twist, enote, orožja etc... na:

http://armed-assault.de/downloads/gc-08 ... l#download

Komot lahko rečemo, da špil 100% bo tisti tapravi OFP hardcore 1 shot one kill vojaški sim, vendar pa kot sem že omenil v OFP2 topicu je imela ArmA veliko bugov, zelo star squad sistem skopiran direkt iz OFPja, pomanjkanje razni htaktik in formacij (ni bilo Cp formacij recimo za premikanje po mestih itd) in seveda neznosno zabito AI, za akr še itak najbol upam, da bodo fixal! Vsekakor je plus da se vzporedno razvijata ArmA2 in OFP2 kar v teoriji lahko pomeni, da s ebo vsaka stran res potrudla da overwhelma konkurenco!

arma217.png

arma218.png

arma219.png

arma207.png

Evo še zanimiva primerjava modelov iz OFP/ArmA/ArmA2

ofparmaarma2comp7.jpg

in primerjava grafike med ArmA in ArmA2

ofparmaarma2comp5.jpg

ofparmaarma2comp6.jpg

Izzid - začetek 2009 upajmo, na PC, X360 in PS3

Zahteve za PC (niso final, Rama je nekam mal men) :sweat:

Projected Minimal PC System Requirements

* Dual Core CPU

* 512 MB RAM

* GPU with Shader Model 3 and 256 MB RAM

* Windows XP or Windows Vista

Projected Optimal PC System Requirements

* Quad Core CPU

* 1 GB RAM

* Fast GPU (8800GT level) with Shader Model 3 and 512 or more MB RAM

* Windows XP or Windows Vista

Anyway čekirajte še tele pejđe za info, screene in ostal useless šoder:

armedassault.info/index.php?cat=news

http://www.flashpoint1985.com/cgi-bin/i ... 56;t=75126

http://forum.armedassault.info/index.ph ... entry49965 (nek preview)

http://www.gamestar.de/index.cfm?pid=38 ... #liststart

Kul ane? :love:

EDIT: Bmx prosu bi te da spremeniš naslov topica d abo samo za ArmA2 ker je že OFP2 topic, če se sploh da ane! Hvala

NinjaKlan.gif

xFire: spankrock

Link to comment

ArmA takoalitako ni bilo nadaljevanje OFPja ampak prej OFP 1.5, to so BIS sami potrdili že leta 2005 in potem neštetokrat znova poudarl, da bo šele ArmA2 tisto pravo nadaljevanje OFPja se prav OFP2.

Edino kar me trenutno moti pri temu špilu je to, da bi se naj zdej dalo menjavat med squad memberji, zaradi večjega immersiona...nevem no, tak boš umru pa pač vsakič znova menju na naslednega tipa v squadu kar je bs, pa še slab excuse zna bit za nenadgrajevanje itak tumaste AI iz ArmA1.

NinjaKlan.gif

xFire: spankrock

Link to comment
  • Pred 4 meseci ...

Huh to igro zelo močno pričakujem za pc in ps3. Sem fen ofp in arme mislim da sem letos armo najbolj prešpilal na pc platformi. Ni ga bolj realističnega špila kot to. A se ve kdaj ta igra izzide jaz že ofp 2 pričakujem sedem let , arma 2 pa že od lanskega leta. Trenutno se mi zdita obe igri močno pričakovani , do zdaj pa igram sam armo z modami. Ful me zanima kak bo kaj s modami na ps3 in xbox360 upam da nebodo plačljivi. Najbolj me je prepričal ofp 2 z animacijami in vsebino. Arma 2 ima kr dobro grafiko ampak če si igral armo z modami, potem veš kaj boš dobil v drugem delu. Vsekakor obe igri takoj kupim.

Link to comment
  • 4 tednov kasneje...

Se vidi da si res igral ArmA, zdeva blesti z raznimi modi ampak v vsem tem času sem spoznal da pretiravanje z modi samo pelje v pot pogube, k oti špil rata nezanimiv ke rimaš preprosto preveč stuffa in neveš kaj bi vzel in kaj uporabu v misiji. Priporočam tistim ki se bodo loteval sedaj Arme, da vzamejo samo ali XAM 1.7 beta2 ali pa ACM mod, zvočna podlaga je hi tec, ko švigajo kugle mim tebe imaš filing da si res na bojišču, fx efekti so tud na višku še posebej tracerji itd...

Sam že dolgo čakam na ArmA2, dejansko edini špil ki me res zanima, OFP2 zgleda v trailerjih kul in vse ampak ne verjamem, da bo CM sposoben naredit zadevo na prav način, sploh zato ker jo bo izvozil tud na konzole ka rje instant fail. Modov in dodatkov pa na X360 ter PS3 ne bo, ker zahtevajo obilico programov ki laufajo samo na MAC/WIn platformi, v najboljšem primeru se bo dal onaredit lastne misije in jih sharat na konzolah. Drugače pa če misli OFP2 dosečt raven Arme2 nima kej iskat na konzolah, kjer ti en joypad preprosto n idovolj za vse ukaze, hell vsaj 4 joypade bi nucu za vse.

NinjaKlan.gif

xFire: spankrock

Link to comment

Hej shoelace si probal ACE mod tu se pokaže pravi realizem igre sej ti ni treba uporabljat vseh modov uporabiš ji samo nekaj, jaz uporabljam še ČSLA mod, FDF mod(tukaj je dodana celo sporna patria) pa par addonov za vozila recimo Hinda , Ka52 in Ah64.

Vrjetno ne veš da bo tudi ARMA 2 na konzolah na xbox360 in na ps3. Če bo igra zahtevna jo bom lepo igral na ps3 drugače pa itak zaradi modov pa klanov na pc.

Obe igri bom takoj kupil in za ps3 in za pc, arma 2 bom seveda kupil kot naslednik ofp (arma 1 je v bistvu ofp 1.5) , ofp 2 me je očaral z okoljem in novim sovražnikom, ofp 2 bo imel vseeno boljše efekte, animacije vojakov(sestavlanje javelina, vhod v hammer, kickanje vrat in reloading animacije pa vstopne animacije v APC in izstopne). Upam da bo joker arma 2 bolje ocenil ker si samo 80 ne zasluži malo bi pogledali kaj o igri da je nemoreš kar tako odložit na polico iga ima potencial, multiplyer pa že meji skoraj na mmo način( warfare, domination, evolution,...).

Link to comment

Tvoj post sem nekje sumljivo že opazil si slučajno kaj na youtube postal ? OFP 2 bo vrjetno taktična streljanka če bi se trudili z približanjem prvemu delu bi jim sponašali in očitali podobnost z ARMA 2 in 1. Hoja še ne naredi igre takoj arkadne, pri ARMA očitam to da je leseno gibanje in ni vstopnih animav+cij. Če bo one shoot one kill bom zelo zadovoljen.

Link to comment

Operation Flashpoint 2: Dragon Rising Not The Operation Flashpoint Sequel

Iz gamershell.com:

"Bohemia Interactive Studio is protesting Codemasters' marketing tactics

Operation Flashpoint 2: Dragon Rising, the game in the works at Codemasters Studios, is not the sequel to Operation Flashpoint: Cold War Crisis, Bohemia Interactive Studio announced. Although Codemasters owns the "Operation Flashpoint" trade mark and plans to release its new game under that title, Bohemia Interactive has always owned 100% of the original OFP game and has the exclusive right to develop sequels to Operation Flashpoint: Cold War Crisis. ArmA, released in 2007, is powered by the second generation of the Bohemia game engine, and ArmA II, due out later this year, will be powered by the third generation of its engine and is based on the same original design concepts and artistic style of OFP: Cold War Crisis and Operation Flashpoint: Resistance."

Link to comment

Kraj dogajanja bo sicer namišljena dežela "Chernarus" (lol).

Edit: glihkar opazil, da so

že znane zahteve za PC:

Mininum: CPU with 2.66Ghz or faster, 1 GB of RAM.

Recommended: Multi-Core CPUs, 2GB of RAM, 8800GT or Faster GPUs.

Fičrz:

* The Chernarus landscape (225 square kilometres) is based heavily on the Czech Republic, the home country of developer - Bohemia Interactive Studio

* 3D map editor option

* 'Micro' AI which will be able to move more precisely through the environment.

* A New view called High Level command will allow the player to command his troops in an RTS style.

* 50 vehicles ranging from HMMV to helicopter gunship with some having multiple variants (Humvee, Humvee M2, Humvee TOW, etc) In total there are 120 vehicles to choose from

* Six different factions.

* Every building will be destructible in some way.

* Civilian units including women and senior citizens. [1]

* The ability to interact with civilians and other units around you in an RPG manner.

* Dual core optimised

* Ability to drag and carry wounded men

* Over 50 weapon types

* 100+ player support for online multiplayer

* Limitless combat scenarios possible with the inbuilt mission editor

* State of the art vegetation system (Linda) to accurately simulate real world environments with dense forests, grass lands etc.

* Real world environmental effects such as day/night cycles, ocean tides, star constellations, wind and rain

* Ambient wildlife including rabbits, wild pigs, cows etc.

Tehnologija:

* Multicore support

* Bump texture mapping

* Parallax occlusion mapping

* New glass, metal shine and reflections

* Micro AI

* Built in-dynamic conversation system

* Dynamic shadows

* New normalized textures

* New shaders

Izid:

The Xbox 360 Version of the game may come out as late as the 30th of June 2009.

Link to comment

Mal si se zmotil vozil bo 170 različnih(no tu si malo zamislite da obstajajo recimo 3 različne kombinacije za oklepnik BRDM , za styker, harrier in hmmw pol pa se ker nabere), orožij bo okoli 70 različnih(tudi tu recimo bo recimo 10 variant m16 ali m4 z aipontom, eotechom in m203), vseno je tega vsega manj kot v ACE modu.

Okolje je resnično le malo predelano kot na zgornjem videou postavljeno v kakvkaz.

Frakcije:

http://www.arma2.com/factions_en.html

Vsaka ima svoj predstavitveni filmček.

Kdor je igral že arma 1, naj povem da AI izboljšana na tem da se bo znala boljše gibat v urbanih naseljih in celo zasesti hiše. Več nevem.

Izid pa bo vrjetno nekje aprila, maja za pc.

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.