Skoči na vsebino

TRENUTEN NAKUP PS3?


rok22

Priporočene objave

Pozdravljeni.

Odločam se za nakup SONY PS3 igralne konzole pa me zanima sledeče:

- katero verzijo se sedaj sploh dobi pri nas? nekaj je govora o verziji 40GB (ki naj nebi imela določenih stvari? ali je to res) in verzijo 60GB.

Kaj od tega recimo v BigBangu ali Merkurju sploh dobiš? Zasledil sem da ima 40gb verzija pravtako enako USB vhodov in ima pravtako čitalec kartic kot 60GB verzija? v čem je pravzaprav potem še razlika razen v velikosti diska?

Katera od teh "naših verzij" naj nebi imela več podpore za igre PS2? samo 40GB verzija ali tudi na 60GB verziji.

Torej omislil bi si:

- PS3

- dva ploščka

- daljinca za sam predvajalnik

Obstaja že kakšen komplet (da je kaj cenejši), ki vključuje vse to?

In pa še eno dodatno vprašanje...ali lahko PS3 uporabljam za surfanje po netu? (flash, java animacije....ali to deluje)?

Hvala za pomoč

Link to comment
  • Odgovorov 55
  • Od nastanka
  • Pretekli odgovor

Top debaterji

Top debaterji

60GB verzijo boš pri nas dobu zlo zlo težk...mogoče rabljenega? 40GB verzija nima čitalca spominskih kartic in podpore za PS2 špile ter dva USB vhoda so odstranl. Tako, da sta ostala samo dva. Disk se pa da zamenjat z večjim. Druge razlike ni. Na tvojem mestu bi pogledu še v kaki zakotni trgovini, če se jim še valja kak 60GB model in pogledu bi tut rabljene s tem, da deluje brezhibno in z nepoškodovanim ohišjem s pripadajočo opremo.

Lp

crx :-x

Link to comment

Pojdi na Big Bangovo stran in si izpisi tel. stevilke za njihove trgovine pol pa zacni klicat sam dvomim da bos se dobil 60GB ... mogoc v kakem mal manjsem BBju ...

Vglavnem 40GB:

2 USB porta (60GB: 4)

Nima citalca kartic

Manjsi disk

nima BC za igranje PS2 spilov ...

Hell is where the police are German, the chefs British, mechanics French, lovers Swiss and it's all organized by Italians.

Link to comment

Hm...res je čudno ker gledam malo po netu pri nas in je videti kot da ima 40GB verzija (4 USB-je spedaj in 2 USB-ja zadaj)...?

Poleg tega piše da ima čitalec kartic...? res ne štekam več te zadeve? Res se mi zdi smotano kupovat 40GB verzijo, ker še zdaleč ni problem samo v disku, to je najmanjši problem zamenjat samo vse ostalo je bolj problematično.

Evo tule sem npr. gledal:

http://www.nakupovanje.net/sony-playstation-3-igralna-konzola-pr-1110882

http://www.bolha.com/oglas2388321

Kako je pa z uporabo te naprave za surfanje? ni noben odgovoril na vprašanje, ki sem ga že na začetku zastavil?

Hvala

Link to comment

Kakorkoli že, gre za napačne specifikacije. Zgleda da so na hitro spremenilo 60GB v 40GB, verjetno ker se najprej prodajali 60 GB modele.

Novega 60GB modela pomojem ne boš nikjer več dobil (razen morda pri kakem preprodajalcu, za znatno več kot 600 evrov - na ideal.de se cene začnejo pri 800 evrih, pa vprašanje če na koncu res dobiš zadevo) , sicer pa ti ni treba klicati v vse BB, ker je dovolj da v enem pogleda stanje zaloge po vseh trgovinah. 80GB modela pa, če se prav spomnim, še nekaj časa ne bo v Evropo.

Link to comment

Kupi rabljenega 60GB verzijo, dobis dva sixaxisa pa se dve igri. Pa eni imajo se dokupljeno garancijo. Takega sem dobil jaz za 490EUR in ima se 2,5 leta garancijo.

Poglej male oglase mislim da se je eden prodajal tak, naza kaksen teden.

Glede surfanja se je ze veliko pisalo, preglej podforum ps3...

LP,Sandi

PS, ce koga zanima nakup R4 naj me kontaktira na ZS ali EMAIL: tuning@volja.net

r4forumro4.th.jpg

ali www.taskmedia.si

Link to comment

No ce vi tko pravte potem bo res tako drzalo, da imajo napako v specifikaciji.

Res ne vem kaj naredit. Ce grem v italijo to nabavit potem zna bit problem v primeru garancije, ce bi bilo slucajno kaj narobe.

Zdej malo razmisljam, ce bi vseeno vzel kar to 40gb verzijo pri nas. Samo me pa nekaj zanima? Ali ta 40gb verzija ima dejansko samo 2 usb-ja ali ima se dva zadaj? Ker ce prav vem ima 60gb verzija spredaj 4x in zadaj 2x usb?

Kar se tice citalca kartic...razmisljam da ga dejansko sploh ne bi potreboval, sej fotkic lahko priklopim tako kot na pc-ja preko kabla.

Same igre za ps2 pa itak v primerjavi z igrami za ps3 po grafiki niso primerljive?

Naj kar vzamem 40gb? Kaj pravite?

Hvala za odgovore.

Link to comment

Prvotni Cell CPU-ji so bili izdelani v 90nm tehnologiji, novi so v 65nm tehnologiji.

Prednost manjše tehnologije izdelave je v nižji ceni izdelave (ker je površina čipa manjša in s tem dobijo na eno ploskev materiala več CPU-jev), potrebna je manjša napetost za napajanje CPU-ja, posledično se CPU manj greje, za celoten sistem je potreben manjši napajalnik, ki se tudi ta posledično manj greje, ker se vse skupaj manj greje, je lahko ventilacija manj dimenzionirana in je sistem tišji.

Tukaj pa še imaš link v angleščini

http://en.wikipedia.org/wiki/65_nm

Ni nam lahko!

Link to comment
40GB model je čisto OK. Stvar ima pa dva USB vhoda spredaj in nič več. Ampak, če že rabiš ponavadi rabiš en USB vhod naenkrat. Lahko pa vedno kupiš USB hub za 10€ pa imaš pol kolikor hočeš portov.

Večji problem je le ker ne podpira PS2 iger ampak se preživi!

Jah no, ni ravno tako....

rad bi imel vedno priklopljen zunanji disk, poteb rabim še vsaj en usb za tipkovnico (če že vsebuje miško) pol je pa že premal za sixaxisa polnit (sploh če maš dva!)

e pa zdaj?

Link to comment

meni dodatn disk pride prav, prvič je ceneje ker 500g usb disk dobiš za 110 eur, drugič maš možnost ga dat na PCja uredit filme muske in slike, pa ga dat na PS3, itak pa če maš redimo WD usb disk ga ob neuporabi sam ugasne in je kot da ga nebi blo... šele ko dostopaš nanj se prižge... tudi backup stvari ki jih uporablaš je lažji ker ga lahko delaš kar na PCju..

jaz recimo mam na USB disku 100 giga mp3jev, 200 giga slik (vsa potovanja itd.) in pa filme vsake tolk časa dam gor (ko jih skonvertiram iz mkv v ps3 standard)... ko bo igral PS3 tudi MKV direkt bo pa itak noro... takrat pa usb disk nuja, pa seveda čimvečji :)

lp

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.