Skoči na vsebino

Import


Point-man

Priporočene objave

Pri dvdboxoffice postnine naceloma ni, ce pa je ze za kaksen predmet, ta znasa do 3 kanadske dolarje, skratka poceni. Carine pa tudi ne placas, ker:

a) poslejo najprej do Frankfurta in od tam tebi dalje (kao da je roba iz EU)

B) za ziher priredijo racun, da znasa cena 10 EUR ali kaj podobnega.

(:

Link to comment
Pri dvdboxoffice postnine naceloma ni, ce pa je ze za kaksen predmet, ta znasa do 3 kanadske dolarje, skratka poceni. Carine pa tudi ne placas, ker:

B) za ziher priredijo racun, da znasa cena 10 EUR ali kaj podobnega.

Ko sem tole prebral mi je jasno ratalo, zakaj je sodelavec moral že nekajkrat, ob naročanju raznorazne robe iz tujine, na carino prinesti svojo kopijo računa, ko je prevzemal paket.

Link to comment

Trgovina je kul, ce imajo predmet na zalogi, kakor hitro ga nimajo, se zna zavlect za vec kot dva tedna. Dobis pa posiljko v 9 dneh (vikend vstet), od datuma nakupa. Je pa stvar cist drugacna, ce nimajo na zalogi, npr. 22.12. sem narocil en Blu-ray, se danes ga nisem dobil. So mi pa poslali ene 4 maile, da je na back-order in ga bodo poslali, takoj ko ga dobijo.

Ja iz Kanade v Nemcijo je carina, ki jo v tem primeru krije firma. Toliko ti gredo na roko, da sami uvozijo stvar v EU, ziher to naredijo na bulk, like celi kontejner in pac placajo carinske dajatve. Potem pa iz lastnega skladisca v Nemciji posljejo naprej, kot da je bilo poslano iz EU. Tisti prirejen racun, pa ziher bolj njim koristi pri vnosu kontejnerja, kot tebi. Ko je stvar poslana iz EU drzave v EU drzavo, se carinski postopek sploh ne opravi, ker se ga nima zakaj opraviti. Davek je bil poravnan, spet s strani dvdboxoffice v Nemciji in postnina placana.

(:

Link to comment

Pri yesasia se nisem narocal, amapk me veseli podatek. :) Sem pa pred leti (tam nekje 98/99) narocil Pocketstation [tr00 predhodnik PSPja :)] pri NCSX iz New Yorka in so frajerji izdali fakturo 10$, ceravno sem za stvar placal krepkih 70$. Mi zadevo poslali po mailu in faxu z navodili, da to pokazem, ce bom imel probleme s carino. :)

(:

Link to comment

Iz Yesasie posiljajo samo azijske verzije PS3 iger, ostalih ne. So pa azijske verzije po vecini v anglescini z bodisi angleskimi ali pa kitajskimi navodili - AC je meu angleske, Folklore in Genji pa Kitajske.

Igre so večinoma region free edino ne vem a je bil Def Icon samo demo lockan al tut cel špil.

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.