Skoči na vsebino

TV Serije


Priporočene objave

Tako: Sam sem velik ljubitelj televizijskih serij, ki sem jih začel "redno" gledat približno 2 leti nazaj, ter jih gledam še danes. Pa naj bo ta tema za vse ljubitelje serij, za katere upam, da vas je čim več tam zunaj.

Pišite: katere serije priporočate (zaželjen mini opis [50 besed minimalno bi bilo zelo radodarno], link do imdb strani serije, slika, ter imdb ocena), komentirajte že priporočene serije ali jih še enkrat priporočite z svojim opisom;

*BUT keep it:

**CLEAN (brez nepotrebnega spamanja v obliki enovrstičnih postov "ta serija suxxx")

***SAFE (brez kakršnih koli spoilerjev, besedilnih ali slikovnih)

Priporočila z moje strani:

LOST

Prva serija katero sem začel gledati, ter bil nad njo tako navdušen, da sem v par dneh pogledal 2 sezoni in pol. Dalje še nažalost ni bila predvajana, od takrat ji sledim del za delom in na vsak del čakam bolj nestrpno.

Serija pripoveduje o potnikih strmoglavljenega letala Oceanic 815, ki pristanejo na samotnem otoku. A tako se sprva samo zdi, ko spoznajo drugo stran otoka, vedo, da temu ni tako. Serija skozi vsak del pokaže preteklost protagonistov (enega, dveh ali večih naenkrat). Trenutno serija šteje 83 delov razdeljenih v 4 sezone. Peta sezona bo navrsti drugo leto oz. čez 158 dni (a 5. sezona še zdaleč ni zadnja).

0000039619_20070509125838.jpg

IMDb ocena: 9.0 / 10

Supernatural

Po skrivnostnem izginotju očeta, ter še bolj skrivnostni smrti matere se dva brata (Sam & Dean Winchester) odpravita na lov za nadnaravnim. Zaenkrat Supernatural pri meni velja za najboljšo serijo zaradi vedno napete zgodbe ter meni osebno najbolj všečne tematike (demoni, čarovnice, mestne legende, ter vse ostalo povezano z črno magijo). Da izveste zgodbo, ki leži za skrivnostnim izginotjem očeta je potrebno pogledat le par delov prve sezone, za kaj več o demonu, ki je umoril mater bratov pa je potrebno sežti v vse 3 sezone (četrta izzide osemnajstega naslednji mesec).

14465.jpg

IMDb ocena: 9.1 / 10

Lepo bi bilo tudi, če vsak napiše na katere serije trenutno čaka (to bi nekako bilo mišljeno tako da je oseba pogledala vse dele serije, ki so se do nastanka napisanega posta predvajali in sedaj čaka, da se serija začne dalje predvajat).

Trenutno čakam na:

*Lost

*Supernatural

*Heroes

*One Tree Hill

*Prison Break

*My Name Is Earl

Gledam tudi:

* Friends (Season 7)

* Weeds (Season 1)

Vsak post v tej temi bi naj zgledal takole, razen posti v katerih bomo komentirali druge serije.

Bi opisal vse serije, ki jih gledam pa je že pozna ura (g2go watch Weeds).

followmeontwitter.png
Link to comment

KYLE XY

Kyle XY sem slučajno nekje opazil, pa sem si ga ogledal, ker v tistem času nisem imel preveč polnega urnika. Ko sem pogledal prvih par epizod, mi ni bilo niti najmanj žal, kajti serija mi je ena boljših. Priporočal sem jo še kolegom, ki so jo sprejeli z navdušenjem in že čakamo naslednjo sezono.

Zgodba pa govori o fantu, katereta je policija prijela, ko se je nag sprehajal po mest. Ta fant pa ni navaden, saj je brez popka, poleg tega pa se zna govoriti, jesti, itd. Kot novorojenček. V skrbništvo ga vzame (nisem siguren kaj je, kot kaka psihologinja, ki se ukvarja z mladostniki) in ga povabi v svoj dom. Tam Kyle spoznava čustva kot so strah, ljubezen, veselje, ... Seveda jih vse zanima, zakaj je ta fant brez popka in tu se začnejo težave.

post-416566-1182520404.jpg

IMDB ocena: 8.5

Upam da nisem edini ki spremlja to serijo. Gledam sicer še polno drugih, znanih, vedar se o tej ne sliši veliko in mi je žal ker ljudje zamujajo tako serijo :P

In pohvale za to temo :D

Čakam na:

-Prison Break

-Heroes

-Two and a half men

-Kyle XY

-How I met your mother

-CSI: Miami

-Life

Alen6552.png
Link to comment

STARGATE SG1

Zadnje čase zelo veliko gledam razne serije. Kar nekaj se mi jih je zelo priljubilo, zato bom “naredu mal propagande” oz. jih predstavil. Začenjam z najljubšo, Stargate sg1.

Stargate sg1 je po splošnem mnenju ena najbojlših sci-si (znanstveno fantastičnih) serij, po mojem mnenju pa celo najboljša. Snemati so jo začeli leta 1997 po zelo uspešnem filmu Stargate (Zvezdna vrata). Serija je doživela deset sezon, a na žalost vsega vesolja je deseta sezona tudi zadnja.

Fora v stargate je seveda stargate, torej zvezdna vrata. To so nekakšna okrogla vrata, ki te, ko stopiš skoznje, popeljejo na drug planet (seveda takšen, kjer so pogoji za življenje zadovoljivi). Sliši se čudovito, ampak seveda so v vsakem dobrem filmu ali seriji tudi tako imenovani “bad guys” a.k.a. negativci. To so v stargate ljudje, ki imajo v telesu kači podobno bitje, ki jim upravlja z možgani, nasplošno znani kot Goa’uldi. Ti vladajo naši galaksiji že tisočletja, ljudje pa so njihovi sužnji. To seveda ni prav, zato naša ponosna in “vsemogoča” zemeljska Amerika ustvari ekipe, ki raziskujejo vesolje in se bojujejo z goa’uldi. Prvo in najbolj elitno skupino “sg-1″ sestavljajo trije “nesmrtni” možje, in ena “nesmrtna” dama. (Seveda niso nesmrtni, ampak imajo vedno tako srečo, da gotovi smrti uidejo le za las.)

Naša galaksija je vse povna življenja in seveda vsi nemorejo biti hudobna bitja. Med drugim si Zemlja pridobi tudi nekaj zaveznikov, in goa’uldi se morajo včasih kar potruditi, če hočejo še naperej ostati v tej galaktični igri mačke in miši, v kateri se vloge neprestano menjajo.

Ker res nočem objavit preveč spojlerjev bom o nadaljevanju in koncu ostal tiho. Povem še to, da se v zadnjih sezonah pojavijo še bolj impresivni, nenavadni in močni sovražniki, ki čakajo na slavni SG-1, da jih pridejo izzvat… Prilepil sem le nekaj slik…

Serija je res zelo zanimiva in jo priporočam - tudi tistim, ki niso ravno navdušeni nad znanstveno fantastiko. Verjamem da jo veliko blogerjov že pozna, tisti ki pa še ne, pa hitro pobrskajte po internetu za download ali vprašajte prijatelje po dvd-jih.

8.jpg

stargate.jpg

IMBD Ocena:8.6/10

http://www.imdb.com/title/tt0118480/

Dodajte me na PS3: Zoran_The_Great

Link to comment

BATTLESTAR GALACTICA

The second war against the Cylons is over and The Twelve Colonies have been destroyed. Now Commander Adama of the Battlestar Galatica and President Laura Roslin lead a ragtag fleet of refugees in a supposed search for the fabled lost thirteenth colony, Earth. However, the dangers they face are many which compound an already difficult situation. In addition to the Cylons hunting and attacking the fleet in space, their infiltrator units carry out a more subtle plot even as their former unwitting pawn, Gaius Baltar, helps in the hunt for them while hiding both his own guilt and the strange presence that haunts his every thought. If that wasn't enough, the fleet also faces internal political conflict in which the rabble-rousing figure, Tom Zarek, is merely the loudest dissenting voice. In the midst of these trials however, clues begin to appear that suggest that Adama's simple bluff about Earth may be more truthful than anyone could have guessed

battlestar-glactica.jpg

IMDB user rating: 9.1/10

Super TV serija vredna gledanja.

Link to comment

Weeds (IMDB: 8.8/10)

weeds460.jpg

Weeds_Season_1.jpg

Serija govori o eni hudi MILF ki se začne baviti z dilanjem travce prvo lokalno.. frendom itd nato pa se stvari zapletejo... trenutno izhaja 4 sezona.. serijo se res splača pogledat tudi če niste ljubitelji drog, nasilja itd... pač serija je smešna, zanimiva in poučna:)

Gledam še tudi:

Prison break

Kyle XY

Scrubs

Link to comment

O ja jaz sem neki strasten oboževalec serij! Večinoma scier SCI-FI ampak tudi kaj normalnega še pogledam.

Serije, ki sem jih pogledal in jih nekoč spet bom - ter seveda tudi tiste, ki jih gledam:

- Doctor Who (nove serije) - najboljša kar sem jih kdaj gledal. Govori pa o vesoljčku :D , ki ga kličejo doctor in za svojo vesoljsko/časovno ladjo uporablja staro leseno škatlo imenovano TARDIS... Kaj več pa raje preberite na TV.com ali imdb.

- Torchwood - Spinoff doctor whoja z malo bolj nasilno tematiko.

- The Sarah JAne Adventures - še en spinoff doctor whoja sicer namenjen bolj kot ne otrokom ampak je OK.

- Skins - o tej seriji po pravici povedano ne vem kaj bi napisal (razen seks, droge in ostali problemi najstnikov)

- Stargate Atlantis - ne pretirano super serija vendar je OK.

- Stargate SG 1 - podobno kot atlantis.

- Battlestar galactica - ponovno neka precej čudna serija za katero ne morem reči, da mi je zelo všeč ampak je OK.

- NCIS - podobno kaki CSI seriji samo, da tokrat preiskujejo zločine Ameriške Mornarice - zelo priporočam!

- CSI: Miami - tudi dobra serija ne spet med mojimi favoriti ampak je OK.

- Knight rider (govorim o starih serijah) - precej zanimiva serija, ki je že davno ni več ampak je še vedno odlična.

- Vse iz Star-Trek kroga

- Andormeda - ponovno še ena serija iz glave stvaritelja Star-treka - odlična stvar!

- SeaQuest - spet ena izmed starejših serij, ki pa je za razliko od vesolja kar na morju.

- Terminator Sarah Connor Chronicles - spet ena ovejša serija predvsem za ljubitelje Terminatorja.

....

Verjetno bi se našla še kaka ampak te so najboljše in katerokoli od teh seerij zelo priporočam.

Še nekaj na to-do listi in na listi pričakovanja:

- Knight Rider (nove serije pridejo v kratkem)

- Kyle XY - Tega imam v načrtu pogledat že kar nekaj časa pa še nisem utegnil.

Sicer pa vem, da ni ravno po sami templati napisano, ker bi potem porabil cel mesec, da bi vse skupaj opisal.

Link to comment

My Name Is Earl

my-name-is-earl.jpg

Govori o (bivšem) podležu po imenu Earl in njegovemu - malce počasnemu, a kljub temu kar inteligentnemu - bratu Randyju. Znana sta po tem, da sta prekršila že skoraj vsak mogoč zakon. Temu je pa botrovalo to, da v življenju nista imela pretirane sreče. Nakar Earl enkrat spozna besedo "karma". Definicija karme je: "Počni slabe stvari, in slabo se ti bo godilo. Počni dobre stvari, in dobro se ti bo godilo." No, Earl sčasoma začne verjeti, da je za vso njegovo nesrečo v življenju kriva karma. Zato se odloči, da bo odslej dober. Napravi si seznam, na katerem so zapisani vsi osebki, ki jim je kadarkoli storil kaj slabega. Te napake hoče zdaj popraviti. Da bodo stvari še bolj zanimive, pa mu bo ob tem pomagal brat Randy. Kajpak, saj sta vendar neločljiva. V seriji nastope še veliko drugih osebkov, kot so Earlova bivša žena Joy, njen mož Darnell (Crabman), čistilka v motelu Catalina in ostali.

Priporočam vsem, ki si želijo malce odklopa ali pa vsaj malo (oz. veliko) smeha.

Serijo si lahko ogledate tudi na A kanalu od pon-čet v večernem delu programa, takoj po Seinfeldu (običajno nekje 22h, 23h). Trenutno teče 2. sezona.

Link to comment

Moonlight (IMDB: 8.0/10)

Moonlight_20_2D_20CBS_20_2D_20home_20page_20_2D_20stars.jpg

Serija govori o privatnem detektivu Miku St. Johnu, katerega je pred 60. leti njegova žena na poročno noč spremenila v vampirja (preveč resno je vzela besede “happily ever after” heh). Biti vampir pa ima dosti prednosti, še posebej, če delaš kot detektiv. Na ta dan je tudi rešil majhno deklico Beth Turner pred njegovo ženo Coraline. Po tridesetih letih se spet srečata Beth in John in se zaljubita.

Zelo priporočam meni osebno zelo dobra serija polek Supernatural, ki komaj čakam nanj :love:

Je pa vsaki ponedeljek(danes) ob 20:15 na Prosieben. :beer:

Sharksy.png
Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.