Skoči na vsebino

[PS2] GT4 CD


2kwik4ya

Priporočene objave

Imam en problem. CD od Gran Turisma je kar pošteno spraskan, vendar mi je delal čisto lepo vse do večeraj. Lahko pridem v igro in lahko tudi vozim po izbrani progi, vendar se problem pojavi ko zapustim progo in se hočem vrniti v glavni meni (pokaže se mi tisti znak za "loadanje", vendar sveti rdeče. Z laserjem ni nič narobe, kajti vse drugi igre delajo.

S čim bi lahko probal očistiti CD?

EDIT: Kakšno je vaše mnenje glede čiščenja CD-jev z zobno pasto? Videl sem dosti posnetkov na internetu in kot kaže, je "folku" to delovalo. Vem, da ne smem vrjeti vsemu kar vidim na netu, toda če ne bom našel kakšne pametne rešitve, bom probal to, prden kupim nov CD.

Hvala za odgovore

LP

pscopymz9.jpg

ps2cv4.jpg

Link to comment

Predlagam da poiščeš kakšno podjetje, ki se ukvarja z obnovo rabljenih CD/DVD ploščkov. Kolikor sem enkrat bral na Jokerjevem menjalniku, naj bi bila cena obnove običajno relativno nizka (par evrov?).

Tule je en članek iz računalniških novic, ki propagira tovrstno podjetje (Epafrodit d.o.o.). Žal je članek še iz leta 2004, tako da bi moral poklicati, če to še počnejo, ampak verjetno niso edini s tovrstno dejavnostjo v Sloveniji.

Vsekakor IMHO boljša rešitev, kot da poizkušaš sam polirati z raznimi zvarki.

Edit: Še en oglas sem našel na Bolhi. Žal iz oglasa ni čisto razvidno, kakšno opremo uporablja, sklepam pa da ne gre za kakega mulca, ki promovira poliranje z zvarki.

Edit 2: Tudi podjetje Maitim v svojem sklopu ponudb navaja "reševanje podatkov z okvarjenih prenosnih medijev". Morda imajo napravo za poliranje.

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.