Jump to content

Spiderman 3 - Poslednja dogodivscina?


Recommended Posts

Belerophon sej tudi jaz nisem bil navdusen nad prvim in drugim delom, a ga grem gledat tako, da malo sanjam o starih cajtih, ko so mi risanke Spidermana totalno dogajale in je ni bilo sobote, ko ne bi na nemskem RTLu zjutraj cakal naslednjega dela Spidermana.

Casi, ko se strica Tora ni bilo, so bili dejansko veliko bolj romanticni.

Link to comment
da malo sanjam o starih cajtih, ko so mi risanke Spidermana totalno dogajale in je ni bilo sobote, ko ne bi na nemskem RTLu zjutraj cakal naslednjega dela Spidermana.

Pod tole se 2x podpišem, to so bili cajti.

Ampak enke me res nikoli ni mikalo it gledat, dvojke še manj, potem sem enkrat gledal na popu ... in po pol ure ugasnil, blajk in beda in poceni računalniška animacija. Za trojko že slutim da bo dve uri in pol dolgo moraliziranje o nemoralnosti maščevanja.

Link to comment

hahaha, se vidi da sta gledala risanke, razumela pa bolj malo, ali če sta iskrena, nič. švabščina pač ne leži vsakomur :D

oba filma sta fantastična, tako dobrega prenosa marvelovega junaka ne bo nikoli, ali katerekoli drugega (niti batman, niti superman, pa so vredi filmi (izvememo kajpak batman 3,4 ter superman 3,4).

ratt-logo.gif
Link to comment

Ma ja no, spidermana sem gledal od nekje 7 do 13, 14 leta, potem me je minilo (kaj je pa za dojemat pri spidyju drugega razen da je mutant in da tepe zlobneže), v bistvu sem se večino svoje nemščine naučil iz teh nemških risank (največ pa iz legendarnega A-teama :D ), saj ne da bi imel kako visoko mnjenje o sebi ampak mislim, da njemčako obvladujem.

Sicer pa sam telih comic prenosov nikoli nisem šišal, 300 in SinCity sta kul, najbolj pa V for Vendetta, ampak ostalo je beda.

Link to comment

boš rekel da si bral stripe 300, sin city in v? mislim da ne. tako da ne moreš vedet če je prenos uspel. no, če si jih potem my bad.všeč so ti kot filmi sami (tudi meni). ampak povem ti kot fan stripov in risank Spidermana da si boljše ekranizacije Petra Parkeja ne morem zamislit.

ratt-logo.gif
Link to comment

[off topic]No nemško pač znam najbolje od vseh tujih jezikov, pa mi tudi ostali niso tako tuji. Učil sem se jo od 5. leta dalje (vsega skupaj 14 let) in jo tudi aktivno uporabljal, saj smo se s kolegi vecinoma igrali kar v nemskem jeziku. To je bil namrec jezik sveta nase domisljije.[/off topic]

Res pa je, da stripov nikoli nisem kaj prevec rad bral in od vseh action hero filmov do sedaj, sta mi se najbolj vsec posodobljeni Batman in Superman Returns in sele nato pride Spiderman.

Pri slednjem se mi zdi najboljse to kako je prikazan Peter, ki je velikokrat neodlocen in zgubljen med moralnimi zavezami, privatnim zivljenjem in neodlocnostjo v sebi. Po drugi strani pa se v vlogi Spidermana zbistri in odlocno poda v boj zoper zlobi.

Kakorkol,... Ravnokar sem se vrnil iz kina in moram rect, da mi je od vseh treh delov bil tale najbolj vsec. Tobey igra res dobro, se posebaj tiste dele, ko ga prevzame temna stran.

Zlobnezi so predstavljeni spektakularno, predvsem mi je bil vsec Sandman, ki parkrat Spideya posteno mazne. Venom je pak bolj levo izkoriscen. Zelel bi si vec dvobojev med Spideyem in njim.

Najvecja zamera gre pa projekciji v mariborskem Koloseju. Slika je bila tako hudo neostra, da me se zdaj boli celo od grbancenja. Mocno upam, da je slika v drugih kinematografih kvalitetnejsa. Ko Kate na zacetku poje in stopa po stopnicah se je sploh ne razpozna, obraz je samo neka kepa kozne barve. Tehnicno je projekcija bila res na dnu.

[hudobija on] Morda pa je to samo zato, ker moja ocala ne podpirajo HDCP.[hudobija off]

Link to comment
boš rekel da si bral stripe 300, sin city in v? mislim da ne. tako da ne moreš vedet če je prenos uspel. no, če si jih potem my bad.všeč so ti kot filmi sami (tudi meni). ampak povem ti kot fan stripov in risank Spidermana da si boljše ekranizacije Petra Parkeja ne morem zamislit.

Glej res se mi je brezveze kregat kaj sem kot kot osemleten mulo dojel in kaj nisem. Film kot film mi je pač beden, za kvaliteto prenosa mi pa ni mar, razen če je res tako dobra kot parviš.

Saj ne rečem 300 kot sam film zame tudi ni bil ravno navdušujoč, dober ampak spet ne tako, ampak ko sem potem bral strip (vendette in sina, pa res nisem, in tudi nek blazen navdušenec nad stripi nisem, okej razen Asterixa :tepen: ) sem svojo oceno filma dvignil za par pik, ker je prenos res osupljiv, mislim da je na netu kup primerjav, poglejte si tisto, kjer perzijce porinejo s klifa, dihjemajoče skratka.

P.S.: pomoje smo zabredli preveč izven teme.

Link to comment

ma ne, sej samo debatiramo :beer:

drugače grem pa naslednji vikend v kino, kr bo ta verjetno kr obiskano. mi je kul če je bolj prazno (to mislim brez zadetih 15-letnikov ki se tako režijo kot da so ravnokar z amsterdama. sploh je beda če sem sam high me tolko bolj živcirajo :fiufiu: )

ah ja, kak je ta ki igra venoma, a ga je kaj več kot v 70s show? nekak si ga ne predstavljam da bi zgledal scary.

ratt-logo.gif
Link to comment
  • admins

Groza. Groza od groze. :no_no:

Če bi obdržali samo akcijske sekvence, za pol zmanjšali dozo glupega humorja (ki je sicer na čase čisto dobrodošel) in se znebili vse zgodbe o Mary Jane (mar bi jo ubili na začetku filma, pa naj se potem zaradi nje maščuje :ihih:), pa bi bila zadeva 1A. Spidey-goes-musical-goes-emo-goes-Jesus. Fak.

Link to comment
  • admins

Ja, kr všeč. Ne zdaj, da bi mi bila ne vem kakšna fantastična filma, a sta mi bila, gledano za nazaj, neprimerljivo bolj všeč kot trojka. Ene pol ure po filmu sem se samo bentil, kaj vse me je spravljalo ob živce .. pa pomoje še nisem čez vse prišel. :tard:

Link to comment
  • admins

Ne vem, meni ne odgovarja ravno, hm, samoparodija (bolje, da gre za to, ker če je tisti del filma mišljen povsem resno .. ojej) superherojev. Ja, nerd goes wild, I get it - ni mi pa tega treba z žlico tlačit v usta na najbolj glupe načine, kot da drugače ne bom dojel. Narejeno za amerose, očitno.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.