Skoči na vsebino

Ekskluzivno:[PS3] PixelJunk Sidescroller opis


JumpingHero

Priporočene objave

pixeljunk-sidescroller-f.jpg

 

Da je PSN poln krasnih naslovčkov za bakšiš, ve vsak. No, upam. Ampak ena serija je še posebej izstopajoča.

 

PixelJunk serija je z nami že od leta 2008. PixelStudio je leta 2008 pričaral prvi tower-defense špil na tej generaciji konzol, začenši s PixelJunk Monsters. Nadaljevali so z dodatkom Encore in šmrkom v PixelJunk Eden, nakar so pot nadaljevali v Shooterju 1 in 2. No, njihov zadnji izdelek je Sidescroller in čeprav ni najboljši iz serije, je vseeno zelo vreden preigranja.

 

PixelJunk Sidescroller je retro shooter, kjer z ladjico potujemo z leve proti desni in odstranjujemo vse ovire na poti. Z zgodbo se igra ne trudi (Shooter jo je imel nekaj malega), a to poizkuša odpraviti s čistokrvno igralnostjo.
Igra je razdeljena na tri večje nivoje, vsak nivo pa je razdeljen na štiri nivoje, kjer so trije navadni, četrti pa je boss fight. Ko opraviš vse, se odklene še zadnji nivo, kjer imamo zaključni boss fight, ki je eden najbolj genialnih nivojev, ki sem jih odigral v špilih te sorte.

 

In kako se kot sam špil odreže? Zelo dobro!

 

Na voljo so tri orožja: machine gun, ki z nadgradnjami začne streljati v vse smeri; laser gun, ki lahko tolče čez več nasprotnikov in z nadgradnjami tolče v štiri smeri (gor, dol, levo, desno); in bombe, ki spuščajo metke proti tlom in tisto, kar je zadeto, ne preživi. Z nadgradnjami ne povečujemo samo smeri strelov, marveč tudi moč.

 

Kar se tiče dizajna, je vse 5. Valovi nasprotnikov so raznoliki in metkov se izstreli dosti, tako da je potrebna tudi prstična spretnost. Checkpointi so razpostavljeni zelo pametno in ravno toliko narazen, da pošteno zašvicaš, preden prideš do njega. Sidescroller ni ravno lahek špil, saj bo nevešči imel ogromno težav že na casual, kar je priporočljiva težavnost za prvi skozihod za vsakega (!). Normal je že hudičevo težak, medtem ko sta Hard in Brutal tu le za najbolj vztrajne. Ne manjka tudi boja na lestvicah, tako kot ne tudi odličnega soundtracka.

 

Zgodba zase so še šefi. Ti so res vzeti iz najbolj genialnih umov in prav milina je občudovati njihov izgled in kako menjajo vzorce. Nikoli niso zateženi, vedno veš, kaj je treba storiti, a nikoli niso prelahki, da bi moral vsaj 5x umreti, da bi sploh pogruntal, kaj ti je treba storiti.

 

pixeljunk-sidescroller78.jpg
Včasih težko razločiš izstrelke in nasprotnike od tvojh, kar te dostikrat košta. Vseeno pa umreš z nasmeškom na licu.

 

Popoln špil seveda ni.

 

Njegov največji minus je ta, da so nasprotniki in ozadja dostikrat preveč podobne barve, tako kot njihovi metki. Špil od tebe zahteva zelo natančno premikanje in ko ne vidiš metkov, je vse lahko hudičevo zateženo. Dosti se igra napaja tudi iz Shooterja, saj se vidi, da avtorji niso poizkušali iznajti novih sovražnikov, marveč so dosti copy-pasteali. Skorajda vse, razen bossov. Ne gre pohvaliti niti dolžine, saj lahko z malo vztrajnosti prideš čez špil že v dveh urah in pol, čeprav je res, da igra bolj kot končanje spodbuja tekmovanje na lestvici.

 

PixelJunk je odlična jed, še posebej pri ceni 7€. Nudi dosti zabave, tudi v dvoje, in zadnji nivo ti ostane urezan v spomin. Nekaj momentov ga skvari in včasih potegne kakšen živček, a to ne uniči zares samosvojega špila. Res je, da to ni špil, zaradi katerega boš nabavil PS3, in ne bo prepričal, da začneš ceniti male mojstrovine, če jih do zdaj nisi. A če imaš oči odprte tudi za njih in če PS3 poseduješ, je tole dragulj, ki ga ne bi smel izpustiti.


83


View full article

Urejano od Jumping Hero
Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.