Jump to content

PS3/Vita Cross-controller nastavitve in potrebscine


raveer

Recommended Posts

Ojla,

malo znano dejstvo je, da vita lahko deluje kot kontroler za cele tri PS3 spile (en ni ravno kontroler):

Sly Cooper: Thieves in Time (tehnicno ni kontroler)

Ultimate Marvel vs Capcom 3

LittleBigPlanet 2

Guacamelee!

Fora pa je, da vsak to nekak drugace implementira. Za vse, razen LBP2 potrebujes obe razlicici spila, torej vitinega in PS3, kar je velik financni zalogaj za tako obskurno funkcijo. No, na sreco Guacamelle in Sly Cooper omogocata cross-buy. Pri slednjem pazi, da nabavis PS3 verzijo, saj samo ta omogoci dolpoteg vitine. Obratno ne velja. LBP2 pa potrebuje placljiv dodatek za PS3, ki namesti kos mecine na vito.

1. Sly-Cooper: Thieves in Time

Na PS3 vkljuci AR server v Options > Game > AR Server

Ko nadzorujes tatina pojdi iz skrivalisca. Zazeni spil na viti in se prepricaj, da sta obe konzoli na isti mrezi. Ker ima spil konkretne probleme, je dobro obema konzola preko DHCP ali staticno dodeliti zaporedna IP naslova (recimo 192.168.56.100 in 192.168.56.101). Na Viti izberi Main Menu > AR Treasures option in usmeri vito v ekran. Z R lahko slikas in ce se pokaze alternativna slika trenutne scene, zadeva deluje. S pritiskom na L zaklenes vito na skener, s katerim lahko vidis skrite zaklade. Dokler nam evolucija ne dodeli se enega para rok, je dobro zaprezit prileznico ali domaco zival, da drzi in suce vito. ;)

2. Ultimate Marvel vs. Capcom 3

Zazeni spil na PS3 in viti, v options na obeh izberi Ultimate Controller. Konzoli morata biti na isti mrezi. Pol lahko mapiras 100x kombote na eke slatalnega zaslona vite in postanes ultimativna cheap picka.

3. LBP2

Komplicirano. Ker sem len poglej ta thread: http://community.eu.playstation.com/t5/PS-Vita-Support/Vita-Cross-Controller-Tutorial-for-Little-Big-Planet-2/td-p/17886778

4. Guacamelle

Na PS3 zazeni Guacamelee. Na viti izberi Remote Play in ga zazeni. Ne zagnat Cross-Controller dela, ta je zaenkrat rezerviran le za LBP2. Povezi se preko Private Network in ce na viti uzres crn zaslon, daruj otroka Cthulhu. Ce fases napako, pol pac tega ne storis. Skratka, ko na PS3 izberes New Game ali Continue, se bo na viti pokazal zemljevit trenutne stopnje. Sedaj lahko pritisnes start in se pridruzis jebacini kot drugi igralec.

(:

Link to comment
  • Ozi unpinned this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

Using this site means, you're accepting our Terms of Use and Privacy Policy policy.