Skoči na vsebino

Nakup laptopa


samus987

Priporočene objave

lep pozdrav po dolgem času ^^ odločam se za nakup laptopa vendar sem na tem področju bol švoh. rad bi par nasvetov katera firma itd. najbolj bi ga rabil za šolo, net, msn, torrent, guitar pro... za igre bolj ne. sem gledal enega acerja v harveyu za 999€ in zgleda čist solidno. 17'', amd turion al kaj je že, dual core 1,8gHz, 320gb, grafična se ne spomnim kera, mislim da ima do 320 mega spomina... na netu ni kataloga tko da naknadno napišem kateri model...

keša pa mislim odštet max. tam 1200€ recimo

Link to comment

Dokaj fajn ponudba je tista, ki jo je spisal samus. Le pazi, da bo imel dovoj rama, vsaj 2GB. Verjemi, več ga imaš srečnejši boš. Naslednja ponudba ga sicer ima, ampak sta monitor in disk majhna. Grafične se pa tudi ne uporablja le za špile, zato se izogibaj integriranih. Če se resno misliš gledat višje ločljivosti, ali jih celo pretvarjat, se raje posluži novih radeončkov (ta švoh X1300 je že dovolj). Če se pa misliš valjati le po yooutubu, je pa že itegrirana dovolj.

Link to comment

Ha, ravno danes sem domov prišla z novim lapitopijem :) Kuplen v FMC-ju za 1000 (oz. malo čez) €.

Dual core proc, wide screen 15,4", 2 gb RAM, 120 Gb disk, ATI Radeon X1400, DVD writer, wireless, modrizobek, 6 celična baterija (nej bi zdržala 4 ure...)+ 3 leta garancije (lahko bi dokupla tudi do 5)...

No, to je zdej moja nova ljubezen. I love her! :)

:innocent::love::love:

Dogs are not our whole life, but they make our lives whole.

Link to comment

Sam sem pred kratkim kupil tega:

http://www.bof.si/sl/product.cp2?guid=4 ... &linkid=15

Zaenkrat izredno zadovoljen. Dovolj velik disk, hiter za marsikatero opravilo (tudi najnovejše špile), se ne segreva prekomerno in po dolgotrajnem delovanju ostane dokaj tih.

Hibe so teža (za delo na terenu ni najbolj primeren), ohišje daje občutek cenene plastike, čisto povprečen ekran. Ampak se da preživet. :)

In po mnenju večine (testi) je prenosnik še vedno najboljši nakup glede na ceno/vgrajene komponente.

Link to comment

Jaz uporabljam sicer Acer Aspire 5102 ANWLMI in je super. Komponente so OK - sam sem doma vgradil še malo RAMa sicer. Edino ohišje kot pri vseh Acerjih ni višek kvalitete vendar pa sem vseeno z laptopom zelo zadovoljen, tako, da Acerji so super, če želiš priti ceneje skozi in si pripravljen žrtvovati ohišje. Drugače pa je tudi tako čisto OK razen malo škriplje na nekaterih mestih.

Link to comment

Pred letom dni sem imel cenenega TroNotea (Comtron varjanta), ki pa je zmogel neverjetno resolucijo 1920x1280 :D...

Pred kratkim sem pa prešaltal na še bolj cenenega Gericoma, ki pa ima žal malo slabšo resolucijo (1620x1050), sem pa profitiral na moči.

Čemu kupujem ceneno? Ker itak laptop menjavam vsako leto in vsakič gledam predvsem na to kako resolucijo in kvaliteto slike ponuja model. Služba tako zahteva... :)

lp,

k_k

Link to comment

sem si ubavil kar acer aspire 7520... super zadevščina vendar mislim ali je baterija mal zanič ali jo pa tako neusmiljeno žre wireless + 17'' monitor itd. =( drži mi največ uro do uro in pol =/

drugače pa speciikacije so

amd turion 2x 1,9 ghz

2gb ram

geforce 8400M

160 gb

tv tuner ^^

aja še tole... ko priklopim anteno in dam da išče tv programe nikoli ne najde nič =(

Link to comment
  • 3 tednov kasneje...
jst pa čakam, da po vezah malo ceneje dobim Toshibo Satelite...čez kaka dva tedna naj bi ji dobil.

Zakaj Toshiba? Geodeti moramo precej skakat po terenu in zato je Toshiba kot naročena. Flikneš točke v GEOS in pol samo lutaš od ene do druge z GPSom in to je to

ČAKAJ MALO! Ti si geodet? No če si, bova kmalu že dva, kajti sem 2. letnik srednje Geodetske, Gradbene in Ekonomske šole, v smeri geodetski tehnik :thumbup: .

Edit: Se opravičujem za offtopic :uke:

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.