Skoči na vsebino

izboljšava slike na ps3


fuzi007

Priporočene objave

zdravo

upam, da ne smetim foruma, ampak sem nov in imam eno vprašanje:

- razbijam si glavo kako izboljšati sliko na tv, naš lcd nima ne hd, ne (činčev), tako da igram na univerzalnem scart kablu. razmišljal sem o s-video a ps3 nima vhoda za s-video. na internetu pa sem zaznal da obstaja RGB scart kabel, ki ima na eni strani kot nek hd na drugi pa scart s pozlačenimi kontakti. Zanima me ali bi zadeva izboljšala sliko oz. če imate kakšno drugo idejo.

lp, Andraz

fuzi00748058710.jpg

ODKLEPAM PSP [na terenu] (sem iz Ljubljane) 070/313-386

Link to comment

Hmmm torej, če prav razumem imaš LCD, ki nima ne komponentnega vhoda (RDEČ,ZELEN,MODER) in tudi HDMI ne. Ima pa scart, kompozitni vhod in s-video? Sicer se mi zdi čudno, da obstaja LCD brez komponentnega vhoda ampak OK. Ima morda DVI? Ker, če imaš DVI potem je to super. Uporabiš samo HDMI-DVI kabel pa je. To je še najbolje.

Sicer pa kolikor sem gledal obstaja RGB scart za PS3. To je v tvojem primeru še najboljša izbira. Trenutno imaš očitno kompozitni (priložen) kabel. RGB scart bo v tem primeru izboljšal sliko kar precej vendar ne pričakuj čudežev.

Link to comment

Ko przges PS3 imej notri eno igro in pritisni X in pocakaj malo casa, in ce se ti bo igra prikazala moras pod display setings kej nastavt. Sam sem imel iste tezave z enakmu kablom in sm na blef su u nastavitve in pritisnil 1080p in mi je delalo. Probi tud, ko PS3 ugasnes, da drzis gumb, da zapiska in pol bo mrbit delal(cd ne smebit v PS3-ju).

aljazzSLO.jpg
Link to comment

Lej, ko przges PS3 naj bo notri igra in malo pocakaj in pritisni X in morda se ti bo igra pokazala na ekranu. Če se ti bo pojdi ven iz nje in probi pridt v PS3 meniju pod settings/display settings in tam nastav se mal igrej s 1080p... in morda ti bo delalo. Imel sem isti problem in sem to naredil in se je slika prikazala. Problem pa je en, da ti ne vids kaj prtiskas, zato moras na blef prtiskat. Sam sem najprej priklučil PS3 na TV in si zapomnil kaj moram pritiskati, da pridem do display settings in nato se mi je usralo in sem pritisnil 1080p in se je meni prikazal.

aljazzSLO.jpg
Link to comment
napisal sem da imam hdmi/dvi kabel ampak me zanima če morata biti v lcd vklučen in hdmi/dvi in scart kabel.

PS: na bolhi sem videl oglas da nekdo prodaja hdmi/scart tako da verjetno obstaja

HDMI/SCART niti pod razno ne obstaja, oki? Oba sta priklopna vmesnika, a njun namen bolj razlicen ne bi moral bit. Prvo je High Definition Multimedia Interface za povezavo dveh stvari za digitalen prenos slike in glasbe, drugo pa Evropska pogrutavscina za povezavo dveh stvari za prenosa RGB analognega signala. Fizicno je nemgoce digitalen signal pretvorit v analgonega samo s kablom, mora biti kar zmogljiv mikroprocesorcek/dsp/dac vmes.

(:

Link to comment
>http://www.bolha.com/oglas2628608

Dobra logika, kaj se prodaja na bolhi/ebayu, to obstaja. Bom opustil svojo znastveno udejstvovanje in nacin zivljenja ter odslej verjel stvarem na spletnih drazbah. :) Lazje mi bo v zivljenju.

To je Multi-AV v RGB SCART kabel. In se enkrat, fizicno je nemogoce storit pretvorbo iz digitalnega v analogno in obratno brez vmesnega procesiranja.

(:

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.