Skoči na vsebino

DELL Računalniki


.*LuKa*.

Priporočene objave

No mene zanima kakšne izkušne imate z dellovimi računalniki? Trenutno dosegajo po svetu zelo dobre ocene. Dellovih računalnikov je zelo veliko od office rač. do xps gaming sistemov. Sprašujem pa zato ker bi si nabavil xps 420. Edina težava je v tem da se jih pri nas ne dobi. Zelo veliko izbire imajo v Avstriji in Nemčiji. Pri nas je zastopnik dellov fmc(www.fmc.si). Kako bi se dalo oz. kdaj se bo dalo pri nas dobiti xps sisteme?

xps420front.jpgxps420bluray.jpg

:beer::beer::beer::beer:

Link to comment

lahko maš npr. še enkrat bolši rač. sestavljen in nevem kaj sam ti bo po vsej možnosti deloval slabše kot sestavljen pri hp, dell, alienware itd. Te rač. sestavljajo in testirako z polno paro že v sami firmi. Pa še zagotovljeno je 50% boljše delovanje od sestavljenih.

primer: crysis lahko pri npr. xps-ju dela z npr. 50 fps-ji pri nekem npr. tvojem sestavljenem z istimi konfiguracijami od npr. 30-35 fps.

imel sem doma sestavljen rač. ki ni zdržal pou leta, še vedno pa uporabljam hp-ja ki ga imam doma že skoraj 8 let.

Link to comment
Daj LuKa ne bluzi. MaDrung ma čist prav. Ti računalniki so en velik nateg. Če pa tebi računalnik ni zdržal pol leta, pol ga že ne znaš sestavit. Saj ne dodajo oni kake čarobne flaške zraven, da bi boljše delal. Komponente so še vedno iste, tak da ne bluzit

nism ga sestavu js ampak mi ga je pofukan agt k ni vredn pu ku... :x :annoyed:

Link to comment
hehe. Osebnih nimam vendar je moje znanje o hardwaru nasplosno veliko globje od tvojega.

Te firme sluzijo pri neizkusenemu narodu, ki ne znajo oziroma nimajo pojma kaj racunalnik sploh je. Pac stvar za neizkusen narod in s tem tudi pribita cena za brez veze.

:thumbup: :thumbup:

Jst sicer o Hardwaru vem zelo malo (naj. osnove, pač), ampak logiko pa mam :D

Firma je znana (neizskusenci naredijo klukco), racunalnik je dober (eden jim pove in naredijo klukco), cena je pri nebesih (nimajo pojma o obicajnih cenah, naredijo klukco :bleh: ), vseskupaj lepo zgleda (zopet porabijo crnilo, za novo klukco),....

Ce jim pa kdo pove, da bi blo bols po komponentah kupovat, pa recejo: "ah, neda se mi....sm >ze velik studija< naredu in pogruntu, da je zadeva dobra" :no_no:

Taki majo dnarja :D

Ostali se pa pritužujejo, da so PCji dragi :bleh:

Link to comment

Evo... :car:

Sicer pa, imajo kakor hocejo. Pa to fanboyevstvo mi je tudi zelo smesno.

Kakor jih vecina rece GeForce once, Geforce allways, in pa AMD, INTEL, ASUS... Se jim gre bolj za to, da na hardwaru pise ASUS, AMD, GeForce, kot pa za performance. Ce jim je to bolj pomembno je pa tudi tako prava izbira, mar ne?

Link to comment

Za to bi moral narediti nov topic. Glej jaz nisem kritiziral DELL, ampak vse te firme skupaj... pustimo MAC in apple...

Ce si pa se vedno tako preprican da bi rad imel kateri PC od teh firm pa vzemi titega z najlepsim ohisjem in se prepricaj na internetu o njihovih DEJANSKIH zmogljivostih.

EDIT: pa preveri ce je ime njihove firme na pravsnjem mestu in da lepo izgleda! :drool:

Link to comment

Malo sem izbiral komponente pri Dell-u za XPS 420

http://configure2.euro.dell.com/dellsto ... X405&s=dhs

Nekaj doplačil za 4G rama in še nekaj malenkosti, vse skupaj za ca 1350 EUR, kar ni tako slabo.

Pri teh firmah so mi všeč zelo lepa in posebna ohišja. Če pogledamo da so takšne konfiguracije začele sestavljati tudi manjše računalniške trgovine, lep primer je CRYSIS in HELLGATE računalnik, iz trgovine Exacomp v Graz-u. http://www.exacomp.at/product_info.php/ ... 768MB.html

http://www.exacomp.at/product_info.php/ ... 768MB.html

Če se odločiš, edino pazi, da vzameš najnovejšo kartico. Kot se gledal pri AlienWar-u, še v svojih konfuguracijah ne ponujajo najnovejšega GTS-a 512, ki je cenejši od GTX-a in samo malenkost počasnejši od GTS ULTRE.

In še ena zadeva je tukaj, ki meni ni všeč. Nikjer ne piše kakšna plošča je v sistemu. Pri Alien-Ware je sigorno Nvidia čipset. Jaz recimo prisegam na INTEL in bi si recimo zaželel X38 ali X48 čipset, kar pa enostavno ni mogoče.

Zadeve so pri teh firmah sigurno pretestirane in pri Dell-u, kot sem gledal sigurno ne boš toliko preplačal računalnika, če se odločiš za nakup. Samo starega GTX-a bi moral, pri njihovi ponudbi menjat za novega GTS-a.

Iz izkušnje ti svetujem slednjo kartico, ker sem imel doma dva dni novega GT-ja z ZALMANOM in sem raje dodal 100 EUR, ker je GT-ja enostavno preglasna in sama slika in barve so lepše na GTS-u, če te to ne moti, pa po hitrosti GT ne zaostaja veliko.

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.