Skoči na vsebino

Infinite Undiscovery


pipicar

Priporočene objave

wtf?? pa sej IU je real time combat!

kekit, če ti je všeč potezni boj, potem je možno da bi ti pasal Lost Odyssey.

Oba jrpgja priporočam, ampak le če si fan jrpgjev. Mislim, da sem igral vse jrpgje za x360 (nisem igral le Enchanted Arms), ampak nobeden ni bil epic. Vsak ima nek svoj mali čar, ki te drži da nekaj časa igraš, to pa je nažalost tudi vse.

Link to comment

Jah, glede zgodbe in igralnosti so trenutni jrpgji na x360 tako-tako. Kot rečeno, nobeden ni epic in čeprav je mogoče zgodba dobra in intrigantna, te zamori duhamoren gameplay (to se mi je zgodilo pri Lost Odyssey). Drugje pa se zgodi, da je combat precej v redu, zato pa je štorija totalna kakofonija (Eternal Sonata). Japonci res rahlo zaostajajo s konceptualnimi spremembami svojih rpgjev, oz. uvedbami kakšnih dodatnih elementov v klasične rpgjevske strukture.

Link to comment

ok kako ma lahko potezna igra dobro igralnost potezna igra kjer pritsneš 1 tipko in lik vse sam naredi.

iu ma pa tud zgodbo preveč klišejsko in glede na to da real time combat je nekako tako beden kot pri too human kjer mi je gameplay totalno zgrešen.

rpg mora imeti vse imo, dobro zgodbo, igralnost, lepo grafiko oziroma tako da te not potegne, dobri liki in dialogi, primerno težavnost, in

- če ima vse te stvari solidne je dober,

- če ima vse stvari solidne in eno odlično je že skoraj epic,

- če ima vse solidno in eno totalno mem, je to zame enostavno preveč moteče, da bi jo igral.

Link to comment

Miwche tvoj komentar na moj post se mi zdi neumesen. Povedal sem dosti objektivno kaj mi je pri rpgju všeč. Zdej če nism igral eno izmed 10ih podvrst rpgja še ne pomeni, da ne morm ocenit kakšna je dejansko igra. In malo sem posrfal po netu in sem opazil, da tudi strokovnjaki pravijo, da IU ni dober.

Ke-kit je pa razbral iz mojega stavka, da mi je samo gameplay pomemben in da sem mu pomagal izbrat igro, in to na podlagi stavka, da nism igral ff ... mislm wtf kwa je z wami folk...

Link to comment

Hm ja FF pač nism probal, ker mi te potezne igre ne pašejo pa naj bo to strategija al rpg, spet sm pa mobitelu prešpilal eno pol strategijo in pol rpg. Tud streljačin ne maram, še posebej ne nekih kjer je totalen razčefuk z nekimi kao brainless machoti v glavni vlogi in zato sploh nism gears of war niti pogledal niti se zanimal zanjo, ampak ko sem jo 1x slučajno probal sm tolk not padu, da lahko rečem da mi je en bolši špilov zadnjega obdobja. Tko da FF v kolikor je res vrhunsko narejen ampak pač ga sploh nism niti videl niti pojma nimam o čem se gre, samo 1x sm nekej na ps2 probal niti ne vem za ker del je šlo, ampak k sm videl tisto poteznost me je minilo, ker nism niti vedel kaj sploh morm delat, to je blo tistih 5min FFja pr men naprej nism niti probaval. Kar me pri FF še moti to, da tudi če bi potem ful šmekala, bi hotel igrat od enke naprej... :D

Link to comment

Aha. Sej te razumem. Pač določene zvrsti ti ne dišijo, vendar si odprte sorte. Sej jaz sem priblizno isti tip igralca, kakor si sebe zgoraj opisal... :)

Tudi meni potezne zadeve ne mikajo, vendar mi je pri jrpgjih to postalo do neke mere dobro.

Pa še to. Pri FFjih se zgodba ne povezuje iz dela v del. Tako, da tudi če začneš pri FF VII ali FF X ali FF XII ali pa kar vse v kateremkoli vrstnem redu, bo popolnoma vseeno. :)

lp,

k_k

Link to comment

Me veseli, da sva razčistila :beer: , ker stari gejmerji, ki so dali ogromno skozi mislim, da nasplošno ne gledajo preveč na zvrst ampak samo na kakovost igre kot celote.

Zdej da se vrnemo na IU, da povem kaj mi tako ni všeč na njej.

- zgodba:

zgodba se mi začne preveč povpreečno, začneš v zaporu, fak kako klišejsko, ker so te zamenjali z enmu super duper herojam, ker sta si podobna in samo po temu, čeprav je on badass ti pa na flavtico igraš.

Preveč ingame sekvenc, sam se pristaš enega zelo konkretnega lahko tudi spektalularnega cinematic introtra, kjer ti malo zgodbo predstavi in igra pokaže svoje mišice.

- zvok:

hja glasba je dokaj solidna, čeprav je kje sploh ni. Pri nekatrih dialogih sploh ni voica ampak samo podnapisi in to kar pri dostih. Pri igri, ki je na 2eh DL dvdjih pomoje tega nebi smelo bit. Za vsako kombinacijo, ki jo narediš se model zadere ime kombinacije, to zna bit nadležno zato ker če samo pritisneš B ti šteje to, kombinacijo in potem se dere spinning walz vsakič ko pritisneš B spinning walz spinning walz spinning walz spinning walz

gameplay:

ok sej nisem pričekoval Devil may cry 4, ampak mal manj lesen je pa tudi lahko no. Med "spektalukularnim" bežanjem iz celice se tepeš in bežiš fak je nadležno ker model rabi 2s da pospravi sabljo da lahko malo hitreje tečeš to naredi samo na mestu ne med tekom. Medtem ko sablo lahko ven potegne že med tekom. Dostikrat imaš opravka z večimi tarčami hkrati. No ko začneš kombo se osredotoči samo na 1 tarčo dokler ne končaš kombota, se pravi nisi nekako ravno free, ampak dokaj leseno. Upravljanje drugih igralcev tudi deluje leseno imo kar nemogoče med samim kombatom, lahko samo kot opener.

Špil men ni nevem kaj, niti kritikom ni všeč. Se pridružejem ljudekom, ki čakajo na Tales of Vesperia, saj tega hvalijo igralci in kritiki. Pa še zelo lepo zgleda.

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.