Skoči na vsebino

Počasi obžalujem nakup Wii-ja...


RogueX

Priporočene objave

Kot prvo, se globoko oproščam, če sem koga užalil s tem, saj je Wii še vedno odlična konzola, kar se pa iger samih tiče... No, o tem mislim tarnati.

Roko na srce. Od poletja naprej je za Wii nastopila suša. Nintendo nam je postregel edinole z novim Animal Crossingom, ki se mi zdi zanimiv, ampak obstajamo tudi ljudje ki bi veliko raje igrali kaj bolj...intenzivnega. Kot da to ni dovolj, se mi danes zgodi sledeče:

Šel sem v Big Bang Giga (bivši BOF) z namenom, da kupim No More Heroes, če ga le vidim. Seveda ga nisem (Cheerleading? Disney's [vstavi ime igre tukaj]? Barbie's To in Ono? My Sims? Bog se usmili...), zato vprašam prodajalca, če je zadeva na zalogi. Namesto odgovora sem dobil čukast pogled.

...OK.

Zadevo lepo opišem, še ime razvijalca... Tema. Ni imel pojma kaj to je. Dobro, mu grem na roko, da Wii ni najbolj popularna zadeva v Sloveniji, ampak ali ne bi bilo smiselno, da se za oddelek iger zaposli nekoga, ki je glede iger koliko toliko na tekočem? Nekateri so No More Heroes označili za igro leto za Wii, hudiča!

Dodajmo tej zmagovalni formuli še dejstvo, da sem na Twilight Princess čakal več kot mesec, da se je naslikala v trgovinah (mesec po EVROPSKEM izidu), enako za Metroid Prime 3 in sam j*biveterski odnos do Nintenda, ki ga očitno imajo pri nas marketinški pobje, resno začenjam dobivati pomisleke, če je bil nakup Wii-ja smotrna odločitev.

Me pa zelo zanima mnenje drugih, tako da so odgovori zaželjeni!

Link to comment
  • vrhovni

Moje skromno mnenje, pa čeprav sem hard-core Nintendo fan: za resne, po-več-ur-na-dan gejmerje je Wii povsem zgrešena investicija, še posebej, če je to edina konzola, ki jo nekdo ima. Še jaz, ki imam čas za špilati enkrat, dvakrat na teden po kakšno urico, če se spravim k temu, opažam, da ni v bližnji prihodnosti napovedanega skorajda nobenega naslova, ki bi se ga veselil. Sploh edino, kar mi trenutno pade na pamet, je Wii Sports Resort z MotionPlusom.

Wii ima nekaj izjemnih iger, ki bi jih moral preigrati prav vsak, so pa daleč od tega, da bi bile dovolj za resnega igričarja. Te naj raje posežejo po Xboxu 360/PS3, Wiija naj si omislijo pa tisti, ki jim bo to bolj občasna popestritev in nekaj novega z Wii Remoteom in recimo Balance Boardom in tisti, ki ne morejo živeti brez Nintendovih klasik, kot so Mario, Zelda, Metroid ipd. Jaz na srečo spadam v obe te skupini. :P

Link to comment

Wii sem imel eno leto, prejšnji teden pa sem se odločil za prodajo. Res, čisto premalo dobrih iger. Je pa res, da sem na njem igral ene najboljših iger sploh(Super Mario Galaxy, SSBB, Zelda, Metroid, itd.) vendar jih je na žalost veliko veliko premalo. Velik minus, zaradi katerega(če ga Nintendo ne popravi) verjetno ne bom kupil njegovega naslednjika pa je online igranje. Kdo hudiča si je izmislil friend-codes, ki bi se mogle imenovati "long number codes". Nintendo ga zadnje čase, roko na srce, hudo lomi. :thumbdown:

Link to comment

Hvala za odgovore! Vsaj vidim, da nisem edini ki zadnje čase o Wii-ju razmišlja na tak način. Tudi opažam, da se čedalje bolj zatekam k DS-u, ki ima sedaj že tako bazo iger, da se človeku kar malo zvrti.

Velik minus, zaradi katerega(če ga Nintendo ne popravi) verjetno ne bom kupil njegovega naslednjika pa je online igranje. Kdo hudiča si je izmislil friend-codes, ki bi se mogle imenovati "long number codes". Nintendo ga zadnje čase, roko na srce, hudo lomi. :thumbdown:

No, ravno zato Wii obravnavam kot offline konzolo. Internet uporablja samo zato, da si občasno nadgradi firmware. Res bi si lahko s prijatelji izmenjevali kače od cifer, ampak resno, no.... Komu se pa ljubi?

Link to comment

Ja, tudi sem opažam pomanjkanje DOBRIH iger. Baza je sicer ogromna, a kaj to pomaga, če je vsak 50 špil vreden pogleda, kaj šele igranja. Nintendo je pač zadel terno s "cheap" sistemom ter nečem novim, kar jih je pripeljalo sedaj da že dolgo časa spijo na lovorikah. V zadnjem mesecu je edina stvar, zaradi katere uporabljam Wii, Opera, ko se mi pač ni za vstat ter kakšen preblisk Wii musica, predvsem bobni so fina reč.

Z moje strani je torej pogled takšen. Mogoče je Wii res zmagovalec po prodanih konzolah, je pa N v zameno zato prodal svoje prave oboževalce.

Link to comment
Ja, tudi sem opažam pomanjkanje DOBRIH iger. Baza je sicer ogromna, a kaj to pomaga, če je vsak 50 špil vreden pogleda, kaj šele igranja. Nintendo je pač zadel terno s "cheap" sistemom ter nečem novim, kar jih je pripeljalo sedaj da že dolgo časa spijo na lovorikah. V zadnjem mesecu je edina stvar, zaradi katere uporabljam Wii, Opera, ko se mi pač ni za vstat ter kakšen preblisk Wii musica, predvsem bobni so fina reč.

Z moje strani je torej pogled takšen. Mogoče je Wii res zmagovalec po prodanih konzolah, je pa N v zameno zato prodal svoje prave oboževalce.

Najboljši stavek tega meseca. Amen :thumbup:

Link to comment

Če lahko še jaz povem svoje mnenje o konzoli.Imel sem jo pol leta potem pa sem ga prodal.Preprosto ni bilo igre da bi jo lahko igral. Preigral sem skor vse od zelde do mariota, resident evila in vse to.Nakar ni bilo več igre katero bi igral z ožitkom.Saj ne recem, ko ga kupis je vse res zakon in si navdušen ampak da bi ga pa igral vsak dan po 3-5 ur pa pač ne. :)

Moj psn id--> Jure00

Link to comment

V kratkem pridejo prenovljeni Pikmini (torej Wiimote nadzor), potem pa kaka najava trojke, nove Zelde... Čeprav mislim, da bo slednja počakala do naslednjega Nintendovega sistema.

Je pa tako da je Wii odlična zadeva za nezahtevne špilavce, tistim pravim pa služi kot dobra druga konzola oz. za 'rekrutiranje' novih igričarjev (moj Wii je trenutno za en mesec pri kolegici, saj me je kar na kolenih prosila, če ji ga lahko pustim :ihih: ).

Nintendo pač trenutno dobesedno kraljuje po prodaji na obeh frontah in to kljub krizi. Zanima me le, v kaj spravijo vse strašne milijone, ki grejo v Research & Development oddelek --> ta vlaganja so iz meseca v mesec večja.

Pa še nekaj je več kot očitno. Marsikateremu razvijalcu se sedajle kolca po kakem Wii naslovu, saj je na PS3 in X360 težko v prodajo spravit več kot pol milijona komadov igre, vsi pa vemo, kakšni so stroški. A ker se naslove planira za par let vnaprej je težko oz. nemogoče preklopit pol projektov na Wii in je bolje kar poslat 300 komadov na Sončno upravo....

 

 

Link to comment
  • 3 tednov kasneje...
  • 3 tednov kasneje...

Zelo realen thread .... res je ... slovenski marketing nintenda je za e K in sem tut jas ze počasi SIT tega...

prej ponavadi v mediamarkt kje majo VSE ... pac nemsko.

Zaj nazadnji val pa u slo trgovine pac kot je jasno ... ampak sem mel sreco v najbol nepricakovani trgovini

gold sem zadel v mariborskem mulleru v centru v 3 nadstropju majo oddelek tega , seveda moram nasploh pohvalit osebje (enga) zato kr se je dalo z njim zmenit in use je pogledo u realtime v racunalnik ... vedno je vedo o cem govorim in bil na tekocem ... star pa je bil okoli 50 ... sam kr sem reku pa je narocu pa makar so bli 3 tedni , PRISLO JE IN DOBO SEM!. ... od metroid prime 3 .. do mario karta .... do one do tiste ... do wii lan adaptera , do wii interent points ... vse je za mene narocu .... povprecje 1 tedna ... Lan adapter pa je edin rabu 3.

Tiste lenobe mlade neizkušene devajo v big bang ki je najbol brezvezna trgovina ... majo vse RAZNO ampak to je najvecja polomija , VSE razno kot nek interšpar brezvezni, majo tolko , pa vse kaj isces nikol nic nimajo , big bang je epic FAIL. Res 10 krat sem nazadnje sol not pa on debil zabiti ni mogel nekih kablov narocit pa ni mogo onga pa ni mogu tistega .. sam se je po nekem MSNju menu na onem PCju tam p***** mu je *******.

Mislim sam neke butaste PS3 PS3 PS3 BANNERE vidim okoli ... WAU sam zato ker je nek SONY ki zajema 60% trgovine more pac PS3 pisat , bedarija no res, pa da bi vsej se specializirali za neko stvar pa bi vsaj vedli kaj o njej , majmuni no , kolkkrat sem se ze odpelu praznih rok MAH nima smisla vec ...

sg1atlantis.jpg
Link to comment
  • Pred 10 meseci ...

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.