Skoči na vsebino

Nakup xboxa 360 nasveti


nnxckj

Priporočene objave

Odločam se za nakup xboxa 360 samo me zanima še par stvari pa če bi mi jih lahko en mal obrazložu:

1. ne vem kerga bi uzeu navadnga al pa tega premium z 60gb HDD nej povem da bo moj xbox namenjn sam igranju in ne mislm uporablat xbox live zato mislim da ne potrebujem HDDja... skratka cil mi je da se lepo duma usedm in udigram kšn dobr špil nč več nč mn...

2. v kompletu ( navadnm kompletu) nism zasledu da je priložen HD kabl tako da ali ga je potrebno dokupt

3.in še glavno uprašanje v brezžičnem ploščku so baterije ali je res potrebno kupiti drugo baterijo in nato še kabel za polnjenje baje da je tako - samo meni se zdi to malo nenavadno :crazy: kot da bi kupu mobitel brez polnilca

4. xboxa ne mislim chipat... zato me zanima kje imajo največji izbor iger itd. pa da so poceni lahko tut kšna stran...

Link to comment

Not so navadne baterije. Dve AA bateriji.

Najbolje je igre kupovati z gameplay.com, ali play.com. Še boljše pa je kupiti rabljeno z KSi (Baza iger).

Arcade nima HD kabla in podobnih zadevic. Disk ni le za live, ampak za shranjevanje iger, dodatkov, inštalacijo iger za hitrejši zagon itd.

Če imaš tistih par dodadnih evrčkov ti svetujem, da vzameš premium, kjer imaš vse te potrebne kable in vso šaro. Ter disk. Prostor na disku še ni nikoli nikomur škodil :D

Link to comment

aha ok potem lahko baterijo mirno polnim trdi disk pa potrebujem da gor inšteliram igre ter hitreje mi bodo delale pa še v kompleetu dobim HD labl in podobno to se pravi mi priporočate kaj takega?

http://www.nakupovanje.net/xbox-360-pre ... pr-1187114

pa še eno uprašanje imam baje da je v millrju najbolje kupiti ker ni problemou na servisu ipd...

in še nekaj nekako se dosti govori da se xboxi kvarijo pregrevajo... pa me zanima če je to bolj larifari ali ima kdo resne probleme sam sem se odločil za nakup že zaradi tega ker imam probleme s pcjom bil je že usaj 6krat na servisu pa se mi še vedno pregreva zato res nebi rad težev =)

Link to comment

V prejšnem odgovoru mi je tudi Bartala ( hvala za vsw odgovore :) ) napisu da ta 60gb trdega disk služi za shranjevanje in inštalacijo iger to pomeni da bi mi gor igre tekle hitreje? Ali lahko tudi na ta prostor shranm igre tako da mi ne bo bilo potrebno vedno znova vstavljati dvdja...

Sem še malo sem v dilemi kerega uzeti arcade ali premium zato še kšno mnenje iskušenega uporabnika=)) ker sem sam na tem področju čisti n00b ;)

Kot sem že rekel xbox live ne bom uporablaj ( najbrš ker se mi ne da vleči kabla ali delati wirlessa čez hišo)... če bom bom ga priklopil le za kakšen update ali kaj nujnega tudi ne bom kupoval gold membershipa ( al karkoli že je :D )

Na tem forumu je bilo tudi veliko govora v teh Jasper a so sedaj že vsi xboxi 360 Jasper??? ali morem biti na kej pozoren in preveriti preden kupim ( pogledat kdaj je bil narejen...)

Zanima me še če ve slučajno kdo za kšno dobro stran za kupovanje iger da je puceni glavni pogoj je pa to da se da plačat pri prevzemu ker sam še nimam kreditne kartice sem že gledal po forumu samo so samo tuje strani in glavni pogoj kreditna kartica...

In še hvala za use udgovore in pomoč kr dost negotovosti je =) sam neki je zihr xbox360 booo!! :rock::rock::beer::D

Link to comment

Vzami premiuma, ne glede na vse. Arcade kupijo ateki za 6-letne sinčke, al pa tisti, ki jim je prejšnji box crnkil pa majo še star disk. Internet ti tud svetujem da si porihtaš, ker to je polovica zabave. Letno naročnino se da tud na tem forumu dost poceni dobit - okol 30-35€.

Glede inštalacije - igre ti bodo hitreje delale, ampak boš mogo DVD še vedno met not. Pač iz Microsoftovih varnostnih razlogov.

Pri nakupu zdaj mislim, da so vsepovsod ti isti, najnovejši modeli, tak da ni več treba iskat tapravih. RRoDjev se tud ni več za bat, tak da kr pogumno v trgovino pa spravi vse skupaj.

Špile pa če ne moreš s tujine nabavljat maš pa pri nas par trgovin:

http://www.comshop.si/ - tud precej dodatkov za boxa

http://www.3d-svet.com/trgovina/

http://igabiba.joker.si/

http://www.platform.si/

Najbrž jih je še kaj, to je v glavnem to.

NitroBlast90.jpg

Link to comment

Tako kot je povedal trigger, internet je res polovica zabave in si ga moras ustimat ce imas xboxa 360tko.

Narocnina pa tut ni tko draga, in res dobis jo ze za 1 leto 30 - 40 eur kar dejansko ni nic za eno leto.

premium je pa obveznost kupit ker arcade kot je povedal trigger je za 5 letne froce ki igrajo 2D tarzana xD

Link to comment

Aha ok se bom potem kupil premium kupil jo bom u mullerju za 240€ jo majo. Zanima pa me ali se da use igrce igrati na FullHD ali morem bit pri izberi igrci na kej pozoren? Ker doma mam HDTV 107cm diagonale ane in bi igrou na HD zdej pa ne vem ali se da na HD igrati use igrce tut starejše ali so samo posamezne igrce za to?? Nebi pa rad da bi imel kakšne črne robove na strani =) pa hvala za use odgovore do zdaj :car:

Link to comment

Na teh TVjih črnoh robov in podobnega ni, za full HD pa rabiš še HDMI kabel zraven. Nisem sigurn, če je kabel zraven boxa, če ni ga pač dokupiš. Glede resolucije, nastaviš jo na full HD v opcijah in potem špil sam izbere to resolucijo, če je na voljo, če ne pa izbere najboljšo možno. So pa večinoma vsi špili za boxa narejeni v HD grafiki, če že ne v full HD.

NitroBlast90.jpg

Link to comment
  • Pred 2 meseci ...
mislim da so kar vsi novejsi spilli narjeni v full HD

Ni res. Narejeni so v 720p. Samo na srečo ima xbox resizer vgrajen, tko da ti jih lahko upscala tudi na full hd.

Komponentni kabel, ki je priložen xboxu nima niti ene pomankljivosti napram HDMI.

Razen te malenkostne pomankljivosti, da je slika bolša khm. ostrejša preko HDMI (seveda s predpostavko, da je TV "kvaliteten"),... :beer::beer:

Xsiluro.jpg

Link to comment
  • Pred 2 meseci ...

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.