Skoči na vsebino

Ekskluzivno:IPhone 5S in 5C [PRESS]


Priporočene objave

  • vrhovni

1 leto je naokoli in Apple je izdal nov(e) iPhone. Tokrat prvič sta izšla kar 2 modela: 5S in 5C 5C je enostavno povedano iPhone 5 v novi preobleki in posledično tudi najcenejša verzija novega iPhona. Nova preobleka je tokrat plastična, narejena iz enega kosa polikarbonata (da, da, plastika je po novem nekaj najboljšega :D)[PRBREAK][/PRBREAK], na voljo pa bo v 5 barvah: zelena, bela, modra, rdeča in rumena. Izboljšana je FaceTime HD kamera spredaj, kot dodatna oprema pa bodo na voljo pisani gumijasti ovitki.

 

ccs-101-144776320421_thumb.jpg

>http://youtu.be/utUPth77L_o

 

Po prvih vtisih nikakor ne gre za ceneni mobitel, ampak le za cenejšo, dostopnejšo različico:

>http://youtu.be/u8DchtUUCGo

 

Več o 5C si preberite TUKAJ!

 

 

5S je nov paradni konj v iPhone družini. Tokrat je nov iPhone na voljo v kar treh barvah: srebrni, zlati in sivi (po njihovo: "space gray").

 

ccs-101-144776320428_thumb.jpg
Ker gre za S različico so največje spremembe na prvi pogled nevidne. 5S ima nov A7 čip (SoC), ki temelji na 64-bitni arhitekturi (gre za prvi 64-bitni čip na mobilnih napravah!). Apple trdi, da je 2× močnejši čip, kot ga je imel predhodnik. Kamera ima nov, večji senzor, ki zajema boljše slike (predvsem ponoči), vgrajena pa sta kar 2 LED flash diodi z različnima odtenkoma bele svetlobe, ki poskrbita za naraven izgled barv na slikah.

 

>http://youtu.be/kK0_OVn_uxA

ccs-101-144776320437_thumb.jpeg

 

Morda največja novost na celotnem mobitelu je čitalec prstnih odtisov, ki je vgrajen v sedaj že ikonični gumb na sprednji strani. S položitvijo prsta na gumb odpravimo zamudno vtipkavanje gesel in PIN kod.

 

>http://youtu.be/TJkmc8-eyvE

ccs-101-144776320444_thumb.jpg

 

>http://youtu.be/fzAFwubySJI

 

Več o 5S si preberite TUKAJ!

 


Oba mobitela bosta imela nameščen nov iOS 7, ki je prinesel veliko izjemno dobrih izboljšav in čisto prenovljen uporabniški vmesnik.
Edino kar me moti je, da je za moje pojme na prvi pogled vmesnik preveč pisan, ampak sigurno bi se ga hitro navadil.

 


Prav lepo je ponovno videti inovacije, ki jih je vpeljal Apple. :applause:

 


Skoraj pozabil... najavljen je bil nov Infinity Blade III Reborn:

>http://youtu.be/6ny6oSHyoqg


Očitno bo iOS ponovno imel najlepšo igro na mobilnih napravah. :yummy:

View full article

Urejano od matej1990

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment
  • vrhovni

Ja enako. Sam si nikoli nisem lastil nobenega Apple izdelka (razen mislim da drugo generacijo iPod Shuffla), pa tudi v prihodnje si ga ne mislim. Pač delno mi ni všeč Apple filozofija, kjer te vsak adapter/kos dodatne opreme stane celo premoženje, hkrati pa sem zelo navezan na Google storitve in mi posledično Google ponudi najboljšo izrabo le teh. ;)

Apple in inovacije, na to temo bi lahko naredili 100 letno svetovno vojno. :D

Drugače pa... khm... Motorola in prstni odtisi je bil en velik fail. Tisti čitalec se je uporabljal samo za odklep telefona in to je tudi vse. Apple je že marsikje integriral prstne odtise v aplikacije in zadeva se bo s časoma samo še širila, verjetno tudi na aplikacije drugih razvijalcev. Za vsako avtorizacijo boš uporabil prstni odtis in pa-pa nadležno vpisovanje gesel in PIN kod.

Kot drugo, je Motorola čitalec vgradila na zgornji hrbtni strani telefona... res zelo enostaven dostop, posebej z uporabo samo ene roke.

Kot tretje, le zakaj so pri Motoroli izpustili nadaljnjo vgrajevanje čitalca na novejših modelih? Feedback uporabnikov je verjetno bil zelo dober. :roll:

Ko vzameš vse to v zakup, takoj vidiš da je Motorola vse to vgradila bolj za hvalo, da so bili prvi, uporabnost pa je trpela na celi črti. Apple je šel VELIK korak naprej in definitivno kot prvi tako dobro integriral čitalec prstnih odtisov, da je enostavneje položiti prst na gumb, kot pa vpisati geslo ali PIN. :thumbsup: Jaz temu pravim inovativnost in dam roko v ogenj, da bodo drugi kopirali to idejo, kar je seveda spet dobro za uporabnika. :woohoo:

Vse to s čitalcem prstnih odtisov lahko primerjaš z odklepanjem vhodnih vrat. Ena vrata so na odklepanje s ključem, medtem ko so druga na odklepanje s prstnim odtisom. Po kratki uporabi takoj ugotoviš, da je prihodnost v tistih s prstnimi odtisi (ključ (beri: prst) imaš vedno pri sebi, medtem ko ključe vedno iščemo po žepih/torbicah/...). Seveda če je čitalec prstnih odtisov slab in ne deluje zanesljivo, potem raje vzameš starejša a zanesljiva vrata na ključ. ;) Motorolo si lahko predstavljaš kot vrata s slabim prstnim čitalcem, Apple pa kot vrata z dodelano tehnologijo čitalca prstnih odtisov, vsi ostali proizvajalci pa so zaenkrat še na dobi stari ključ. :D

Ne, ne, ne... ne razumeš, Apple je na novo izumil plastiko! In pazi to: BARVNO plastiko! :hihi

Glede iPhona 5C, kjer smo vsi mislili da C pomeni cheap, nebom niti zgubljal besed, ker je telefon pri tej ceni čisti nateg in si nor, da raje ne kupiš 5S, ali starejšo 5-ko:

5C stane: £469 (16GB) oz. £549 (32GB)

5S stane: £549 (16GB) oz. £629 (32GB)

V segmentu cenejših mobitelov jih je Android čisto povozil in izgleda da se sploh ne nameravajo pridružiti konkurenci (kar je tudi konec koncev vsaj do sedaj bila tudi filozofija Appla).

Sej se tudi med seboj. Če se prav spomnim sta nedavno preko Twiterja imela "vojno" HTC in Nokia, drugače pa imaš prav, vsi raje Appla obirajo, tako kot je to bil včasih M$. :P Vedno mora biti eden.

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

danes sem namestil ios7 ženi na njen iphone 5, grd je kot smrt, ima namreč Windows 8/XBOX one look.......ikone so takšne plain, kot bi bili izdelki iz lepenke, narejeni pri likovnem krožku v 6c razredu, pa še to izdelek učenca, ki je malo pod povprečejm, sicer vredu dečko ampak rabi malo več časa da razmisli, no takšen look ima iOS 7.......LUKE I AM YOUR FATHER ! .... NOOOooooooooooooo

Bullshit_detector4_zps923951f6.gif

FOLK NE VE KVA KOK JE TO DBEST K PRIDM U ŠTRCUNO SONY ACS KUPM NOV TV, NOV DVD , PLEJSTEJŠN 2, VSE KAR HOČM ŠE TAMAU PSP NOV FOTOAPARAT K NARDI KLIK KLIK ČE OSTANE NEKI FLIK KUPM ŠE MEMORI STIK TRGOVINA SONY ACS NASPROTI KINA ŠIŠKE

Link to comment
  • vrhovni

Ma sedaj vsi silijo v ta flat look, 3D izgled več ni kul. Vse od logotov, pisav, ikonic,...

Meni osebno tale pisani iOS7 izgled na prvi pogled ni všeč, bi se pa sigurno hitro navadil na njega. Bi pa rekel da je precej unikaten in ni kopija drugega mobilnega OS-a. Pravzaprav imajo sedaj že nekaj časa vsi glavni mobilni sistemi unikaten izgled.

Hmm... Apple se še nič ni pohvalil s prodajnimi številkami iPhona 5C... :roll:

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

applov najboljši asset je v grobu, žal, antipatičen tip tale Jobs, ampak karizmatičen in ravno prav pokvarjen, on je prodaju brand, ne zdaj te managerji iz harwarda ki nimajo pojma...............

Bullshit_detector4_zps923951f6.gif

FOLK NE VE KVA KOK JE TO DBEST K PRIDM U ŠTRCUNO SONY ACS KUPM NOV TV, NOV DVD , PLEJSTEJŠN 2, VSE KAR HOČM ŠE TAMAU PSP NOV FOTOAPARAT K NARDI KLIK KLIK ČE OSTANE NEKI FLIK KUPM ŠE MEMORI STIK TRGOVINA SONY ACS NASPROTI KINA ŠIŠKE

Link to comment
  • vrhovni

Sedaj ko je iPhone 5S na voljo (nekaterim) uporabnikom, so ljudje prišli do različnih idej glede Touch ID odklepanja:

Najbizarnejši način odklepanja pride iz Japonske - nipple unlock:

>http://youtu.be/4bG6cjaMZx0

Why not d**k unlock. :tard:

Tudi tale je kreacija Japonske domišljije:

>http://www.youtube.com/watch?v=HGf8D2qtCx4

Za konec pa še en mačji odklep:

>http://youtu.be/1OFW6Va1m5k

:innocent:

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.