Skoči na vsebino

matej1990

vrhovni
 • Število vsebin

  10 968
 • Pridružen/a

 • Zadnji obisk

 • Dnevne zmage

  526

matej1990 z nazadnje osvojenim dnem, Oktober 12

matej1990 je imel/a največ lajkane vsebine!

3 sledilci

Več o matej1990

 • Rojstni dan 01. 10. 1990

Informacije o profilu

 • Spol
  Moški
 • Kraj
  Maribor

GamerTags

 • XBOX Live
  NowickySLO
 • PSN ID
  NowickySLO
 • Switch Friend Code
  WhatYearIsIt?!?

Nedavni obiski profila

9 240 ogledov profila

matej1990's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Reacting Well Rare
 • Very Popular Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

2,1k

Sloves v skupnosti

5

Community Answers

 1. Ta depresiven in temačni Batman bi znal biti zanimiv.
 2. matej1990

  Novičke...

  F*ck yeah! Teh 45 dni po premieri za Warner Bros filme bo veljalo tudi za nas! To je trenutni seznam filmov: V januarju 2022: Operation Mincemeat, Sesame Street, Parallel Mothers V februarju 2022: The Duke V marcu 2022: The Batman V aprilu 2022: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore V maju 2022: DC League of Super-Pets V juniju 2022: Elvis V juliju 2022: Black Adam V septembru 2022: Salem’s Lot in Don’t Worry Darling V oktobru 2022: Evil Dead Rise V novembru 2022: The Flash V decembru 2022: Aquaman and the Lost Kingdom https://www.blog.uporabnastran.si/2021/10/10/hbo-max-slovenija-z-warner-bros-blockbuster-filmi-ze-45-dni-po-premieri-v-kinu/
 3. Raje bi izdali GTA 6, kot pa to recikliranje....
 4. Kaj pa vem. Mešani občutki. Trailer ima nametanega ogromno. Mi ne deluje ravno dovolj kvalitetno da bi šel film gledati v kino.
 5. GoT spin-off serija z dogajanjem pred GoT: Enkrat v 2022.
 6. matej1990

  Novičke...

  Kinom se pa vedno slabše piše s temi hitrimi izidi na streaming platformami. EDIT: Upam da bo teh 45 dni veljalo za celoten EU (še raje celoten svet). Da ne bodo potem rekli zahodna EU 45 dni, vzhodna pa se bo obrisala pod nosom, ker bodo imeli tam drugačne distribucijske pravice. Bi rad videl da bo tako kot pri Netflixu.
 7. matej1990

  Novičke...

  Sej zdaj so še pred Epic-Apple sodniškim fajtom omilili provizijo na 15%, če izpolnjuješ določene pogoje: Apple is halving App Store fees for "vast majority" of developers
 8. Ne, ne gre. Igra nima mehanike, da bi poskeniral kodo in predajal zadevo kar v igri. Sej se vidi, da so namensko take velike kode, da jih lahko z lastnim mobitelom poskeniraš preko TVja. Predvidevam da je v vsaki epizodi ena koda, ker v prvi epizodi sem našel samo to (razen če sem kje kaj spregledal).
 9. matej1990

  Novičke...

  Ok... Lahko bi sami naredili kakšen res hud AAA špil glede na njihov profit.
 10. Včeraj sem štartal in preigral prvo epizodo. Hitro ob igranju sem dobil nasmešek na obrazu. 😁 Igra je še vedno zelo kul za igrat. Nekaj kar me je precej skrbelo, da si ne bi uničil lepih spominov na igro. 😅 Na PS5 je 60fps izjemno fina pridobitev. Škoda da niso šli še dalje in tudi real time cut scene naredili 60fps. Ampak ok. Vizualno je igra sicer dobila precej skop obliž. Resolucija je dvignjena na 4K in teksture so precej boljše. Vizualno je tako sedaj precej več detajlov in ostrine. Da bi se naslajal nad grafiko ni šans, prej bi lahko rekel, da bi se lahko še kaj bolj potrudili. Največje razočaranje je za moje pojme obrazna mimika. Deluje togo za današnje čase. Manjka na primer tudi ray-tracing. Tega podatka sploh nisem vedel do sedaj. Ampak iskreno povedano je meni igra luči in teme še vedno super narejena takšna kot je. Verjetno bi bil potreben precejšnji dodatni poseg za implementacijo. Zgornje zadeve pojasnijo zakaj igra stane 30€ in ne 80€. 😄 Mistično-grozljiva-fantazijska atmosfera v tej igri je še vedno nekaj posebnega. Gozd, tema, meglica, veter, sij lune in zvoki bučanja vetra je meni še vedno TOP. Bi pa rekel da so kontrasti temne okolice in luči precej bolj izraziti, kot se jih spomnim, pa čeprav igra nima HDR podpore. Verjetno je to posledica zmogljivejšega TVja kot takrat tistega, ko sem igro igral na X360. In ja, še vedno se nabira termovke in strelja v piramide iz pločevink. 😉 Liki so Finsko odštekani (pijana rokerja in všečna Coconut pesem!) in zgodba vleče (pametno je sproti brati izgubljene liste novele). Epizodno dogajanje je itak meni super všeč in obvezno je tudi poslušanje končnih pesmi v celoti (brez preskakovanja!). 🤩 PS5 kontroler je dobil svojo pozornost (kot Control). Igra namreč koristi natančne tresljaje. Vsako orožje ima svoj vzorec tresenja. Tudi triggerji so izkoriščeni. V kolikor je levi trigger samo delno pritisnjen, se baterija v luči ne prazni, ampak se vklopi zgolj približevanje (zoom) za natančnejše streljanje Vzetih. To lepo sovpada s to izvajo v igri: "I squeezed the flashlight like my life depended on it, willing it to stop it coming any closer. Suddenly, something gave, and the light seemed to shine brighter." 😉 Jaz se ne spomnim teh QR kod v igri. Mislim da je to novost. Ta prva QR koda vodi na YouTube. Zaenkrat izjemno všečno igranje. Upam da bo trajalo do konca. Na tem mestu bi se rad zahvalil Epic Games, ki so plačali razvoj te igre tudi na PS5. Nekaj kar si ne bi nikoli mislil da se bo zgodilo. Hvala! 😄 Ena Alan Wake epizoda na dan, odžene temo vstran! Pa pazite kaj tipkate. Morda se uresniči! 😬
 11. Sem tudi jaz bulil prvo v čem je fora, da prikazuje dvojno. Kot kaže mora PS Store imeti dvojno objavo, ker je ena za PS4 in druga za PS5. Pri eni boš videl da je v opisu dodano to: Tako da to je PS5 verzija. 😄 Totalno konfuzno imajo to narejeno.
 12. Po dolgem času spet ena igra za katero sem naredil pre-order. 😄 Pa zelo kul, da je cena 30€. Sem pričakoval, da bodo več računali. Zdaj pa samo upam, da je igra še vedno kul glede na njeno starost. 😁
 13. Tistega, ki stane čim manj glede na želeno kapaciteto. Verjamem. Drugače pa lahko že inštaliraš SSD in potem naknadno namestiš hladilnik, ko ga pač dobiš. Bo SSD čisto ok delal. Ko mu je prevroče mu pade performance, drugo pa ne bi smela biti težava. Ampak sedaj še igre ne izkoristijo na polno SSDja, tako da bi moral tudi brez delati čisto ok.
 14. Ja, tako je. Na obeh SSDjih lahko imaš igre. Oba diska sta hkrati aktivna. Lahko določiš kateri bo primarni (default instalacija iger), prestavljaš igre med njima itd. Kot da bi na PCju dodal dodatni disk. Čim vgradiš dodatni SSD, le ta postane viden kot nov dodaten ločen prostor za shranjevanje.
 15. Verjetno je res bil nekako tako plan.
×
×
 • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletne strani se strinjaš s Pogoji uporabe.