Skoči na vsebino

Modifikacija: Xbox 360 HDMI+Optika


jezus

Priporočene objave

Torej nekaj časa nazaj se je na tem forumu pojavila tema o tem ali se da priklopiti na box hdmi kabel in se optiko brez nakupa dodatnega kabla, ki stane 50€ no. z manjso modifikacijo se da:

HDMI+Optika ghetto mod.

Sam sem že od začetka hotel kupiti elite samo zarad posebnega priključka za optiko, da bi lahko imel oboje z hdmijem povezano. Ampak Premium je bil cenejši in sem se odločil da bo pač treba mičkeno zmodat stvar. Kot prvo temu kar sem naredu težko rečemo mod, but it gets the job done.

Za mod rabimo en flat izvijač, ne prevelik.

Torej. Prvi problem ki ga vidimo je da z priloženim komponentnim kablom ne moremo priklopiti HDMIja notri. In optika, je seveda na tem komponentnem kablu.

1.jpg

Začnemo da damo izvijač med obe zlepljeni plastiki (tukaj bi priporočal da začnete pri priključku, kjer ni zlepljeno in nadaljujte po dolžini)

2.jpg

31.jpg

Ko odstranimo plastiko vidimo kovinski zabojček, kjer so skriti vsi kabli. Tega je zelo enostavno odstraniti. Edino kar je treba naresti je "odlosat" tisto objemalko, ki je na kablu in ki drži še to škalico na mestu.

Za lažjo predstavo:

4.jpg

Ko odstranite škatlico in obe plastiki pustite objemalko naprej odlosano. po možnosti dajte kabel iz objemalke. Bo olajšalo nadalnje delo.

Še vedno nismo nič dosegli ker HDMI kabel in A/V še vedno ne greta skupaj notri. Torej začnemo upogibati del z konektorjem malo po malem. Kakšne posebne tehnike tukaj ni. samo probavajte. tudi če zajebete obliko jo še vedno lahko date v prvotno. Poskušamo doseči tako obliko:

5.jpg

Ko mislite da ste dovolj upodnili konektor poskušajte dati glavni kabel nazaj b objemko in jo zategnite.

Sedaj bi se morala HDMI kabel in A/V prilegati v konzolo:

6.jpg

Optični kabel vštekate v A/V konektor in HDMI pač v konzolo. Če ne rabite preostalih komponentih kablov jih magari odstrižite.

Končali smo z našim ghetto modom. Vem, da ne zgleda ravno lepo, ampak prihranite 50€ za tisti dodatni kabel, ki bi ga morali kupiti za iganje hdmi+optika. MOgoče bo komu pomagalo..

še test :

img1359.jpg

Deluje :]

In še opozorilo. ne odgovarjam če uničite xbox, kabel zažgete hišo ali kaj podobnega. Čeprav to skoraj ni verjetno. ali pač? munglni.

lp. :D

Link to comment
  • Pred 1 mesecem ...
Sem probu prek hdmi kabla (kuplenga mimo vrste) in se mi zdi,da je ista slika,kot prek konponentnga kabla ali je to mogoce.

Slika prek HDMI kadla (v primerjavi z componentnim) je bistveno boljsa. (preizkuseno na plazmi - na LCD-ju se nisem sprobal) Sigurno je to tudi ovisno od TV-ja, kvalitete kabla (po mojem je opaznejsa razlika pri vecjih TV-jih)...

Link to comment
  • N7
Sem probu prek hdmi kabla (kuplenga mimo vrste) in se mi zdi,da je ista slika,kot prek konponentnga kabla ali je to mogoce.

Slika prek HDMI kadla (v primerjavi z componentnim) je bistveno boljsa. (preizkuseno na plazmi - na LCD-ju se nisem sprobal) Sigurno je to tudi ovisno od TV-ja, kvalitete kabla (po mojem je opaznejsa razlika pri vecjih TV-jih)...

no, to kar si napisal je zelo odvisno od aparata in ni pravilo.

komponentni kabel je lahko tudi boljša slika kot hdmi.

ozi_SLO.png

Link to comment
  • Pred 2 meseci ...

jaz mam xbox360 ki ma komponenti kabel. včeraj sem kupli samsung HT-X30 domači kino. kolikor vidim ma na komponentnem kablu od boxo odzadaj izhod za digital audio? pač to povežem na dvd in mam surround 5.1 v igrah? kje pa kupim tak kabel, ker takega pa res še nimam

aja pa še neki.. ker pa ta dvd player ne bo v moji sobi me zanima kater surround kupit za xbox360.. kaj mate vi? thx.

Link to comment
  • 4 tednov kasneje...
  • 3 tednov kasneje...
  • Pred 4 meseci ...

Upam, da ni kaj narobe, da pišem v tej temi. Mene zanima kar nekaj stvari:

1. Se pozna razlika v zvoku, če se priklopi prek optike ali pa gre kar prek hdmi na tv? Problem je, da imam na receiverju samo 1 optični in 1 koaksialni spdif vhod. Optičnega pa imam zasedenega z računalnikom (HTPC). Koaksialnega pa s TV, ampak TV lahko izklopim.

2. obstaja kakšna pretvorba, da vtaknem v koaksialni vhod na receiverju ali je boljše zvok pustit prek hdmi tv-ju? Receiver nima hdmi vhoda.

3. Še zadnja možnost, ki se je spomnim. TV ima koaksialni SPDIF izhod. Če pripeljem prek hdmi sliko in zvok v tv, a bo zvok iz tv prek koaksialnega izhoda na receiver ostal nespremenjen?

Vem, da sem kar zabluzil. Hvaležen sem za vsako pomoč.

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.