Skoči na vsebino

Naročilo iz yesasie pomoč!


violaMB

Priporočene objave

Pa ti pošlje tudi kak račun z "novo" vrednostjo, oziroma pove koliko je napisal da sam malo photoshopaš, če je treba? Ker se sodelavcu zadnje čase dogaja, da želijo na carini naključno še predložen račun, preden dobiš s carine (torej, izpisek plačila ali kaj podobnega, da preverijo če se ujema z napisano vrednostjo).

Link to comment

Če se jim zdi cena sumljiva, ti pošljejo po pošti obvestilo, da jim pošlješ/faksiraš/emajliraš fakturo.

Če pa ne, sta pa dve možnosti. Če je cena nad 22 EUR, ti poleg paketa še pošljejo za plačat - plačaš pri prevzemu paketa, če pa je cena pod 22 EUR pa ti samo pošljejo paket in ti ga dobiš.

wii_forum2.jpg
Link to comment

Sam toliko v vednost, ne poslužujte se kašnih igračkanj z računi (Photoshop) pri tem carinjenju :a_a: , ker vsako tako stvar, ko moraš prinesti račun na carino, pregledajo dejansko avkcijo na ebayu in če se zadevi ne bosta ujemali, ste ga "najebal".

Men so kar zakomplicirali, saj sem kupil nek artikel preko e-bayu iz HK, nato pa je tista trgovina omenjeno zadevo podražila (že po tem ko sem jaz kupil) in sem imel komplikacije

:bleh:

tag.png
Link to comment

Tu ti nimajo kaj za prckat. Ti se lahko z lastnikom zmenis za nizjo ceno, ki se ne rabi ujemati z navedeno. Ti sklenes kupo-prodajno pogodbo, ne oni. Jaz sem par stvari uredil ze tako s prodajalci z ebaya in amazon marketplejca. Slednji so se bolj veseli, ker ne rabijo dati 8% provizije amazonu.

(:

Link to comment

Če se zmeniš in tudi plačaš manj, potem nimajo načeloma kaj - težava pride bolj v stilu, da moraš ti to dokazati. Če poizkušaš zgolj prikazati, da si plačal manj - tu zna nastati težava, če nisi dobro usklajen. In zaradi vedno večih poizkusov slednjega, so že v prvi točki precej tečni.

Če ne nihče ne bi za nič plačeval carine, bi enostavno na vse blago zapisal vrednost 0, za sam uvoz.

Link to comment

Pri samem carinjenju je meni najbolj sporna točka posredovalnina, v bistvu si prisiljen plačati nekaj kar nisi naročil. Še bolj sporno je, da to plačaš kljub temu, da greš iskat robo direkt na carinsko pošto.

Plačaš 7€ posredovanja za nekaj kar ima vrednost npr 25€ :crazy:

Yesasia drugače pošilja robo iz nemčije, podobno kot svoj čas Link-sang, kar pomeni, da ni carine in DDV-ja. Koko jim to uspe je pa druga zgodba :headscratch:

BessieSABU.png

Link to comment

Yesasia drugače pošilja robo iz nemčije, podobno kot svoj čas Link-sang, kar pomeni, da ni carine in DDV-ja. Koko jim to uspe je pa druga zgodba :headscratch:

Res? Zmeraj? Ker sem ravno v postopku kupovanja Dualshock 3 preko ebaya, pa se omejujem na prodajalce, ki vrednotijo zadevo pod 22 evrov in zato višajo ceno poštnine. Pri Yesasia je cena 39 evrov z brezplačno poštnino - kar je uredu cena, če ne bom carine fasal. Nevem zakaj mi je v glavi ostalo, da imajo zgolj nekateri produkti zraven "FREE VAT" napis (torej, da poskrbijo, da ne bo carinjeno).

Link to comment

Pri Bizcomu sm nabavu 2 spila, posiljka je bla super hitra - 5 dni :) Iz Yesasie sm naroču AC, DMC4 in DS3 vse prišlo dokaj hitro - cca 7-10 dni ampak to najbrz zato ker nekako to posljejo v nemcijo in sele od tam na tvoj naslov tko da zgleda kot da pošiljka sploh ni iz azije :) Skratka iz HK se nakup splača. Je pa druga plat zgodbe kupovanje iz USA, od 3 paketov sta bla 2 v postopku za carinjenje, sicer mi je niso zaračunal, ampak je vseeno videt da robo iz USA bolj preverjajo.

Aja pa Yesasia paket res super zaščiti z peno ipd kar za ameriške EBAY prodajalce nebi mogel rečt...

PS2 igre pa kupujem od angleških ebayerjev in moram rečt da mam tut same res dobre izkušnje, saj so ble tut rabljene igre take kot da bi jih dejansko nihče še ne uporabljal :) Da ne omenjam nizkih cen v primerjavi z kakim Mantisom, ki ima nehumane cene pa diski rabljeni so večinoma v katastrofalni formi :)

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.