Skoči na vsebino

Monitor


iLichu

Priporočene objave

Uh, žal je moje "mojstrovanje" omejeno le in samo na 22" TN monitorje, saj sem med slednjimi izbiral, ko sem kupoval svojega. Od tam mi je bilo dokaj jasno, da je naj izbira 226BW ali kak eksotični Hp, ki ga pa v sloveniji itak ni bilo. No, če so pomembne igre, je pač pomemben input lag in ta z višanjem resolucije monitojrev vse bolj grozi. Sicer so tedaj bili za 24-palčnike šele prvi dnevi, a vem, da sem pogledal na hitro en Samsungov 24 model, pa je čisto popušil v input lagu, tako da bi bilo treba malo paziti, ker sploh ni samoumenvo, da je najnovejši večji Samsungov monitor šef na vseh področjih, kjer so bili šefi manjši predhodniki. Potem so itak bela polja (enakomerna razporejenost osvetlitve), ki se pri tehnologiji TN (ki je, kakorkoli obrnemo, še vedno najboljša za igre) pravtako slabša z velikostjo zaslona. Tako da je treba biti kar pozoren. no, če monitor bolj kot za igre služi za oblikovanje, potem so boljša alternativa druge matrike. Kaj, kako... je že preveč za me vprašati. :red:

Link to comment

Anduril,

ena varianta je HP w2408, ki je naslednik w2207, enega od boljših TN monitorjev zadnji cajt. Ne vem kaka je cena, toda 24" monitorji imajo tudi večjo resolucijo, kar pomeni da za male pare ne dobiš ne vem kako kvaliteten monitor. Če bi hotel dobro kvaliteto bi ti rekel Dellovi 24" monitorji. Samsungove ne poznam tolko, treba pa se je zavedati tega kar je že Kekken rekel, TN monitorji so kul za igre, ampak so najmanj kakovostni glede na ostale matrike.

Škoda, da ni skoraj nobenega monitorja z IPS matriko več, ki bi bil primeren za igre. Eden zadnjih ta boljših IPS monitorjev (a pregrešno dragih) je bil NEC 20wgx2 z odlično sliko in dobro odzivnostjo.

Če rabiš monitor za oblikovanje pozabi TN in glej za PVA, MVA in IPS matrikami.

Link to comment
  • vrhovni

Ma, saj še sam ne vem, kaj bi v bistvu rabil.

Primarno bi bil monitor namenjen predvsem za gledanje filmov, sekundarno za grafično oblikovanje - ampak je pri tem treba upoštevati, da sem daleč od kakšnega profija, bolj nedeljski grafičar, ki mu njegov miniaturni laptopov LCD že pošteno kravžlja živce. Obenem bi si rad tudi vsaj malo zazihral, da bo monitor sposoben in v redu za poganjanje kakšne next-gen konzole v nedorečeni prihodnosti, torej mi tudi ni ravno vseeno za input lag in odzivnost. Če mi kdo predlaga kaj v tej smeri, slava mu.

Čeprav se mi zdi, da se bom konec koncev kar za kakšnega 22 palčnika odločil, verjetno kar za kekkenovega favorita. Je finančni preskok med kvalitetnim 22" in 24" še kar malce previsok za moj budžet, pomoje ..

Link to comment
  • Pred 9 meseci ...

Da ne odpiram nove teme. Kupujem novi monitor in se odločam med temi tremi:

http://www.mimovrste.com/artikel/2650053021/monitor-lcd-22-samsung-syncmaster-2253lw

http://www.mimovrste.com/artikel/2650050523/monitor-lcd-22-lg-w2242t

http://www.solo.si/racunalnitvo-10087/monitorji-12120/22/samsung-12225/samsung-lcd-monitor-2253bw/index.html

Kateri bi bil najprimernejši, pri čemer bi se računalo primarno uporabljalo za gledanje filmov ter igranje igric (brez multiplayerja, tako da mi je za lag bolj ali manj vseeno). Zakaj ta? Razpišite se.

Če pozna kdo kaj boljšega v podobnem cenovnem rangu naj pove.

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.