Skoči na vsebino

Grda slika


Bartala

Priporočene objave

Pozdravljeni

Problem je tak: Prej sem imel wii priklopljen na en velik CRT in je vse delovalo ok. Slika je bila ostra (kolikor pač gre za tak star CRT, v glavnem se je internet channelu tudi dalo brat).

Zdaj pa sem zadevico preselil na LCD tv in mi je slika postala cela motna, blury. Pa še nekaj barve skačejo oz. ji "trga". V internet channelu se vec sploh neda brat teksta pa lahko priblizam koliko hocem.

(Internet channel dajem v primer ker sem tam najbolj občutil megleno sliko.)

Po nekaj minutah igranja me ze bolijo oci ter glava.

Ima kdo morda kak nasvet? Bi morda komponenti kabel rešil zadevo? Zdaj imam priklopljeno na priloženem RGB kablu. A morda lahko moti da imam v isti tv pod komponentim vhodom xbox360 priklopljen?(čeprav je off)Pod RGB pa Wii?

Nevem zakaj je slika taka.... če je kdo imel podoben problem ali bi mi vedel svetovat. Že sem preizkusil kontakte ampak ne pomaga.

Lp :(

Link to comment
Bi morda komponenti kabel rešil zadevo? Zdaj imam priklopljeno na priloženem RGB kablu.

Absolutno!

A morda lahko moti da imam v isti tv pod komponentim vhodom xbox360 priklopljen?(čeprav je off)Pod RGB pa Wii?

Nevem zakaj je slika taka.... če je kdo imel podoben problem ali bi mi vedel svetovat. Že sem preizkusil kontakte ampak ne pomaga.

Lp :(

Meni je Wiijeva slika izredno ostra, sploh če ima 480p ali kaj je že nastavljen.

Lahko pa ti povem, da je ogromna razlika med tistim navadnim Wiijevim kompozitnim kablom in med komponentnim kablom. Ker medtem, ko je z navadnim kablom pri CRT-ju slika izredno ostra (glede na CRT), se ti bo na LCD-ju slika zdela zelo slaba.

Link to comment

Kompozitni ima sliko po enem samem kanalu (kot je rekel misfit: rumenem) in je ogabna. Brez izjeme. Lahko je spodobna na v redu TVju, a še vedno, signal enostavno ni jasen ker gre vsa informacija o sliki, refreshu in nevem še čem po enem ubogem kablu. RGB kabel pa ima po drugi strani po en signal za vsako barvo+ostalo robo in je low-res brat komponentnega signala. Če imamo standard def CRT tv je RGB ultimativen kabel. S-video kabel je malo slabši od RGBja, a še vedno občutno nad kompozitnim (gnili rumenjak). Komponentni kabel je HD različica RGB kabla in ga podpirajo le HD teveji. Kot RGB kabel ima tudi ta tri kable za sliko (rdeč, zelen, moder) in je dobra izbira. HDMI je še pikico boljša, a to so detajli. Če damo Kompozitnega in celo S-video na velik LCD tv, bo jajks. Če damo RGB, ajde, nekako še. Če damo komponentni/HDMI/VGA je šele to tapravo.

CRT tv

shit level: kompozitni

decent level: s-video

top tier: RGB

LCD tv

suicide level: kompozitni

decent level: s-video, RGB

top tier: komponentni, HDMI, VGA

Link to comment

Sem mislil, da je tale kabel, ki je priložen rgb. Nočem ravno skozi komponenti kabel prikapljat kajti takrat bi moral vedno preklapljati med xbox ter wii. Zdajle sem zmeden. RGB kabel je na tistih treh žičkah(rumena za sliko, ostali dve zvok). In tale se lahko priključi v razdelilec in nastane scart?

Kaj pa je potem kompozitni? Joj, starejši Nintendoji so bili bolj foolproof, en kabel za vse

:lol:

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.