Skoči na vsebino

[Uradna tema] Super Stardust HD


Junior

Priporočene objave

Zadnje čase dosti berem po KSi, kako ste vsi nekaj navdušeni nad to igro. Poleg tega je tudi po svetu zelo priljubljena in cenjena, v bistvu edina PSN igra (če odštejemo T5:DR in Warhawk), ki jo folk jemlje resno in enakovredno "tapravim" PS3 igram. No, saj dejansko je res boljša od večine PS3 zadev, predvsem pa za 10 USD nudi mnogo več užitkov kot večina njenih velikih sestric. Zato mi je prav čudno, da na tem forumu igra nima svoje teme. Da to popravim, bom za začetek napisal en

SSHD FAQ a.k.a. Đunijev mali fakec kakec

Uvod: Moj trenutni rekord je 427 milijonov in na svetovni online lestvici trenutno zasedam 50. mesto. Nimam se za nekega šefa, ker, če gledaš top 10, res nekako moje točke niso nekaj ekstra. Vendar sem se vseeno odločil, da bom napisal nekaj osnovnih napotkov, kako izboljšati svoj rezultat, ker so rezultati tistih nekaj KSijašev, ki jih imam na friend listi, res porazni.

To besedilo v celoti temelji na mojih osebnih izkušnjah s to igro (okoli 40 ur igralnega časa). Moj način igranja te igre sigurno ni optimalen oziroma najboljši, vendar ga bom vseeno opisal, da vam bo služil kot neko vodilo, kako izboljšati svoj rezultat. Poleg tega osnove vseeno kapiram in sem v tej igri dokaj dober (čeprav, vsaj zaenkrat, niti slučajno ne tako, kot bi hotel biti).

Prvo pravilo: KAMERO OBVEZNO DAJTE NA "FAR"!!!

Obrazložitev: po defaultu je kamera nastavljena na "near". Ta opcija je sicer precej bolj navdušujoča, zaradi res lepe grafike in efektov, tudi bolj daje občutek, da smo res sredi nekega hudega dogajanja. Vendar pa je, na dolgi rok, ta opcija totalni samomor. Vidimo namreč zelo malo dogajanja okoli sebe, najbolj pa zamori dejstvo, da se kamera bolj nagiba v smer, kamor smo trenutno obrnjeni, oziroma v smer, kamor trenutno letimo. Zaradi tega precejkrat čisto brezveze umremo, kar se še najbolj opazi pri kačah (sploh pri črnih, na četrtem in petem planetu, ki so veliko hitrejše od zelenih). Tudi sam sem najprej igral s to default nastavitvijo, zaradi česar sem po nekaj urah totalnega popizdevanja imel dovolj in sem preprosto prestavil kamero na "far". V trenutku so se moji rezultati občutno popravili. Sicer na težavnosti Normal še nekako gre, samo, ko pa enkrat zadevo zaobvladamo do te mere, da brez problemov pridemo do višjih težavnosti, pa res vidimo, da je "near" krneki. Na tretji težavnosti, Elite, je res že čisto neigralno (kar pa itak nikoli ne bomo izvedeli, če bomo igrali na "near", ker bomo prej crknili).

Osnove:

Igra je razdeljena na pet planetov, od katerih je vsak razdeljen na pet faz (stopenj). Celotna (arcade) igra traja približno 45-50 minut, nato pa se začne od začetka, na višji težavnosti. Tako lahko ena arcade igra traja tudi več ur, moje so ponavadi dolge tri do tri in pol. Težavnosti: Normal -> Hard -> Elite -> Hardcore -> Suicidal (naprej ne vem, če še obstaja). Sam sem najdlje prišel do četrte faze petega planeta na Hardcore (četrta težavnost).

Na vsakem planetu se na fazah 2, 3 in 4 pojavi nova ladja, ki prenaša dve bombi. Ker je planetov pet, to pomeni, da lahko v eni težavnosti dobimo natančno 30 bomb (ker je to edini način pridobivanja le-teh). Če slučajno v neki fazi ne uničimo ladje, se ta prenese v naslednjo fazo, na enak način kot asteroidi. Prav tako velja za zaboje, ki padejo z ladje in same bombe, ko zaboje razbijemo. Bombe so tudi edini powerup, ki s časom ne izgine. Vendar moramo seveda vse bombe pobrati pred koncem planeta, če ne so izgubljene za vedno.

Ko uničujemo asteroide, se velikokrat pojavijo majhni zeleni asteroidi. V teh so vedno powerupi. Ponavadi gre za točke, dostikrat pa tudi kaj boljšega. Powerupi gredo takole (kot nam vsakič pokaže slikica, ko štartamo novo igro):

Ship -> Shield -> Weapon Upgrade -> Points

Točke nato letijo okoli, čez čas pa izginejo. Sicer se pa vsak powerup po nekaj sekundah degradira. Tukaj pa je novo pravilo: Shield se VEDNO preobrazi v Rock Crusher. Ta se vedno pretvori v Gold Melter, slednji pa v Ice Splitter. Nato se Weapon Upgrade krog nekajkrat ponovi (Ice Splitter -> Rock Crusher -> ...), nakar preide v Points. To je zelo pomembno vedeti, zato sem tudi napisal s krepkimi črkami.

Kar se tiče powerupa Ship, ki nam da eno ekstra življenje, meni se zdi ta powerup čisto brezveze. Novo življenje dobimo, ko dosežemo 1 milijon točk, nato 5, 10 in potem za vsakih deset novih doseženih milijonov (20, 30, 40, ..., 110, 120, 130, ...). Ker se Ship vedno pretvori v Shield, je bolje počakati nekaj sekund na slednjega (sicer je pa itak Ship zelo redek in neobstojen, zato se ponavadi že pretvori, preden uspemo uničiti asteroid, ki ga skriva). Shield nam reši eno življenje, saj nas obvaruje pred enim izstrelkom, asteroidom ali sovražnikom, nakar izgine. Pri tem pa uniči, karkoli nas je pač zadelo (razen, če smo se zaleteli v šefa, seveda, tam ponavadi kar umremo, če se res direkt vanj zabijemo). Torej dejansko je tudi Shield ekstra life, v bistvu pa še več, ker (Scoring FAQ sledi na koncu) nam prepreči smrt in torej ohrani multiplier. Z eno smrtjo pri velikem multiplierju lahko izgubimo tudi kakšnih 50 milijonov, kar avtomatsko pomeni tudi pet življenj. Torej je Ship en extra life, Shield pa lahko pomeni tudi kakšnih 3, 4, 5 ali celo več ekstra lifov (ko enkrat igro obvladamo).

Pa še ena finta glede ščita. Če ščit že imamo, ko poberemo nov Shield powerup, se bo avtomatsko okoli naše ladjice zgodila eksplozija, ki bo v vseh pogledih povsem enaka eksploziji, ki jo povzroči sprožena bomba. Le da pri tem ne bomo izgubili bombe. Kot bomo na koncu videli, se splača bombe "šparati", zato je to zelo kul zadeva, ker na ta način dobimo zastonj bombo. Seveda pa Shield (instant free bombo) v tem primeru poberemo/sprožimo samo, če je res v bližini kaj velko stuffa, sicer je bolje počakati nekaj sekund, da se Shield pretvori v ustrezen Weapon Upgrade, ki nam pač trenutno najbolj pomaga. Sicer so pa itak Shieldi zelo redki, da se taka priložnost malokrat zgodi. Ponavadi smo že veseli, če Shield sploh pride. Dostikrat se namreč zgodi, da imamo 10x multiplier (ki se nam ob izgubi življenja resetira na 1x), brez ščita, Shield upgrada pa od nikoder. Takrat je res zelo neprijeten občutek, moramo paziti, da nas ne zagrabi panika, da ne freeznemo, ker potem bomo pa res umrli, ko je tega najmanj treba.

No, saj ta FAQ ni namenjen tistim, ki sploh so sposobni dobiti 10x multiplier, zato gremo dalje.

Še ena zelo pomembna stvar je boost (L2), oziroma jaz ga raje dash imenujem. To je osnovna zadeva, ki jo res mormao obvladati, če hočemo imeti nek spodoben rezultat. Glavna fora je, da smo celotno trajanje dasha povsem nesmrtni, poleg tega pa uničimo vse asteroide in sovražnike, ki se nam znajdejo na poti. Celo skozi šefe lahko potujemo nepoškodovani. Vendar pa moramo pri tem jasno paziti, da se ne ustavimo ravno sredi šefa, ker je to tudi s ščitom instant smrt. Tudi sicer moramo biti pri ravnanju z boostom zelo previdni, da ne končamo v neugodnem položaju, s praznim boost metrom. Ker dashanja ne moremo usmerjati (ko ga zakurblamo, gre v ravni črti naprej v tisti smeri, kamor smo trenutno obrnjeni), je zelo pomembno, da se prej ustrezno naštimamo, kamor pač želimo iti. Hendlanje z dashem zahteva precej prakse, vendar, ko ga enkrat zaobvladamo, potem se šele lahko začne pravi ownič. Največji problem je namreč, da po dashu nekaj časa traja, da se nam nov napolni (vidimo meter spodaj levo), zato smo ta čas sitting duck, ko nas edino bomba lahko reši pred kakšnimi čudnimi situacijami oziroma nepredvidenimi dogodki.

Zato je dash treba res pametno uporabljati in ga ne zlorabljati. Prav tako ga pa je treba čimveč uporabljati. Njegove najpomembnejše funkcije, oziroma situacije, ko ga moramo uporabljati:

- Pobeg iz nevarnih situacij: to je njegova glavna funkcija. Ker moramo z bombami čimveč varčevati, je dashanje primarni način, kako "spizdimo" iz nevarnih situacij. Edino to je res pomembno, da se ne dashnemo v še bolj nevarno situacijo, ker smo potem praktično d00med (oziroma prisiljeni uporabiti dragoceno bombo, kar pa nam na dolgi rok lahko precej zniža končni rezultat, kot bomo videli kasneje v tem prispevku), saj moramo, kot sem že napisal, čakati nekaj sekund, da se nam boost spet napolni.

- Namerno uničevanje asteroidov in sovražnikov: To tudi dostikrat pride v poštev, vendar jasno s tem ne pretiravamo, ker smo potem pač nekaj sekund brez možnosti dashanja.

- Transport: dashanje je zelo dober način hitrega premikanja. Planeti so precej veliki, na ta način veliko hitreje pridemo tam, kamor pač hočemo.

- Dashanje skozi Pointse (to je že bolj napredna tehnika, kako dobiti več točk, zato lahko to mirno ignorirate, dokler niste sposobni vsaj kakšnih 100 milijonov dobiti): o tem več na koncu v Scoring poglavju.

Uf, tega se je malo več nabralo, kot sem mislil (je bilo mišljeno na začetku nekaj glavnih osnov, ki jih je treba obvezno poznati, potem pa glavni del, vsaj približen opis vsakega planeta in obnašanje na njem (vključno z načinom upgradanja orožij). Vendar je to, kar sem napisal, pač treba vedeti, če hočemo malo boljši postati. No, to, kar še nisem napisal pa tudi. Res zanimivo, koliko se je stuffa v moji glavi nabralo v 40 urah igranja. Čeprav je vse, kar sem napisal in kar še bom, res čisto osnoven stuff, ki sem ga že po nekaj urah skapiral in zaobvladal, kot bi tudi vi morali narediti. No, saj ta post je itak mišljen bolj za to, da vam da neke smernice in napotke, itak je praksa tista, ki res kaj pomaga in ki nam da občutek, kako stvari v resnici delujejo.).

Super Stardust Galaxy:

Prvi planet: edino orožje, ki ga uporabljamo, je Rock Crusher. To je res bistvenega pomena, da na začetku samo Kamenkota upgradamo. Kot vemo, obstajajo tri vrste asteroidov: kameni (rjavi), zlati (zlati, hehe)in ledeni (belo-modri). Tri orožja, ki so nam na voljo, imajo ustrezna imena, ki nam jasno dajo vedeti, katerega moramo uporabljati za katero vrsto asteroidov. Na prvem planetu "nastopajo" izključno kameni asteroidi, zato tudi mi uporabljamo samo Rock Crusher. Ker pa so na začetku vsa tri orožja bedna (0%), jasno upgradamo Roka. Bistveno je seveda, da to storimo čimprej, saj boljše orožje pomeni hitrejše klanje. Hitrejše klanje pa pomeni hitrejše pridobivanje powerupov (kar pomeni, da se morebitni Weapon Upgradi še ne bodo pretvorili v Pointse). Zato si najprej upgradamo Roka, ker nam bo to pomagalo dobiti veliko novih upgradov in bomo tudi ostala orožja še pravi čas nabildali.

Edini primer, ko prešaltamo na Zlatka, je uničevanje ladjic z bombami (za te je vedno najprimernejši Golden Boy, ne glede na stopnjo nabildanosti). Morda še, ko koljemo rdeče mine. Ice Splitter pa je na prvem planetu čisto neuporaben.

Upgradanje: Kolikor se mi zdi, je število uporabnih powerupov (Ship, Shield, Weapon) točno oziroma zelo približno določeno in bolj malo na random. Tako je v določeni fazi vedno približno enako Weapon Upgradov, vsaj na začetku. Po prvi fazi imam jaz vedno vsaj 4 Weapon Upgrade (+ Shield), ali pa 5 Weapon Upgradov, če sem pač bil prepočasen in se je Shield že spremenil. Bistveno je res, kako shendlate prvi veliki asteroid, ki pade, ker vedno vsebuje 3 ali 4 Weapon Upgrade. Obvezno je, da ga čisto prežokamo, vse, kar pade ven, pa kolektamo. Bistveno je torej, da vse Weapon Upgrade, ki niso Rock Crusher, počakamo, da se v tega spremenijo.

No, tako bildamo dalje, dokler Rok ni na 100% (mislim, da je to okoli 13 upgradov, ker se vsakič orožje nabilda za 7 ali 8%). Potem začnemo bildati Goldija, ker ga bomo rabili na drugem planetu (če smo slučajno že proti koncu prvega planeta in Roki še ni na 100%, Goldi pa je še 0%, vseeno začnemo bildati slednjega, ker je dobro, da imamo na začetku drugega planeta Zlatka vsaj na kakšnih 20 ali 30%). Jaz imam ponavadi na začetku 2. planeta 100% Roka in okoli 50% Zlatka.

Zdaj vidim, da je res že malo tumač vsega, zato ne bom podrobno opisal vseh planetov in načina hendlanja določenih sovražnikov. Tudi hendlanje šefov zaenkrat odpade. Samo še malo o upgradanju.

Drugi planet: tukaj uporabljamo večinoma Zlatka. Roka edino za hendlanje tone malih belih kroglic (Zlatko je tu čisto useless, Roka pa imamo na 100% (tudi, če je malo manj, je še vedno kul) in kuglice res čisto poowna). Za UFOte pa je tudi verjetno Rok boljši, ker je bolj nabildan, vendar moramo potem biti blizu, da ga vsaj trije, če že ne vsi štirje, Rokovi izstrelki štihajo. V tem primeru UFO crkne v trenutku. Aja, sem pozabil prej povedati: tudi šefa prvega planeta (veliki UFO) ubijemo z Rokom, ker je ta najbolj nabildan in gre zato najhitreje. Pazimo edino to, da smo dovolj blizu belim lučkam, da grejo vsi mali Rokeci to town, hehe.

Proti koncu, tudi če še nimamo Zlatka na 100% (to ni tako zelo pomembno), začnemo bildati Icota. Jaz imam ponavadi na začetku 3. planeta 100% Roka, 100% Zlatka in okoli 50% Icota.

Tretji planet: seveda večino časa oporabljamo Icota. Bistveno je, da je že na začetku dovolj nabildan, da bo lahko shendlal tono velikih ledenjakov. Samo, ko je pa Ledeni Razdelilec enkrat orenk nabildan, je pa to res totalno ultimativno orožje, kaj to dela z ledenimi asteroidi, to je čisto sick. Tudi za une tečne sovražnike, ki nas obkolijo na koncu prve in tretje faze, je najboljši (takrat že orenk nabildan) Ico, samo pazite, ker prasci včasih streljajo in so lahko zelo tečni. Do konca tretjega planeta bi skoraj morali do konca nabildati vsa tri orožja (meni je enkrat to uspelo že na prvi fazi), če pa ne, pa nič hudega, boste že Zlatka v četrtem planetu do konca prifurali, ko ga boste rabili.

.

.

.

No, zdaj sem pa res že tumač stuffa napisal, čeprav sem se komaj ogrel in bi res lahko še tono nasvetov potalal. Ker veliko bistvenih zadevih sploh še nisem pokril (hendlanje določenih sovražnikov in šefov). Vendar je zaenkrat bolj pomembno, da znate upgradati svoja orožja, načine efektivnega klanja boste pa že sami pogruntali. Še nekaj: ko imamo neko orožje na 100%, ga z naslednjim upgradom za nekaj časa "overdrajvamo" na 200% (čez čas se vrne na 100%), ko orožje res postane čisto bolano, sploh Rok in Ico sta čisto nora. Kasnejši planeti veliko miksajo asteroide, da jih imamo več vrst naenkrat na mapi. Takrat se moramo sami odločiti, ali bomo npr. sredi drugega planeta nabildali Zlatka ali pa "overdrajvali" Roka, ker je trenutno ravno uletela megatona kamenih prascev. No, na 4. in 5. planetu pa imamo itak že vsa orožja na max., zato pač overdrivamo tisto, ki nam trenutno najbolj koristi. Na teh dveh planetih res hudo postane, ko se samo miksa tona različnih stvari, da moramo res imeti že precej prakse, da točno vemo, kdaj se kako obnašati in katero orožje uporabiti.

-------------

Scoring a.k.a. Lepo je biti milijonar

No, za konec še nekaj bolj uporabnega, sistem točkovanja. Ko enkrat obvladamo, večino svojih točk dobimo z bonusom, ki nam ga igra potala po vsaki opravljeni fazi.

Bonus se izračuna na naslednji način, kot produkt treh faktorjev:

Time_Left * Višja_Matematika * Multiplier

Obrazložitev faktorjev:

Time_Left: vsaka faza ima nek Target Time. Time_Left = Target Time - Phase Completion Time (v sekundah). Primer: faza ima tarčo 200 sekund, mi smo zadevo prefurali v 120 sekundah, Time_left faktor bo 200 - 120, torej 80.

Višja_Matematika: ta je najbolj kompliciran, zato sem mu dal tako fensi ime. No, gremo kar direkt: Višja_Matematika = 2000 + (100 * Bombs). Bombs je seveda število bomb, ki jih trenutno imamo (vidimo v zgornjem levem kotu, pod številom življenj).

Primer: če imamo nič bomb, bo ta faktor 2000; če imamo 10 bomb, bo ta faktor 3000 (= 2000 + 100 * 10); če imamo 40 bomb, bo ta faktor 6000 (= 2000 + 100 * 40). Torej, če imamo 40 bomb, bo naš bonus dvakrat večji, kot če imamo 10 bomb, in trikrat večji, kot če imamo nič bomb. Iz tega se vidi pomembnost varčevanja bomb, ker gredo kasneje bonusi v milijone in je seveda razlika, če dobimo 5 ali pa 10 milijonov.

Multiplier: Ta je lahko od 1 do 10 (vsaj to je bil moj maksimum, vendar sem ga imel zelo dolgo časa, zato je to pomoje res največ, kar je možno). Na začetku imamo 1x, raste nam (po mojih izkušnjah) s številom asteroidov, ki jih uničimo. Na začetku igre nam raste bolj počasi, na kasnejših planetih in težavnostih pa precej hitreje. Vendar tudi potem gre hitro od 1x do 5x (možno v eni fazi), naprej pa zelo počasi. 8x, 9x, 10x traja res dolgo, da dobimo. Ko umremo, se nam multiplier resetira na 1x, tudi, če imamo 10x.

Iz tega se res vidi, da je Shield izredno pomemben, ker nam njegova izguba ne zmanjša multiplierja, to je veliko bolj pomembno kot pa zgolj dejstvo, da nam reši življenje. Kasneje, ko imamo že precej bomb, lahko na nekaterih fazah (predvsem v 4. in 5. planetu, kjer so tarčni časi (kako se to hecno sliši) veliko višji od dejanskih completion timov) dobimo tudi kakšnih 15 ali 20 milijonov bonusa. Če umremo tik pred koncem, pa jasno dobimo samo desetino tega, v trenutku lahko izgubimo deset ali več milijonov. Poleg tega tudi precej časa traja, da pridemo nazaj na 10x (do 5x pridemo hitro, nato se vleče. Kar še vedno pomeni, da dobimo samo polovico bonusa, kot bi ga, če ne bi crknili, zato na vsaki fazi izgubimo po nekaj milijonov. Na Hard, ko imamo 10x multiplier in veliko bomb, nam ena smrt dejansko lahko vzame vsaj kakšnih 30 milijonov, oziroma tudi 50 ali več, odvisno, na katerem planetu smo (3., predvsem pa 4. in 5. talajo hude večmilijonske bonuse, 1. in 2. bolj malo, vendar še vedno po nekaj milijonov na fazo). Z izgubo enega življenja torej v bistvu izgubimo kakšnih pet življenj (ker bi za npr. 40 milijonov dobili 4 ekstra življenja).

Prav tako se vidi, da je enako, če ne še bolj pomembno, da bomb uporabljamo čim manj. Npr. Če imamo 40 bomb in 5x, je produkt enak kot, če imamo 10 bomb in 10x (6000 x 5 = 3000 x 10). Bombe res uporabljamo samo, če smo v to prisiljeni, ko bi sicer umrli. Pa še to samo, če imamo velik multiplier. Če imamo 1x (ali 2x, celo do 5x, odvisno od situacije. Če je začetek faze, lahko itak do konca spet dobimo kakšnen 4x ali 5x.), je bombe preveč škoda. Ko imamo enkrat npr. kakšnih 30 življenj in 40 bomb, nam je vseeno, če izgubimo življenje, ker je bomba bolj dragocena (življenja ne prinašajo točk, samo obratno velja, točke prinašajo življenja), edino multiplier nas briga. Če je ta trenutno majhen (zaradi neke prejšnje smrti), je izguba življenja boljša odločitev kot izguba bombe (na dolgi rok se ena bomba lahko precej pozna).

Torej, napisal sem že (na začetku), da je v eni težavnosti (petih planetih) mogoče dobiti natanko 30 bomb, po dve na vsaki 2., 3. in 4. fazi vsakega planeta. Na Normal bomb praktično ne rabimo, zato si jih komot do začetka Harda nafilamo kakšnih 25+. Multiplier na Normal počasi raste, vendar si vseeno nekje do sredine 4. planeta (kolikor se spomnim) lahko 10x zrihtamo. Če začnemo na Hard z 10x in okoli 30 bombami, potem milijoni res hitro padajo in se da res orenk nabildati točke. No, ko enkrat obvladamo igro, nam bo ravno Hard dal daleč največ točk, čeprav imamo manj bomb, kot jih bomo imeli na Elite. Ker je pač Hard še dokaj hendlabilen in bomo malokrat umrli, na Elite se pa že dostikrat umre in je nekako težko priti dlje kot do 7x ali 8x.

No, še nekaj mojih checkpoint rezultatov, malo za primerjavo. Niso nekaj ekstra, samo toliko, da dobite občutek, kaj je z malo truda mogoče.

Po koncu Normala (pred začetkom Harda), torej enkrat skozi (nekje okoli 45-50 minut):

134 milijonov, 17 življenj (brez umretja), 27 bomb (kar pomeni 5 porabljenih na celotni Normal težavnosti), 10x multiplier.

To je bil moj največji checkpoint dosežek po koncu Normala, zato sem si ga napisal. Za to, da imam jaz občutek, kako meni osebno gre, ko igram.

Pa še en rezultat iz ene druge igre, tiste, ko sem dosegel svoj trenutni osebni rekord (ki niti približno ni moj max, imam še precej rezerve):

Po koncu Elite (3. težavnost) in pred začetkom Hardcore:

388 milijonov, 29 življenj, 34 bomb

----------

No, naj bo za začetek dovolj, čeprav imam res še marsikaj pomembnega, celo bistvenega, za napisati. Se opravičujem za morebitne tipkarske in ostale napake, samo že itak sem to pisal zdaj tri ure (ravno toliko kot traja ena SSHD Arcade igra, zanimivo). Če sem se že toliko matral, se lahko tudi vi malo pomatrate z branjem, kar mislim, da se vam splača, če imate namen neke malo večje milijone kasirati, kot pa samo nekih bednih 10, 20. Jaz npr. že samo na Hard šefu 4. planeta dobim bonus nekje 250 * 6000 * 10 = 15 milijonov. Ali celo še več.

Potegaman.jpg
Link to comment

No, zdaj pa hitro rekorde podirat! Pa tistih tvojih 22 milijonov je še najboljši rezultat z moje friend liste :doh: .

Sicer je res ta mini FAQ bolj površen in določenih področij sploh ne pokriva (bo v prihodnosti še kaj sledilo), samo vseeno, kdor napisano prebere (in upošteva, seveda), bi pomoje brez problema moral biti sposoben (po nekaj urah igranja) dobiti vsaj kakšnih 100 milijonov (kar je še vedno slab rezultat) ali 200.

Edit: tistih 22 milijonov je od D.Tidusa, medtem, ko sem to pisal, še ni bilo The Manovega "posta", hehe.

Sicer pa ja, dobro bi bilo, da bi tisti, ki imate in igrate SSHD, tukaj napisali svoje accounte, da res naredimo eno orenk KSi lestvico. Saj vem, da obstaja account tema, samo meni se ne da vseh dodajati.

Torej, moja trenutna SSHD Friend lista:

Potegaman (to sem jaz)

Besko (D.Tidus)

Metalord666

hudibauc (raveer)

Pa je sploh kdo moj mali fakec kakec prebral, ali vsi samo talate smajlije, ker ste pač videli dolžino (6 strani)? Ja, Đuni je postavil osebni rekord.

Potegaman.jpg
Link to comment

Ma kaj ni ta igra bila že dolgo časa nazaj zelo popularna na Amigi 1200 in Amigi 500.

Se spomnem,da sem poleg Project X (še danes moja najljubša streljačina) igral tudi Super Stardust z neverjetno grafiko oziroma takrat še nevidenimi efekti,ko si razbijal meteorite in rakete....Če me spomin ne vara je bila igra zelo težka.

Lp

PS4, Nintendo 3DS, WiiU

Link to comment

Jaz sem tudi tako pocel in se zdaj vcasih. Vendar ni fora v tem, da bi bilo vec powerupov, ampak v tem, da se ti pac se ne utegnejo spremeniti v tocke - dashanje je pac najhitrejsi nacin unicevanja (vsaj dokler imamo se bolj svoh orozja). Ravno pri tem pa se pojavi problem. Ko z dashem zapeljemo skozi zelen asteroid, pac dobimo tisto, kar je trenutno noter, nimamo kaj izbirati. Stevilo teh zelenih asteroidov v nekem vecjem asteroidu pa je vedno enako, ne glede na nacin unicevanja, upgradi so pa po mojih izkusnjah tudi vnaprej doloceni.

Moramo se pac nauciti hitro unicevati velike asteroide, jih streljati samo v kljucne dele, kjer se skrivajo zeleni kamencki (recimo bolj proti sredini). Nato kolektamo ustrezne upgrade (ce je treba, malo pocakamo, da se spremenijo), potem pa sele pokoncamo preostanek velikega asteroida. Kot sem ze napisal, ima taprvi asteroid v igri vedno ene stiri weapon upgrade. Vcasih sem pac dashnil skozi sredico in sem seveda dobil 4 upgrade, vendar so bili cisto na random, npr. dva Rokija in dva Icota, ali pa trije Icoti in en Zlatko, kar nam pa res na zacetku nic ne koristi. Ce tavelike lepo streljamo, imamo popoln nadzor nad tem, katera orozja bomo kdaj bildali. Na zacetku bomo seveda vzeli 4 Rokije, kar nam bo potem omogocalo hitrejse klanje in tudi pridobivanje vecih upgradov (ker se ti ne bodo utegnili preobraziti v tocke).

Potegaman.jpg
Link to comment
Ma kaj ni ta igra bila že dolgo časa nazaj zelo popularna na Amigi 1200 in Amigi 500.

Se spomnem,da sem poleg Project X (še danes moja najljubša streljačina) igral tudi Super Stardust z neverjetno grafiko oziroma takrat še nevidenimi efekti,ko si razbijal meteorite in rakete....Če me spomin ne vara je bila igra zelo težka.

Ne, to je čisto druga igra in ne gre samo za HD remake. Tudi jaz sem pred leti špilal to klasiko (Super Stardust), vendar na PCju. Sicer je pa itak bilo cel kup takih špilov takrat, klonov legendarnih Asteroidsov.

Primerjava (prvi je originalni SS, drugi je SSHD za PS3):

Za razliko od originala je SSHD 3D zadeva, kjer furamo po sferi. Sicer je pa igra res odlična, pa za 10 USD bi pomoje skoraj to moral biti must buy vsakega PS3 lastnika. Še grafika je res huda, jaz to špilam na 42 inčnem Full HD LCDju in je res noro. Saj se že na filmčku vidi, kakšni hudi efekti so, samo na HD je pa res tumač.

------------

Pa še ena modrost za danes. Je sicer že malo bolj advanced in jo komot od začetka lahko ignoriramo, samo vseeno.

Točke: No, ko streljamo tiste zelene kamenčke, ponavadi ven pridejo Pointsi. Ti na ekranu ostanejo kar nekaj časa, potem pa izginejo. Ko jih poberemo, pač dobimo nekaj točk, koliko, pa je odvisno od multiplierja, ki ga trenutno imamo. Osnova je 2500, kar dobimo z 1x, če imamo npr. 4x, dobimo 4x2500 = 10000 točk, če imamo 10x, pa 10x2500 = 25000 točk. Torej pač dobimo multiplier x 2500 točk, ko poberemo en Points "powerup".

Zdaj je pa ena finta. Če mi dashamo skozi Pointse, jih dobimo lahko precej več. Že če dashnemo samo skozi en "Points", dobimo dvakrat toliko, kot bi sicer, in tudi na ekranu napiše 2x(število točk, ki bi jih dobili sicer), torej npr. 2x15000 pri multiplierju 6x (osnovnih 2500 je na ekranu že pomnoženo z multiplierjem). Z enim dashem pa seveda lahko zapeljemo skozi več Pointsov, preden se ustavimo. Fora pa je, da za vsak naslednji "Points" dobimo več točk, po naslednjem pravilu:

Prvi "Points" v dash chainu nam da 2x(Points brez dasha), drugi 3x, tretji 4x,..., deseti 11x, enajsti 12x,...

Na ta način lahko dobimo precej točk, če v enem dashu poberemo kakšnih deset ali celo več Pointsov, sploh, če imamo velik multiplier. V najboljšem primeru, ko imamo multiplier 10x (kar pomeni, da nam en "Points" pobran na suho, brez dasha, da 25000 točk) lahko dobimo samo s klikom na en gumb (L2) v trenutku celo nekaj milijonov!

Primer: z 10x multiplierjem dashnemo skozi 14 Pointsov (čisto izvedljiva zadeva, jaz jo redno prakticiram). Naš chain gre takole: za prvi "Points" dobimo 2x25000, nato 3x25000,... za zadnjega, štirinajstega, torej 15x25000 (= 375000 !!!). Ko vse skupaj seštejemo (malo osnovnošolske matematike), dobimo 25000 * (2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13+14+15) = 25000 * 119 = 2975000, torej skoraj 3 milijone !!! Če bi pa teh 14 Pointsov preprosto pobrali na suho, brez dasha, bi pa dobili samo 25000 * 14 = 350000, torej 2.5 milijona manj. To pa se kar pozna. Dejansko obstajajo trenutki, ko lahko samo s pritiskom na en knof dobimo 3 milijone ali celo še več.

No, torej vidimo, da je dashanje skozi točke lahko zelo koristno. Če imamo majhen multiplier, niti ni vredno truda, pri velikih pa se kar pozna.

Sigurno ste opazili neke oštevilčene asteroide na začetku druge faze prvega planeta in na začetku prve faze na ostalih štirih planetih. No, ko ta oštevilčeni asteroid uničimo, se nato pojavi asteroid z (za ena) manjšim številom, torej gre za neko odštevanje. Če nam uspe uničiti vse te asteroide (gredo nekje od 15, 14, 13, ..., 3, 2, 1), na koncu dobimo velik Bonus asteroid, sestavljen iz samih zelenih delov (z upgradi). Teh je nekje okoli dvajset, večinoma pa so točkovni. To je torej idealna priložnost za uporabiti dash, ker komot dobimo vsaj kakšen milijonček (jaz dostikrat res dobim okoli 3, če imam 10x).

Zdaj pa še ena finta. Ker se zna asteroid raztreščiti na več malih kosov, ki nato potujejo vsak po svoje (kar na višjih težavnostih ni ravno ugodno, ker prehitro gredo vsak svojo pot in nam pobegnejo), jaz ponavadi kar dashnem skozi Bonus zelenkota, ne da bi ga uničil. Tako avtomatsko dobim vse, oziroma skoraj vse, kar je notri. Če dobro naciljamo dash skozi sredino Zelenkota, na ta način res takoj dobimo nekaj milijonov.

Z dashanjem nasplošno lahko dobimo precej milijonov na dolgi rok, čeprav na Arcade slej kot prej prevladajo številne bombe, zaradi katerih so bonusi na koncih faz mnogo večji. Vendar vseeno, skozi zelene bonus asteroide jaz vedno dasham (jasno, če so pa to instant trije milijoni), drugače pa res samo, če je neka huda prilika. Ker preprosto se ne splača preveč riskirati, saj bi izguba življenja (in s tem multiplierja) prinesla mnogo, mnogo več minusa, kot pa dashanje plusa.

Drugače pa je pri Planet Modu, kjer je dashanje skozi točke edini način, da dobimo veliko točk, poleg tega moramo tukaj itak igrati na vse ali nič. Igre so namreč nekje 10- minut dolge, zato se nimamo kaj šparati. Jaz ravno zaradi tega ne maram in ne igram Planet Moda, ker je preveč treba samo zlorabljati dashanje na ta način. Poleg tega je tudi dosti bolj od sreče odvisno vse skupaj.

Pa še ena bedna fora je, ki me je najbolj odvrnila od tega, da bi šel višje plezat po Planet Mode lestvicah: veliki hudi zeleni Bonus asteroid namreč ostane (v kugla obliki in se ne razpoči) do konca planeta (v primeru Planet Moda torej do konca igre), dokler ga ne razstrelimo. To pa lahko pri Planet Modu totalno zlorabimo, ker jasno štartamo z 1x multiplierjem, Bonus asteroid pa se vedno pojavi na začetku prve faze (razen pri prvem planetu na začetku druge), kar pomeni, da se nam ga ne splača fentati pri kakšnem 2x ali 3x multiplierju. Pač počakamo nekaj faz, da bo multiplier nekajkrat večji, ker bo potem tudi točkovni bonus ustrezno večji. Na ta način komot dobimo milijonček ali dva več, če si prišparamo Zelenkota za konec. Seveda moramo pa paziti, da ga po nesreči ne fentamo že prej (sploh npr. na tretjem planetu, ko streljamo z Ice Splitterjem, ki šiba praktično skozi ves planet, moramo biti izredno pazljivi). Vglavnem, meni se res zdi butasto vse skupaj, ker je preprosto na Planet Modu dashanje skozi točke bolj pomembno od bilo česa drugega.

Poleg tega pa tukaj tudi ni nekega šparanja bomb, včasih se celo bolj splača kakšno skuriti, da hitreje končamo fazo (time_left faktor v bonusu na koncu faze bo precej večji, tisti tadrugi, ki upošteva bombe, pa samo malo manjši).

-------

Aja, še ena bolj vesela. Včeraj sem prvič v življenju prišel do pete težavnosti (Suicidal) in sicer do tretjega planeta. Že Hardcore je bolana, samo Suicidal je pa BULANA. Poleg tega sem za 42 milijonov povišal osebni rekord, iz 427 na 469 milijonov (ravno za 10%, kar je kar kul) in prišel na 33. mesto.

Potegaman.jpg
Link to comment
Evo ... Naredil 135.000.000 ... Nekaj dela ampak sem poštekal zadevico in je kar šlo ! Verjamem pa da še lahko :beer: !

Lepo, lepo, da se stvari premikajo. No, zdaj pa za hec in predvsem za primerjavo, kaj je možno. Moj trenutni rekord je 700 milijonov (13. mesto, igra pa je trajala točno 4 ure, ali še kakšno minuto več), pri čemer sem prvič umrl po ene dveh urah igranja, na 3. planetu 3. težavnosti (Elite), ko sem imel 460 milijonov (kar bi že samo po sebi bilo trenutno dovolj za okoli 38. mesto).

Zanimivo je videti, da sem s prvim življenjem dobil dvakrat toliko točk kot nato s preostalimi 70+. Se res vidi, kako svinjsko narašča težavnost. Aja, pa prvič v življenju sem prefural peto težavnost "Suicidal" in prišel na koncu do drugega planeta na šesti težavnosti, iznajdljivo poimenovani "Beyond Suicidal". Že peta je čisto mimo in sploh krneki, šesta pa sploh ni vredna omembe. Že po naslovu se vidi, da itak ni ravno mišljeno, da bi kdo še tukaj kaj praskal. Tudi jaz sem mislil in predvsem upal, da se po Suicidal igra konča, samo žal temu ni tako. No, itak na Suicidal pokurimo vsa življenja in bombe, tako da je BS res samo še za hec. No, saj že okrajšava lepo pove, da Beyond Suicidal res ni mišljen več resno. Preprosto stvari niso več fizično izvedljive (ne za nas, ampak za samo ladjo, ki je še vedno enako počasna, medtem ko asteroidi samo vuš-vuš mimo nas delajo).

Še bolj podrobna analiza moje igre. Jaz sem si namreč že nekaj časa zapisoval vse svoje "checkpoint rezultate", torej trenutna stanja po vsaki obrnjeni težavnosti. To se je res izkazalo za koristno (kar sem itak vedel, da bo, zato sem tudi začel z zapisovanjem vmesnih rezultatov, ko sem dobil to idejo), saj ti služi za vodilo pri naslednjih igrah, da vidiš, kaj je možno in kako ti trenutno gre,... Ker igra je res v bistvu zelo taktična, kar se tiče doseganja velikih rezultatov. Ko enkrat zadevo zaobvladaš, gre itak samo še za hude finte (predvsem taktične), kako dobiti čimveč točk. In zapisovanje trenutnih in končnih rezultatov prejšnjih iger ti pri tem samo pomaga, da narediš zmagovito taktiko, namreč. Zato prilagam checkpoint rezultate moje 700 milijonske igre, ne kot hvaljenje sebe (itak ima No.1 skoraj dvakrat večji rezultat), ampak za vašo korist, da si boste tudi vi lahko izboljšali rezultate in pač videli, kaj se da z malo vaje in predvsem discipline (kar se varčevanja bomb tiče).

Đunijevi checkpoint rezultati:

Po koncu Normal: 141 milijonov, 18 življenj, 29 bomb (torej nič smrti in štiri uporabljene bombe (začnemo s tremi bombami, v eni težavnosti, torej petih planetih, dobimo 30 novih, če vse poberemo))

Po koncu Hard: 361 milijonov, 40 življenj (še vedno brez smrti), 45 bomb (če izračunamo, očitno sem jih na Hard 14 ponucal. To je sicer veliko, samo sem pa na ta račun preživel do konca in s tem dobil tono točk (10x multiplier all the way). Tukaj je očitno še prostor za izboljšave, ker kakšnih 10 ekstra bomb bi na dolgi rok prineslo precej milijonov.)

Prva smrt: Elite, 3. planet, 4. faza, 460 milijonov. Prva smrt je vedno pomemben preobrat v igri, ker zdaj lahko preprosto nehamo uporabljati bombe (razen ob posebnih primerih). Jasno, jaz npr. sem imel v tem trenutku okoli 50 življenj (10 milijonov = 1 ekstra življenje, torej 460 milijonov da 48 življenj, če upoštevamo še, da 1-up dobimo tudi pri 1 in 5 milijonih (nato pa za 10, 20, 30,..., torej vsakih nadaljnjih deset novih milijončkov)). Če pri takšni situaciji izgubimo življenje, ni to nič hudega (izguba življenja sama po sebi ni tragična, kruta je izguba velikega multiplierja). Če imamo nizek multiplier, je pač mnogo bolje izgubiti življenje, kot pa bombo. Sploh, ker tudi ob izgubi življenja nastane eksplozija, enaka sproženju bombe. (Najbolj je hecno, ker včasih že štartamo z 2x, če je ob eksploziji naše ladje veliko stuffa okoli (zaradi česar smo tudi umrli). Asteroidi, ki jih eksplozija uniči, se namreč že štejejo za naslednje življenje. Torej, če je teh veliko, imamo že 2x, še preden se sploh pojavimo na ekranu. Čisto realna situacija, meni se dostikrat zgodi, je pa res zelo zabavna.)

Po koncu Elite: 547 milijonov, 55 življenj, 58 bomb

Po koncu Hardcore: 639 milijonov, 41 življenj, 57 bomb (tukaj se vidi, da so prve tri težavnosti še hendlabilne, medtem ko se na HC že na veliko umira. Če upoštevamo, da sem na HC dobil 9 življenj (zaradi 92 milijonov), se vidi, da sem na tej težavnosti umrl 55+9+41 = 23-krat, čeprav sem pri tem uporabil 58+30-57 = 31 bomb !!! Vendar, ker sem pač začel z veliko bombami, sem kljub rednemu umiranju (v povprečju malo manj kot enkrat na fazo (teh je seveda 5*5 = 25, saj je pet planetov in na vsakem pet faz)) na HC dobil skoraj 100 milijonov. Še do pred kratkim mi je HC bil tista težavnost, kjer se ima že malo življenj in še manj bomb, in se samo še malo za hec igračka in dobi nekaj milijončkov. Zdaj pa je to še čisto enakovredna težavnost, namenjena resnemu igranju, ker 92 milijonov je še vedno veliko točk.

Po koncu Suicidal: 697 milijonov, 13 življenj, 7 bomb. Tukaj se pa vidi, da je ta težavnost res že mimo. V borih 25 fazah sem očitno izgubil 41+6-13 = 34 življenj in pri tem porabil 57+30-7 = 80 (!!!) bomb, torej v povprečju več kot tri na fazo. No, samo, ker sem Suicidal štartal s 57 bombami, sem še vedno na celotni težavnosti dobil 58 milijonov (kar tudi še nekaj je).

Konec: 700 milijonov, 0 življenj, 0 bomb (mi je uspelo vse ponucati pred smrtjo, hehe. No, itak se nimaš več kaj šparati - če imaš na koncu 50 bomb, ti to res nič ne koristi, ker mrtev pač ne moreš kasirati bonusa).

Zanimivo, še pred kratkim mi je bila Hardcore tista težavnost, kjer se samo še formalno umrčka in nekaj milijončkov kasira. Zdaj se je ta meja premaknila dve težavnosti višje. To pa zato, ker sem pač postal bolj discipliniran in zato ne pokam bomb brezveze. Ker pa sem poleg tega zaradi več igranja oziroma prakse postal boljši SSHD igralec, je tudi precej manj situacij, v katerih bi bil bombo prisiljen uporabiti. Posledično imam več bomb -> več točk -> več življenj -> več novih bomb (ker dlje pridem in več sodčkov z bombicami lahko uničim)...

---------

To analizo vam res svetujem, da si preberete. Sicer gre samo za naštevanje podatkov, samo ravno to je tisto najbolj pomembno, če hočemo velike milijone kasirati. No, bistveno je pa res, da, dokler imamo 10x, poizkusimo čimdlje preživeti (vseeno šparamo z bombami, samo, ko je treba, jo pa res zakurblamo). Ko pa enkrat umremo, gremo pa v ultra konzerviranje bombic mode. Sploh, ko enkrat pridemo do težavnosti, ki za našo raven ownanja še ni hendlabilna (v mojem primeru Hardcore - na tej sicer ne gre več toliko za naše skillse, tukaj se pač umiralo bo. Nasplošno je ta igra veliko manj kinez-friendly, kot se na prvi pogled zdi. Veliko bolj šteje taktika kot pa sami refleksi. Ker je pač fizična omejitev naše ladjice na višjih težavnostih mnogo večja (počasna ladjica vs. hitri asteroidi) kot pa fizična omejitev nas samih, ne glede na naše poreklo.). Pri meni se sicer vidi, da imam Normal že v tamalem, Hard mi še kar gre, samo rahlo preveč bomb sem porabil, čeprav je bistveno, da sem preživel. Elite je že dovolj težka, to je pomoje težko prefurati z enim življenjem, sploh, ker smo po Normal in Hard (približno 1.5 ure igranja) že precej zmatrani, proti koncu Elita pa še toliko bolj. Vendar, ravno Elite je bistven za doseganje še višjih rezultatov. Če ne bi umrl in bi zdržal vsaj še do konca četrtega planeta, bi dobil veliko več točk. Če pa bi prefural Elite še vedno s prvim življenjem (10x multiplierjem) in posledično še malo Hardcora (ker je pač od začetka precej lahko, ne glede na težavnost, na kateri smo), bi komot dobil še kakšnih ekstra 100 ali celo 200 milijončkov (kar bi bilo dovolj za kakšnih top 5 na lestvici). No, verjetno bi potem še malo več bomb porabil kot sicer, vendar, dokler smo na 10x, je preživetje malo bolj pomembno.

Na tej ravni igranja 100 ekstra milijonov dejansko ni takšna razlika. Jaz npr. sem postavil osebni rekord 520 milijonov, naslednji dan (oziroma naslednjo igro) pa sem samo z malo hujšim ownanjem (in malo predrugačeno taktiko (kar se tiče bomb in teh zadev), nastalo na podlagi analize mojega plonk ceglca s checkpoint rezultati mojih štirih ali petih prejšnjih iger) prišel na 700, torej z eno igro sem osebni rekord izboljšal kar za 180 milijonov. No, naprej gre malo počasneje in je tudi že precej odvisno od sreče (če v prvih dveh urah igranja čisto slučajno na random crkneš (prvo življenje), lahko kar pospraviš, ker nekega bistvenega rekorda ne bo).

Potegaman.jpg
Link to comment

Daj me prehiti, da bom imel večjo motivacijo. (Sicer pa, saj sem že pri Nucleusu prvi in mi res ni treba pri čisto vsaki PSN arkadici biti. Samo Top 10 bi pa vseeno sedel in je čisto dosegljiv. Je pa treba upoštevati, da je tu res huda konkurenca, Top 10 rezultati so res :car: .)

Sicer pa, trenutno se mi ne da. Bom videl čez nekaj dni. Saj, pred tremi meseci sem en teden kot nor nažigal, okoli 35 ur, potem pa nič. Zdaj sem spet čisto not padel in sem nekje v desetih dneh (skoraj vsak dan eno orenk arcade igro) 40 ur naredil (poleg SSHD sem Super Mario Galaxy obračal in Co-op Resistance z bratom - zanimivo, na 42 inčnem TVju je split screen čisto poštena zadeva.). Tako da sem se malo zmatral.

Je pa fora v tem, da je zdaj ta updejt prišel, ki ima zelo fino narejene High Scorese. Ker imam jaz ameriško verzijo (evropska je itak šele pred kratkim prišla), sem si potegnil EU demo samo zato, da sem lahko točke gledal. Zdaj pa je še prišel US demo. Sem si ga včeraj potegnil in inštaliral, ker me je zanimalo, če se bo full verzija updejtala. Dejansko se je res, demota sploh ni v meniju, ampak se je samo polna verzija lepo updejtala, tako kot je tudi prav.

To mi je res fino, da po novem lahko vidimo cel kup podatkov na lestvici. Poleg samih točk še datum in ura nastanka rekorda, čas trajanja igre,... Pa tudi kul je, da je zastava zraven. Edino to ni fino, da te ne moreš naštimati, ampak je enaka državi accounta. Bah, in ravno ti, Besko, imaš UK zastavo :doh: . No, saj zdaj nimaš kaj, samo ni mi jasno, zakaj si nisi za main account mogel enega slovenskega narediti, tako kot večina ostalih.

Je pa problem, ker ti te nove fine podatke napiše na lestvico samo, če imaš to novo verzijo očitno, ker pri vseh mojih rekordih še vedno ni zastave in časa trajanja (ki sta najbolj zanimiva podatka), ampak samo datum, kdaj je rezultat nastal (tukaj je zanimivo in rahlo sumljivo videti, da so tahudi prvi štirje rezultati vsi nastali sredi julija, samo nekje dva ali tri tedne po izidu igre, medtem ko so nižji rezultati vsi večinoma nekje od septembra dalje, v veliko primerih celo december ali januar, torej še precej sveži). No, saj tudi to je nekaj, samo dejansko bom moral še eno orenk Arcade igro zdaj odigrati, da bo tam nekje na Top 10 ponosno plapolala slovenska zastava.

No, saj se vidi, da so zaenkrat zastavice na visokih mestih zaenkrat jasno še zelo redke, ene dve UK sta okoli 20. mesta, potem pa se začnejo po 35. mestu neke španske, norveške,... Dejansko je večina evropskih, kar je logično, glede na to, da je tukaj SSHD komaj pred kratkim izšel in že opremljen z zastavicami.

-------

Resnično upam, da bo zdaj kaj koristi od teh mojih člankov, če sem se že toliko matral. Ker zdaj, ko so zastavice, bi res bilo lepo tam nekje na Top 30 videti ene 5 slovenskih. Samo res škoda, da ima ravno naš najobetavnejši kandidat, Besko, UK zastavo. No, saj to se da komot popraviti, če si en SLO account narediš. Tega je itak najlažje, pač same resnične podatke pišeš, te PSN arkadice pa itak lahko s katerimkoli accountom špilaš (ima tudi jasno vsak svoje savegame in score in te stvari, čisto neodvisno od ostalih).

No, spet kar nekaj na random bluzim, samo res, tam nekje do 500 milijonov (kar je dovolj za okoli 30. mesto) bi se komot dalo priti z nekaj vaje in upoštevanjem vsega, kar sem zaenkrat napisal (čeprav bi lahko še marsikaj zanimivega). Če sem jaz lahko dobil 460 milijonov (dovolj za 38. mesto) z enim življenjem, bi tudi ostali lahko dobili to vsoto s petdesetimi. Torej, veselo na delo in ponosno dvignite svoje SLO zastave čimvišje (na lestvici).

Potegaman.jpg
Link to comment
  • Pred 7 meseci ...

Ja. Pac, ko te strelja, se metkom izmikas, ko pa miruje (in odpre pokrovcke), ga pa v tiste stiri lucke streljas. Vsakic, ko mu eno fentas, se avtomatsko zapre in zacne streljati mocneje, tako da se je malo tezje vsemu izmakniti. Drugace je pa res to cisto lahki sef. Na koncu tretjega planeta je bolj zabavno, ko imas hkrati dva tocno taka UFOta.

Se ena finta. Tukaj zelo prav pride dejstvo, da smo med Boostom ves cas 100% neranljivi. Ko ima UFO samo se eno ali dve lucki, se zacne v mirovanju precej obracati, s cimer poskusa skriti lucke pred nami. Ni panike, preprosto Boostnes SKOZI krogeca in imas lucko direkt pred sabo. Seveda je potrebno paziti, da Boost izvedemo bolj od blizu, ker ni ravno zabavno (v bistvu je, vendar negativno vpliva na nas life total), ce se Boost konca sredi UFOta.

Ker na prvem planetu sefa fentavamo z Rokom, ki na 100% strelja stiri kuglice z velikim spreadom, seveda lucke streljamo iz primerne blizine (da bo lucka kasirala vsaj tri Rokitove kugle - sicer lahko gremo se blizje, da kasira polno porcijo, samo za manj izkusene zna to biti nevarno, ker se UFO tudi v mirovanju rahlo muva).

Potegaman.jpg
Link to comment

Ravno vceraj je na evropski Store prisel en SSHD video, ki vsebuje razne hinte o igri. Sem ga pravkar pogledal. Sam se seveda nicesar novega nisem naucil, tebi in ostalim zacetnikom ga pa zelo priporocam, je precej poucen. Notri med drugim tudi vidis ta trik z boostanjem skozi UFOta, ki sem ga omenil, poleg tega pa tudi glavno finto za hitro fentanje sefa na drugem planetu.

Ko se zapre, moras biti not, da ga lahko nemoteno (ce odmislis laserje, s katerimi te strelja ta cas) z Zlatkom v rdeci okec streljas. Pac, poglej filmcek.

Potegaman.jpg
Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.