Skoči na vsebino

DHL iz HK do Ljubljane


Priporočene objave

Brez carine bi slo zelo tezko. Tok pa tut niso ubrisan na carin da ne locijo struce od DSa:)

PAc traja, potem pa se ene dva - tri dni na carin. Preden si jim poslal racun, pa oni k so ti poslal posto da rabijo racun, je koj dva dni, pa pol k dobijo racun , ponavadi posljejo sele drugi dan in je vse skupi ze 4 dni.

Pac tako je ce zelis takoj gres v mulerja in ga kupis na polici za 140EUR ( srebrne barve DS Lite ), vsaj v Kranju sem ga videl za to ceno:)

LP,Sandi

PS, ce koga zanima nakup R4 naj me kontaktira na ZS ali EMAIL: tuning@volja.net

r4forumro4.th.jpg

ali www.taskmedia.si

Link to comment
  • Odgovorov 60
  • Od nastanka
  • Pretekli odgovor

Top debaterji

Top debaterji

Še en hec tudi račun ni dovolj, ker je poštnina zastonj :doh: hočejo, da na računu piše njihovi pogoji pošiljanja, ni dovolj, da piše da je shipping and handling:0.00$ in bi radi vrednosti pošiljke prišteli še 116€ in šele na to vrednost potem davčili in carinili, sem jim lepo povedal, če to naredijo, da lahko pošljejo pošiljko nazaj, s kitajci se bom pa že zmenil.

BessieSABU.png

Link to comment

Za vrednost pošiljke da potem to vrednost ocarinijo in nabijejo davek, ker vrednost, je vrednost artikla + vrednost pošiljanja, no zdaj so iz DHL sporočili, da so na njihovi strani našli, da je vrednost pošljanja 19,99€ pa sem jim poslal link kjer piše da je zastonj, to v bistvu postaje čedalje bolj hecno :P NOT

BessieSABU.png

Link to comment

Ja, ocarinijo na ta znesek kot je napisan kot vrednost - ta del mi je jasen. Če prodajalec napiše, da je vrednost XX in shipping cost XY, potem pač skupno vrednost ocarinijo. Če pa piše gor samo vrednost, potem samo vrednost ocarinijo. Vsaj tako je bilo pri meni ko sem v Januarju nekaj naročal iz ZDA - prodajalec ni podal vrednosti shipping costa, čeprav sem tudi to plačal in so carinili samo vrednost blaga? Saj v končni fazi njih vrednost zanima. Če vključuje shipping cost na "deklaraciji", je to žal samo minus zate, ker plačaš še davek na storitev, ampak to imajo neke fore, da ne bi pisarili vrednost blaga 10 evrov in potem 200x večja vrednost shipping costa, kot to radi počnejo prodajalci na ebayu.

Ne razumem na kaj praviš da bi radi prišteli 116 evrov? Hočeš reči da si ti želel, da ocarinijo kot 116 evrov namesto 132 evrov, ki si jih plačal Yesasia? Al kaj? :)

Ker trenutno te razumem, da bi oni radi na napisano vrednost 132 evrov dodali še 116 evrov?

Link to comment

To je dovolj da stranka gre postal. :) To ni res no, razmisljam o class-action tozbi carine/davkarije in poste. Ker to je too much. Ob branju tvoje sage, mi se bolj vre kri, kot takrat ko z njimi urejal posiljko iz Svice (po njihovem Japonske, ker je na bateriji pisalo Made in Japan). :)

(:

Link to comment
Pravilno razumeš, samo da so zdaj znižali vrednost pošiljanja na 19,99€ nekako jim ne zadošča račun na katerem je znesek pošiljanja nič.

Ja pa saj na spletni strani carinske uprave lepo piše, da carinijo tak znesek, kot je naveden na paketu. Je pa res, da se zaplete, če gredo preverjati in če imaš ti na paketu 116 evrov vrednost napisano, na račun pa za 132 pa nič ne piše koliko od tega je poštnine (kot v tvojem primeru?). Sklepam da je bilo to to. :)

Jebci ja.

Link to comment

KAr pise na paketu ni za njih merodajno ( glede na izkusnje da prodajalci po paketih pisejo vse zivo, od daril, polovicnih zneskov,... ). Zahtevajo racun. Lahko tudi nakazilo preko paypala.

Tuki je pa problem , ker ne pise koliko pride postnina. Zato jim zraven racuna vedno posljem tudi naslov internet strani , kjer sem zadevo kupil, ker mi pac ne verjamejo da kitajci posiljajo robo zastonj v evropo ( glede na slo posto, k nas za 1km oberejo ).

LP,Sandi

PS, ce koga zanima nakup R4 naj me kontaktira na ZS ali EMAIL: tuning@volja.net

r4forumro4.th.jpg

ali www.taskmedia.si

Link to comment

Navadna pošta ne pomaga nič. Vsi paketi, ki pridejo v slovenijo gredo čez carinsko pošto. Razen tistih iz EU.

Poleg tega vam napis vrednosti na paketu in ponarejen račun ne pomaga nič, ker ga v primeru suma prirejanja zneskov ne bodo upoštevali. Upoštevali bodo tržno vrednost stvari.

Če pa recimo kupite kopijo iPhona vam ga lahko celo zasežejo, ker take reči (kopije) v EU niso dovoljene.

Preprosto povedano: carinike je težko nategnt... kvečemu če se ti pustijo.

hotz-tshirt-thumb.jpg
Link to comment

Tukaj je v bistvu problem pri DHL, ker niso dali naprej na carino ker jim ni bil dovolj račun na katerem piše, da je brezplačno, ni zdaj mi bojo carinili vrednost na računu +20€, nekako računam da bo cca 40€.

edit:

No 33€ bo za doplačat, jutri pa baje dobim vaouuu!!! :bowdown:

BessieSABU.png

Link to comment

Hohoho, tudi jaz imam škrlatneža (ni prstnih odtisov, ne vidi se svinjarije, pa še nesramno lep je). :beer:

Ampak je bila teta na službenem potovanju v Hong-Kongu in sem jo prosil za dostavo. Zanimivo, da si sploh še dobil, saj ga več ne proizvajajo in ga je izpodrinil Cobalt Blue. :)

EDIT: Sam sem plačal zgolj 80 €, vse skupaj (seveda carine in poštnine ni bilo).

EDIT2: Kar se naše carine, pa se strinjam z raveerom, da je potrebna na tem področju ena masovna tožba. Pomojem bi še čistilke, ki delajo v prostorih carinske pošte bolje obravnavale zadeve kot ti mongoloidi. :doh:

[__<(^.^<)_____ascii_userbar_user_]

Link to comment
KAr pise na paketu ni za njih merodajno ( glede na izkusnje da prodajalci po paketih pisejo vse zivo, od daril, polovicnih zneskov,... ). Zahtevajo racun. Lahko tudi nakazilo preko paypala.

LP,Sandi

Lahko zahtevajo, ne vedno. Meni nazadnje niso nič zahtevali, so upoštevali kar je bilo napisano na paketu samem. Na srečo je pisalo celo brez vrednostni poštnine, tako da sploh ocarinjeno ni bilo ker je bilo en evro manj kot 22. Sem samo podpisal da sem prejel paket, ko sem ga dvignil in je gospodična za šaltarjem na pošti morala to na carinsko upravo takoj faksirat.

Link to comment

A si že dobil DS ? A je škatlo carina kaj uničila ali je v mint stanju ?

Bullshit_detector4_zps923951f6.gif

FOLK NE VE KVA KOK JE TO DBEST K PRIDM U ŠTRCUNO SONY ACS KUPM NOV TV, NOV DVD , PLEJSTEJŠN 2, VSE KAR HOČM ŠE TAMAU PSP NOV FOTOAPARAT K NARDI KLIK KLIK ČE OSTANE NEKI FLIK KUPM ŠE MEMORI STIK TRGOVINA SONY ACS NASPROTI KINA ŠIŠKE

Link to comment

Ne, pričakujem vsak hip :drool:

edit:

Marec 17, 2008 15:31 Ljubljana - Slovenia Zamuda zaradi carinskega postopka

Marec 18, 2008 15:26 Ljubljana - Slovenia Zamuda zaradi carinskega postopka

Marec 20, 2008 08:27 Ljubljana - Slovenia Zamuda zaradi carinskega postopka

Marec 20, 2008 09:45 Ljubljana - Slovenia Sproš

BessieSABU.png

Link to comment

Evo pravkar prejel in še neodprt paket leži na moji mizi, zanimivost, dostavljalec ni vedel nič o tem da moram kaj plačati, šele ko sem ga pobaral je preveril papirje in je rekel, "O pa res!" LOL :crazy:

Edit:

prva slika še neodprtega paketa

DHLdostava.jpg

edit:

je že odprt

prvivpogled.jpg

Ostale slike in morebiti še kaj na mojem blogu , ko bo čas za to.

EPILOG

Pošiljka prevzeta brez težav, doplačal sem 33€, paket je bil odprt s strani carine vendar je vsebina ostala nedotaknjena, s celotno embalažo vred.

S tem zaključujem resnićnostni šov: DHL od HK do Ljubljane, hvala za pozornost in nasvidenje drugič, ko dobim freeloader in SSBB, ostanite na liniji.

BessieSABU.png

Link to comment
  • 2 tednov kasneje...

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.