AntiTrax Posted July 14, 2008 Share Posted July 14, 2008 Microsoft je pred izdal nov terminski načrt za naslednjo veliko različico svojega operacijskega sistema Windows, ki neuradno nosi ime Windows 7 (projekt Vienna). Presenetljivo je, da naj bi v skladu s tem načrtom Microsoft prvo večjo posodobitev sistema po Visti izdal že v drugi polovici prihodnjega leta in ne leta 2010, kot je bilo sprva predvideno. Microsoftov Kevin Turner je namreč na partnerskem srečanju Worldwide Partner Conference (WPC) v Denverju julija 2007 najavil naslednji Windows sistem z delovnim imenom Windows 7 (takrat je projekt še nosil kodno ime Blackcomb) za leto 2010. Še v letošnjem letu pa so v načrtu trije mejniki nove izdaje, od katerih je bil prvi (M1) že poslan glavnim partnerjem za preverbo izvorne kode. Microsoft je sicer že oznanil, da bo Windows 7 njihov zadnji 32-bitni sistem! Dodatni informacijski viri: - projekt Vienna(http://www.windowsvienna.com/) - Microsoft Slovenija(http://www.microsoft.com/slovenija/) - Wikipedija(http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_7) Quote Dodajte me na PS3: Zoran_The_Great Link to comment
zyzyx Posted July 14, 2008 Share Posted July 14, 2008 Tole bo pomoje bolj izpiljena Vista kot nekaj povsem novega. Baje bo z OS-om prišla tudi podpora DX11. Še bo zanimivo. Quote Link to comment
SlashSpeed Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 No, danes naj bi na Microsoft uradno izdal 32-bitno in 64-bitno Windows 7 beto(build 7000). Zdaj nevem, ampak na strani piše da bo na voljo nekje v afternoon 9. januarja. Afternoon je od 12.00 do 18.00. Kje hudiča je beta? Edit: Sem ugotovil, da je v New Yorku ura šele 15.00 :uke: Quote Link to comment
NoWii Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Haha, lol Jaz bi tud probal beto..sam ne še čist taprve, bom se malo pocakal Koker berem in slisim je super.. Quote Link to comment
SlashSpeed Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Tole bo zadnja beta. In nikakor ni prva, se mi zdi da je že kar peta. Quote Link to comment
anc165 Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Tole bo zadnja beta. In nikakor ni prva, se mi zdi da je že kar peta. Si me prehitel. BTW kdo čaka v vrsti za Stargate Worlds beto? Quote Link to comment
NoWii Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Uh, pol sm pa ze kr mal v zaostanku Ma jst bom su kr kmal pol na win7, se mi neda cakat do 2010.. Ce je pa preveč škrbast, bom su pa pač nazaj na visto Quote Link to comment
anc165 Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Uh, pol sm pa ze kr mal v zaostanku Ma jst bom su kr kmal pol na win7, se mi neda cakat do 2010.. Ce je pa preveč škrbast, bom su pa pač nazaj na visto Če mene vprašaš je win 7 izboljšana oskubljena vista Quote Link to comment
Mini.Shark Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Nikoli neveš pri M$ :uke: Quote Link to comment
rolihandre Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Tole bo zadnja beta. In nikakor ni prva, se mi zdi da je že kar peta. Meni se pa zdi, da je tole prva beta in so bile druge alpha verzije. Oziroma pre-beta! Quote http://www.r00li.com Link to comment
anc165 Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Tole bo zadnja beta. In nikakor ni prva, se mi zdi da je že kar peta. Meni se pa zdi, da je tole prva beta in so bile druge alpha verzije. Oziroma pre-beta! Vista je bila alpha win 7 pa je njena beta Quote Link to comment
SlashSpeed Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Wtf vi govorite . Ajmo, ne zaspemajte celotnega topika. Jaz si 64-bitno različico naložim danes oz. jutri. Bom poročal Quote Link to comment
anc165 Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Wtf vi govorite . Ajmo, ne zaspemajte celotnega topika. Jaz si 64-bitno različico naložim danes oz. jutri. Bom poročal Daj kaki link do downloada jaz bi tudi rad sprobal (64 bit) V visti (64bit) je šit, ker sem imel 4gb rama 8800GT in q6600 pa mi je World in Conflcit malo laggov na high Quote Link to comment
NoWii Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Wtf vi govorite . Ajmo, ne zaspemajte celotnega topika. Jaz si 64-bitno različico naložim danes oz. jutri. Bom poročal Jst si nameravam nalozit 32bit. Ker baje je na 64bit nek bug, ki ti currupta mp3 fajle. Povej kko je s tem Quote Link to comment
SlashSpeed Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Že 8. januarja je prišel update, ki odpravi to napako in še par drugih. Download linka pa še ni. Ob startu je bil prevelik naval in je Microsoft beto umaknil dokler ne zrihtajo več serverjev(upam, da danes ali jutri uredijo zadevo). Edit: Končno. Kdor želi Windows 7 beto(build 7000): CLICK WINDOWS 7 CLICK Na voljo imate 32 bitno in 64 bitno različico v angleškem in nemškem jeziku. Uživajte! :thumbup: Quote Link to comment
NoWii Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Kul Ze loadam winse, prav tako tisti fix, za mp3 je Pise tam sicer, da naj bi zadevo uporablali na compu za testing, ker je šansa d zgubimo use podatke..sam če win (in programe) instaliram na drug disk kot imam shranjene podatke, se kaj taga nemore zgodit, al? EDIT: Aja, pa nek sem bral, da so problemi, d bi se z wifi kluckem povezu na rutar..upam da nem mel teh problemov . Pa drgac mislm zadevo instalirat nasledn viknd, dele ni cajta..tko d vm takt povem rezultate Quote Link to comment
SlashSpeed Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Kul Ze loadam winse, prav tako tisti fix, za mp3 je Pise tam sicer, da naj bi zadevo uporablali na compu za testing, ker je šansa d zgubimo use podatke..sam če win (in programe) instaliram na drug disk kot imam shranjene podatke, se kaj taga nemore zgodit, al? EDIT: Aja, pa nek sem bral, da so problemi, d bi se z wifi kluckem povezu na rutar..upam da nem mel teh problemov . Pa drgac mislm zadevo instalirat nasledn viknd, dele ni cajta..tko d vm takt povem rezultate Jaz jih bom naložil jutri zjutraj, ker se zadeva še loada(šele 20% :red: ). Quote Link to comment
admins matej1990 Posted January 10, 2009 admins Share Posted January 10, 2009 Resnično upam da bo Win 7 dosti bolj dodelan kot je bila Win Vista... zelo resno razmišljam o premiku na Mac OS. Win Vista je takšna katastrofa kot je bil Win Me. Vista mi je zaradi paranja živcev odvzela vsaj 1 leto življenja. Klinčevo random pojavljanje napake glede nVidia vozačov... ("your graphic drivers has been successfully recovered and are ready for use")(in ja... pri ATI-ju se dogajajo popolnoma enake zgodbice, le da je zadeva malenkost drugače izgledala). Od te napake dalje je bilo nemogoče igranje ali delanje z računalnikom, saj se je vsakih 5 min zadeva spet pojavila in ob tem je za par sekund izginila slika na zaslonu. Edina rešitev je bila ponovna inštalacija in nato ponovno po par mesecih uporabe popolnoma enaka zgodba. :doh: Mislim sem, da bo SP1 vse popravil in spet ni bilo tako. Sedaj računalnika praktično ne uporabljam, ker se mi je žal pokvaril in ga moram dat na servis. Uporabljam pa netbook, ki ima naložene stare dobre Win XP. Po vsej verjetnosti pa bom v celoti preklopil na Apple in Mac OS in bom uporabljal Okna za secondary use. No... bom še videl... Vsekakor pa upam da si takšne napake kot je Vista Microsoft nikoli ne bo več privoščil. Go Win 7, go!!! :crossfingers: Quote PSN & Xbox LIVE: NowickySLO Link to comment
anc165 Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Je na voljo dual boot (xp win7)? Naj nekdo propa in pove. Quote Link to comment
ShAd0w Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 raje sprobajte windows 7 v kaki virtual mašini Quote Link to comment
NoWii Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Resnično upam da bo Win 7 dosti b..............c OS in bom uporabljal Okna za secondary use. No... bom še videl... Vsekakor pa upam da si takšne napake kot je Vista Microsoft nikoli ne bo več privoščil. Go Win 7, go!!! :crossfingers: Hm. To bl govori o visti Pa drgac sm mel tud jst visto, pa sm dobil une napake..Probal povečat hitrost ventilatorja na graficni? Sicer je pa ocitno, da se to tok pogosto samo teb dogaja, drgač viste sploh noben mel nebi.. Upam da bo ta verzija win7 zdrzala do uradnega relisa. Formatiranje mi gre res tok na K..k pol rabs se 300let d use gonilnike das gor, pa se programi.. Anyway, win sedemka more bit dober. Od bete slism vecinoma sam pohvale, koncna verzija ma da je sebolsa..pa c pogledas kva use mislejo se nardit z njo.. Quote Link to comment
SlashSpeed Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Je na voljo dual boot (xp win7)?Naj nekdo propa in pove. Se mi zdi da je. Na starejšem računalniku sem v sredo naložil 32-bitni Windows 7(build 7000). Po inštalaciji se je računalnik restartal in lahko sem izbral sistem(Windows XP ali Windows 7), edino čudno je bilo, da mi ni nikoli prišlo v Windows 7 sistem, saj je vedno izpljunil "blue screen of death". Verjetno je zato bolj ali manj kriv sam računalnik, saj vsaj kar se RAM-a tiče ni izpolnjeval zahtev. Quote Link to comment
anc165 Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Resnično upam da bo Win 7 dosti b..............c OS in bom uporabljal Okna za secondary use. No... bom še videl... Vsekakor pa upam da si takšne napake kot je Vista Microsoft nikoli ne bo več privoščil. Go Win 7, go!!! :crossfingers: Hm. To bl govori o visti Pa drgac sm mel tud jst visto, pa sm dobil une napake..Probal povečat hitrost ventilatorja na graficni? Sicer je pa ocitno, da se to tok pogosto samo teb dogaja, drgač viste sploh noben mel nebi.. Upam da bo ta verzija win7 zdrzala do uradnega relisa. Formatiranje mi gre res tok na K..k pol rabs se 300let d use gonilnike das gor, pa se programi.. Anyway, win sedemka more bit dober. Od bete slism vecinoma sam pohvale, koncna verzija ma da je sebolsa..pa c pogledas kva use mislejo se nardit z njo.. LoL ne bom lagal, če ti rečem da menjam OS na en mesec. Ves postopek traja ok. 1 ali 1.50 ure (OS patchi driverji skratka vse) in ne 300 let Quote Link to comment
SlashSpeed Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 Če kdo rabi kodo za Windows 7 64-bit, imam jaz 2 "viška". :thumbup: 1.482XP-6J9WR-4JXT3-VBPP6-FQF4M 2.RFFTV-J6K7W-MHBQJXYMMJ-Q8DCH Quote Link to comment
admins matej1990 Posted January 10, 2009 admins Share Posted January 10, 2009 Probal povečat hitrost ventilatorja na graficni? Ne, nisem spreminjal hitrost ventilatorja na grafični kartici. Pa tudi če bi, bi morala zadeva normalno delati. Sicer je pa ocitno, da se to tok pogosto samo teb dogaja, drgač viste sploh noben mel nebi.. Upam da te je to prepričalo da nisem sam s tem problemom: KLIK! Zadeva se sprva zdi, kot da gre za napako nVidije, vendar močno dvomim. Pravzaprav nihče natančno ne ve zakaj sploh pride do te napake in kako jo odpravit. Je pa dejstvo, da se pojavi samo pri Visti in nikjer drugje. LoL ne bom lagal, če ti rečem da menjam OS na en mesec. Ves postopek traja ok. 1 ali 1.50 ure (OS patchi driverjiskratka vse) in ne 300 let Čisto odvisno od tega kako formatiraš disk, koliko vozačev potrebuješ, koliko se poglabljaš v nastavitve,... Pa kako za vraga se ti da 1× na mesec menjavat OS? :amazed: Quote PSN & Xbox LIVE: NowickySLO Link to comment
Recommended Posts