Skoči na vsebino

Wii vprašanja


Cloud

Priporočene objave

Ker obstaja Wii podforum že rahlo zasmeten z raznimi nepotrebnimi temami, ki sprašujejo isto ali podobno, sem se odločil da naredim eno "veliko" temo, v kateri bomo poskusili odgovoriti na vsa vprašanja.

by wacky on 19.11.2008 2:53 pm

1. kakšna je razlika v verzijah Wii-ja? je vseeno če kupim leto starega rabljenega ali novega? imajo novi kakšne izboljšave?

2. kakšne so razlike med čipi?

3. razlika med ntsc in pal igrami?

4. povezava na internet.. imam wireless ruter, rabim še kaj?

5. smiselnost bolšega kabla za priklop na tv..

6. konzolo mislim kupiti rableno, morem biti na kaj posebno pazljiv?

7. še kakšni nasveti za novega uporabnika?

Postby Cloud on 19.11.2008 4:32 pm

1. Razlika med Wiiji, ki so izšli pred enim letom ter temi, ki so na trgu sedaj je samo v dveh stvareh. Prva je ta, da imajo ti sedaj priložen t.i. "jacket", ki naj bi omogočal lažje držanje Wiimota. Drugo razlika pa je v chipsetu oz. verziji Wiija (D2B, D2C,...), ki v osnovi ne vpliva na nič, razen v primeru vgradnje čipa. Tu je potrebno paziti, da se vgrajuje čip, ki to podnožje podpira.

2. Razlike je načeloma v podpiranju različnih chipsetov, ter podpori varnostnim kopijam (nekateri čipi imajo probleme z igrami, ki so npr. uvožene iz Amerike; v glavnem tistimi, ki niso tvoje regije). Preden se odločiš, da boš vgradil čip, najprej preveri katero verzijo imaš, šele potem pobrskaj po netu za najboljšim čipom.

3. PAL = Igre narejene za evropski trg oz. evropske konzole

NTSC (U) = -||- za ameriški trg

NTSC (J) = -||- za japonski trg

Z drugimi besedami, če Wiija kupiš v Sloveniji na njem ne boš mogel igrati iger uvoženih iz Amerike, Japonske,... ter obratno.

4. Ne.

5. V kolikor poseduješ LCD ali plazmo, je boljši kabel (od tistega priloženega) malodane obvezen. Tudi če imaš katodnika je razlika očitna.

6. V osnovi ne, razen že prej omenjenega chipseta, ohranjenosti Wiija ter pripomočkov, ki zraven spadajo. Poskrbi tudi, da dobiš zraven vse kar bi moralo biti že v osnovnem kompletu (Wii, kabel, Wiimote, Nunchak, Wii Sports,...)

7. Nekaj malega pa res:

- če se odločaš za nakup novega Wiija v SLO, priporočam trgovino Mueller, ki ga trži po evropski ceni (navodila so v nemščini!)

- priporočam nakup vsaj še enega para kontrolerjev (wiimote + nunchak), če si v denarni stiski obvezno raje nabavi Wiimote, ki je nuja za vse igre, medtem ko nunchak ni

- kupi polnilec ter vsaj 4 baterije za polnjenje (tako boš vedno imel 2 bateriji potrebni za igranje, medtem ko se bosta drugi dve polnili), saj je kupovanje navadnih baterij nesmisel

- vedno uporabljaj pašček s katerim si pripneš Wiimote na zapestje

- če si fan starih iger (Virtual Console) so wiipointsi obvezni. Kupiš jih v Muelleru, 2000 točk stane 20 eur. Z njimi kupuješ igre iz (pra)starih sistemov pa tudi samostojne igre iz Wiiware-a, spletnega servisa, ki nam servira nekoliko cenejše igre, ki pa v veliki večini presežejo igre, ki stanejo tudi 2x več

by WiiiiW on 1.12.2008 2:26 pm

Ja, tako je :) Mal sem bral forum in po pravici povedano pojma nimam kaj in kako naprej z mojo konzolo :) Nabavil sme tole http://www.bigbang.si/igrice-in-konzole ... sports-pak rad bi si kupil čip ampak pojma nimam kerega in pa kje in pa ali ga lahko namestim sam ali ne.

Kje dobim cod5 igro? Je že sploh v prelepi Sloveniji? :)

Vem da prvo vprašanje je mal čudno spisano ampak upam da je dovolj razumljivo

Poglej odgovore zgoraj na vprašanja 2 in 6. Torej, čipi so različni zaradi različnih verzij "chipsetov" na Wiiju. Če si Wii kupil sedaj, imaš verjetno novo verzijo, se pravi da D2C. Priporočam čip D2C pro/key. Kar se tiče samega nameščanja, če nimaš veliko izkušenj na tem mestu, predlagam da držiš prste stran. Za to so profesionalci.

CoD World at War (to ni 5ka!) se dobi na raznih spletnih straneh tipa Igabiga, Platform, Mantis, 3Dsvet, verjetno pa ga tržita tudi Big Bang in Mueller.

Link to comment
  • Odgovorov 51
  • Od nastanka
  • Pretekli odgovor

Top debaterji

Priljubljeni dnevi za debate

Ta čip imam tudi sam, le da je prve generacije in je odličen, dela povsem brez problemov. Na tvojem mestu bi počakal, da v našo malo deželico prispe druga generacija (se pravi Wiikey2), ki ima očigledno podporo za vse chipsete od D2A pa do zadnjega, D2E, tudi vgradnja je lažja, posodobitve pa bodo verjetno hitrejše.

Torej, Wiikey2 bi bil za tebe ena boljših možnosti, problem je edino to, da jih v Sloveniji še ni. Ali pač.

Link to comment

Na firmi sem našel še zapakirano verzijo ene GameCube igre (Wave Race: BLue Storm) in sem rekel, da je to kot nalašč za Wii-ja, ker so kompatibilne med seboj. Zdaj pa noben gumb ne prime in lučke na wiimotu utripajo. Zgleda da ne dela s tem kontrolerjem.

Zdaj to pomeni, da bi moral verjetno met prav od GC kontroler, ali bi morda veljal kak drug navaden (žični), ki je kompatibiln z Wiijem?

Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

Link to comment
  • 2 tednov kasneje...

Imam en drug način, kako spravit igre iz UK v SLO, tak oda glede tega ne skrbi. Rabim samo vedet, če bodo sigurno delale.

SIcer pa glede na to, da si jih kupil pri temu blahdvd, kjer so cene v funtih, sklepam da je zadeva v UK in da potemtakem špili delajo na "naših" wiijih.

Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.