Cloud Posted December 1, 2008 Share Posted December 1, 2008 Ker obstaja Wii podforum že rahlo zasmeten z raznimi nepotrebnimi temami, ki sprašujejo isto ali podobno, sem se odločil da naredim eno "veliko" temo, v kateri bomo poskusili odgovoriti na vsa vprašanja. by wacky on 19.11.2008 2:53 pm 1. kakšna je razlika v verzijah Wii-ja? je vseeno če kupim leto starega rabljenega ali novega? imajo novi kakšne izboljšave? 2. kakšne so razlike med čipi? 3. razlika med ntsc in pal igrami? 4. povezava na internet.. imam wireless ruter, rabim še kaj? 5. smiselnost bolšega kabla za priklop na tv.. 6. konzolo mislim kupiti rableno, morem biti na kaj posebno pazljiv? 7. še kakšni nasveti za novega uporabnika? Postby Cloud on 19.11.2008 4:32 pm1. Razlika med Wiiji, ki so izšli pred enim letom ter temi, ki so na trgu sedaj je samo v dveh stvareh. Prva je ta, da imajo ti sedaj priložen t.i. "jacket", ki naj bi omogočal lažje držanje Wiimota. Drugo razlika pa je v chipsetu oz. verziji Wiija (D2B, D2C,...), ki v osnovi ne vpliva na nič, razen v primeru vgradnje čipa. Tu je potrebno paziti, da se vgrajuje čip, ki to podnožje podpira. 2. Razlike je načeloma v podpiranju različnih chipsetov, ter podpori varnostnim kopijam (nekateri čipi imajo probleme z igrami, ki so npr. uvožene iz Amerike; v glavnem tistimi, ki niso tvoje regije). Preden se odločiš, da boš vgradil čip, najprej preveri katero verzijo imaš, šele potem pobrskaj po netu za najboljšim čipom. 3. PAL = Igre narejene za evropski trg oz. evropske konzole NTSC (U) = -||- za ameriški trg NTSC (J) = -||- za japonski trg Z drugimi besedami, če Wiija kupiš v Sloveniji na njem ne boš mogel igrati iger uvoženih iz Amerike, Japonske,... ter obratno. 4. Ne. 5. V kolikor poseduješ LCD ali plazmo, je boljši kabel (od tistega priloženega) malodane obvezen. Tudi če imaš katodnika je razlika očitna. 6. V osnovi ne, razen že prej omenjenega chipseta, ohranjenosti Wiija ter pripomočkov, ki zraven spadajo. Poskrbi tudi, da dobiš zraven vse kar bi moralo biti že v osnovnem kompletu (Wii, kabel, Wiimote, Nunchak, Wii Sports,...) 7. Nekaj malega pa res: - če se odločaš za nakup novega Wiija v SLO, priporočam trgovino Mueller, ki ga trži po evropski ceni (navodila so v nemščini!) - priporočam nakup vsaj še enega para kontrolerjev (wiimote + nunchak), če si v denarni stiski obvezno raje nabavi Wiimote, ki je nuja za vse igre, medtem ko nunchak ni - kupi polnilec ter vsaj 4 baterije za polnjenje (tako boš vedno imel 2 bateriji potrebni za igranje, medtem ko se bosta drugi dve polnili), saj je kupovanje navadnih baterij nesmisel - vedno uporabljaj pašček s katerim si pripneš Wiimote na zapestje - če si fan starih iger (Virtual Console) so wiipointsi obvezni. Kupiš jih v Muelleru, 2000 točk stane 20 eur. Z njimi kupuješ igre iz (pra)starih sistemov pa tudi samostojne igre iz Wiiware-a, spletnega servisa, ki nam servira nekoliko cenejše igre, ki pa v veliki večini presežejo igre, ki stanejo tudi 2x več by WiiiiW on 1.12.2008 2:26 pmJa, tako je Mal sem bral forum in po pravici povedano pojma nimam kaj in kako naprej z mojo konzolo Nabavil sme tole http://www.bigbang.si/igrice-in-konzole ... sports-pak rad bi si kupil čip ampak pojma nimam kerega in pa kje in pa ali ga lahko namestim sam ali ne. Kje dobim cod5 igro? Je že sploh v prelepi Sloveniji? Vem da prvo vprašanje je mal čudno spisano ampak upam da je dovolj razumljivo Poglej odgovore zgoraj na vprašanja 2 in 6. Torej, čipi so različni zaradi različnih verzij "chipsetov" na Wiiju. Če si Wii kupil sedaj, imaš verjetno novo verzijo, se pravi da D2C. Priporočam čip D2C pro/key. Kar se tiče samega nameščanja, če nimaš veliko izkušenj na tem mestu, predlagam da držiš prste stran. Za to so profesionalci. CoD World at War (to ni 5ka!) se dobi na raznih spletnih straneh tipa Igabiga, Platform, Mantis, 3Dsvet, verjetno pa ga tržita tudi Big Bang in Mueller. Quote Link to comment
WiiiiW Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 Hvala! Kaj pa tale chip http://www.wiikey.cn/ ? V čem so razlike med enim in drugim ? Med D2C pro/key in wiikey. Quote Link to comment
Cloud Posted December 2, 2008 Author Share Posted December 2, 2008 Ta čip imam tudi sam, le da je prve generacije in je odličen, dela povsem brez problemov. Na tvojem mestu bi počakal, da v našo malo deželico prispe druga generacija (se pravi Wiikey2), ki ima očigledno podporo za vse chipsete od D2A pa do zadnjega, D2E, tudi vgradnja je lažja, posodobitve pa bodo verjetno hitrejše. Torej, Wiikey2 bi bil za tebe ena boljših možnosti, problem je edino to, da jih v Sloveniji še ni. Ali pač. Quote Link to comment
WiiiiW Posted December 2, 2008 Share Posted December 2, 2008 Ve še kdo kaj več? So ti chipi že zunaj? Kakšna je vgradnja? KEr če so, ga bom naročil preko neta, če jih slučajno še ni pri nas. Lp Quote Link to comment
miro5 Posted December 4, 2008 Share Posted December 4, 2008 imam problem z igro super smash brawl odkar sem naložil verzijo 3.4 mi javlja napako še preden se zažene igra je original in nimam čipa kaj naj berem na forumih da imajo to napako ker imajo čipe jaz ga pa nimam pa imam napako. ali se da kako downgejdati??? hvala za pomoč Quote Link to comment
Cloud Posted December 5, 2008 Author Share Posted December 5, 2008 Kaj točno ti pa napiše? Quote Link to comment
anzy Posted December 7, 2008 Share Posted December 7, 2008 Če se tiče SSBB imaš verjetno nekoliko umazano lečo ali kaj podobnega. To je namreč zaenkrat edina igra na dvoslojnem DVD-ju in kar nekaj ljudi ima težave zaradi tega. Quote Link to comment
miro5 Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 napiše an eroor has ocured press the eject button andd see wii manual for trubleeshooting neki tazga ampak vem da sem ga 2 minute prej igral potem sem upgrejdal in nato ni več delal hvala. Quote Link to comment
ismabera Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 Živjo Nujno rabim wii volan - kje v Ljubljani ga lahko kupim (v BigBang ga nimajo)? Quote Link to comment
raizuken Posted December 8, 2008 Share Posted December 8, 2008 zdej nevem kolk majo kej v lj ampak vem da volan majo v koperskem mullerju, tak da se ti splača pogledat malo po kakem mullerju :thumbup: Quote Link to comment
Grimlord Posted December 14, 2008 Share Posted December 14, 2008 V petek sem videl Wii volan po 9EUR v Mullerju v BTCju. Quote Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost. Link to comment
_tweety Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 Tudi v Bigbangu na Rudniku ga imajo, prav tako v Müllerju na Rudniku in v Müllerju na Čopovi. Quote Dogs are not our whole life, but they make our lives whole. Link to comment
ismabera Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 hej! vsem hvala. Sem ga dobil v Mullerju na Čopovi v Ljubljani - 10,00EU (brez igric) Quote Link to comment
Grimlord Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 Na firmi sem našel še zapakirano verzijo ene GameCube igre (Wave Race: BLue Storm) in sem rekel, da je to kot nalašč za Wii-ja, ker so kompatibilne med seboj. Zdaj pa noben gumb ne prime in lučke na wiimotu utripajo. Zgleda da ne dela s tem kontrolerjem. Zdaj to pomeni, da bi moral verjetno met prav od GC kontroler, ali bi morda veljal kak drug navaden (žični), ki je kompatibiln z Wiijem? Quote Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost. Link to comment
-SkA- Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 Kompatibilni so vsi, zato imaš GC porte na Wiiju. Rabil boš GC kontroler in, v kolikor bi želel karkoli shraniti, še GC spominsko kartico. Quote Link to comment
Grimlord Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 Ali bodo original igre (PAL) kupljene pri Amazonu v UK, delali na Wii-ju kupljenem pri nas v SLO ? Sprašujem samo za ziher, ker imajo tam neke nore akcije s hudo nizkimi cenami Quote Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost. Link to comment
Bessie Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Amazon iger ne pošilja v Slovenijo. In če te zanimajo akcije so na na http://www.blahdvd.com/ zelo zanimive, npr dve Wii igi za 30funtov (nabavil RE4 in Okami), ali 4UMD filmi za 15 (naročil, Supermena,South park, Ice age in 300), ali pa 2 PS3igri za 30..., je pa že veliko teh izbranih naslovov pošlo. Quote Link to comment
Grimlord Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Imam en drug način, kako spravit igre iz UK v SLO, tak oda glede tega ne skrbi. Rabim samo vedet, če bodo sigurno delale. SIcer pa glede na to, da si jih kupil pri temu blahdvd, kjer so cene v funtih, sklepam da je zadeva v UK in da potemtakem špili delajo na "naših" wiijih. Quote Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost. Link to comment
Bessie Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Vse kar je PAL dela na naših Wii-jih. Quote Link to comment
cvijo Posted January 4, 2009 Share Posted January 4, 2009 hotu sm povezat wii z internetom z nintendo wi-fi usb connection pa mi je uspel sam neki je narobe jst sm povezan in povezava dela ampak ko hocem narest pakt da lahko uporabljam wiiconnect24 in wii shop chanel mi rece da nista navoljo kaj je narobe Quote Link to comment
Sonix Posted January 5, 2009 Share Posted January 5, 2009 Svojo lokacijo moraš naštimat na UK ali kšno tako državo. Men je to pomagal. Quote Link to comment
cvijo Posted January 8, 2009 Share Posted January 8, 2009 jaz sem hotel sam vprašat če mi lahko kdo priporoča kakšno star wars igrico za wii ker ne vem katero naj kupim vse so mi všeč in vse se mi zdijo dobre Quote Link to comment
SlashSpeed Posted January 9, 2009 Share Posted January 9, 2009 Kupi StarWars the Force Unleashed. Edina Star-Wars igra vredna nakupa za Wii. Quote Link to comment
cvijo Posted January 10, 2009 Share Posted January 10, 2009 kaj pa ta druga lego star wars tisto star wars the clone wars ne bom kupu ker je kr neki Quote Link to comment
SlashSpeed Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Če imaš še koga, ki bi igral s tabo pa vzemi kar Lego Starwars ja. Izredno zabavno v dvoje. :thumbup: Quote Link to comment
Recommended Posts