Skoči na vsebino

Slušalke


buffalo990

Priporočene objave

http://www.dealextreme.com/p/xbox-360-voice-headset-port-to-2-regular-3-5mm-earphone-microphone-ports-converter-21993

sku_21993_2_small.jpgsku_21993_3_small.jpg

Ta adapter razdeli jack na joypadu na locen 3.5mm izhod za chat audio in 3.5 vhod za mikrofon.

http://www.dealextreme.com/p/3-5mm-audio-extension-cable-1-5m-5157

sku_5157_4_small.jpg

Ta kabel sluzi kot podaljsek med tvjem in slusalkami. Osebno sem uporabil se enega za povezavo mikrofona na slusalkah z razdelilcem, ki gre v joypad. Sicer je bil ze prej dovolj dolg kabel, ampak tako sem lahko lepo fiksiral skupaj oba cinca s slusalk, nato pa sele vsakega napeljal po svoje. Enega v tv, drugega v joypad. Priporocam takoj vzeti dva, pa videti, kaj se obnese.

Do tu je skupen strosek glih ene 5 eu. Preostanejo nam le se katerekoli gamerske slusalke za pc. Teh je ze pri nas naprodaj na desetine v vsaki stacuni. Seveda moramo paziti, da vzamemo take, ki imajo po en zelen in en rdec cinc izhod, ne pa USB.

Jaz sem si vbodel kar te Plantronics 367 iz random BigBanga za manj kot 30 eu in sem zadovoljen, ker so zelo komot. Seveda pa so lahko karkoli. Morda imamo ze kake doma.

plantronics-gamecom-367-p_486090vb.png

No, ko smo priklopili zvok iz iz izhoda za slusalke na TVju v zelen vtic slusalk, vhod za mikrofon na razdelilcu za joypad pa na rdec vtic slusalk, smo opravili povezovanje. Zadnji korak je se poigrackati s softverom.

Kot prvo gremo v guide menu in preferences->voice. Tu nastavimo, da naj nam konzola govor soigralcev predvaja po zvocnikih (play trough speakers), namesto po slusalkici (play trough headset). Ta korak je nujen.

Naslednji in zadnji, pa je odvisen od ogre same.

Trik je pac v tem, da zdaj bo nas govor sicer sel skozi joypad, a govor soigralcev bo pomesan z zvocno spremljavo igre. In slednja je vedno obcutno bolj glasna od govora soigralcev. No, resitvi sta dve.

Prva in najboljsa, je na voljo, ce ima igra v opcijah lastne nastavitve glasnosti. Potem samo vse znizamo na dokaj po tiho (recimo na cetrt ali tretjino polne vrednosti) in nato damo samo TV obcutno bolj na glas. Zdaj bi se moral zvok iz pogovora slisati lepo in glasno, kljub temu, da zraven poka zvok z igre. Zmaga.

Druga moznost pa je za tedaj, ko igra nima locenih nastavitev zvoka. Tedaj moramo spet v guide menu in preferences->voice. Tu lahko nastavimo, za koliko naj nam konzola samodejno zniza glasnost zvoka v igri, kadar zaznava, da nam nekdo govori po slusalkah. Meni se je zdelo v redu nekje 6 do 7. V igrah brez glasbe, kakrsnih je (na sreco?) vecina shooterjev gre tudi ta kompromis cisto v redu. Skoda, da nikjer v osnovnih opcijah boxa ni takih posameznih nastavitev za glasnost in le za tisanje v primeru govora. Vseeno pa, ce igra ima svoje, smo na konju. Ce nima in moramo v voice nastimat tisanje, se ni konec sveta in je se vedno toliko igralno, da v Halo Reachu (ki nima svojih audio opcij, damn) se vedno veliko raje preslisim del kake eksplozije in ze s stereo zvokom na glavi vem tocno, s kje folk prihaja, kot da se vrnem nazaj na TV zvocnike.

To je to. Upam, da cheap man's guide kaj pomaga. Morda ni Astro+amp kvaliteta, ampak za 5 eu opreme + katerekoli slusalke, je kul.

Link to comment

Za Turtle Beach sem slišal da so odlične slušalke, vsi modeli. Tako da če bi jih imel za Xbox bi jaz vzele enega izmed njih.

Drugače pa jaz uporabljam komponentni kabel in adapter, ki sem ga dobil zraven Logitech 5.1 zvočnikov, katere imam večinoma tudi prklopljene na Xbox.

xbox360-komponetni-kabel.jpg13939442_640.jpg

Na ta adapter pa lahko priklopi tudi kaj drugega, jaz včasih uporabljam svoje Medusa 5.1 slušalke (rumen, črn in zelen jack kabel). Vendar mi grejo na

živce ker majo tko dolgi kabel pa še regulator za glasnost za vsak kanal zvočnikov, tako da je kr neudobno s tistimi špageti. Meni se zdi najboljša rešitev Turtle Beach X41, samo so res dokaj drage. Baje pa da se splača, tako da jaz resno razmišljam o nakupu.

Link to comment

enako ti priporočan

Turtle Beach Ear Force X41 Wireless Surround sound Headset jaz mam X4 in sem zeloo zadovoljen :)

in to zaradi --- Chat Boost™ dynamic talkback expander automatically increases incoming chat volume during loud game sequences--

kar v praksi deluje odlično ... mislim da to nimajo nobene druge slušalke razen Turtle Beacha

http://www.limexb360.co.uk/product/Turtle_Beach_Ear_Force_X41_Wireless_Surround_sound_Headset_TBEFX41 tu jih maš zdaj v akciji

Xbox

Link to comment

Jaz bi te zelve ze zdavnaj narocil in se niti sam ne bi igral z DIY (ceprav je mighty cheap), ampak mi v veliki meri ubije smisel wirelessa to, da imajo "talkback" kabel, ki mora it v joypad. Ta nujna povezava s kontrolerjem mi ful najeda ze pri normalnih in je glavna razlika med ozicenim in wireless headsetom od m$ja zame. Da lahko v danem trenutku zares spustis pad/stick in delas nekaj drugega ter se vedno govoris dalje.

Res mi ni jasno, kako jim je tako tezko narediti se to brezzicno, ce ze trzijo slusalke, ki so drazje od konzole in se hvalijo z brezzicnostjo. Sem mislil, da je pac m$ govno in ne pusti drugim firmam uporabljati wireless chat tehnologije, a potem sem videl neke cheap datel alternative wireless headsetu, kar pomeni, da ipak se da. Jao, ne vem, kdo je tu zabit. Upam, da prihajajoci modeli, ala turtle 5, logitechove in razerjeve, da bo vsaj en imel to postelano. Ker s kabli je meni tako, da ce je enkrat ze en kabel, potem jih je itak lahko tudi 3 ali 4. Wireless zares ni vec.

Urejano od kekken3
Link to comment

Glede na to sa se pogovarjamo o zvoku in slušalkah, zanima me, če recimo priklopim zvok na zvočnike ali pa TV z komponentnim kablom, slušalke (recimo take kot so Turtle Beach X41) pa prek Toslink optičnega kabla.

Bi lahko potem izbiral kam hočem da mi gre zvok, pač od situacije ko bi rabil slušalke ali pa zvočnike? Vglavnem da ne rabim met skoz slušalk gor, če so lahko zvočniki vklopljeni (recimo čez dan ko nikogar ne motim).

Link to comment

V bistvu ne vem, pa tudi sekiram se ne več ker je na Xbox karkoli priklopit, razen TVja prek HDMI ali komponentnega kabla ena muka. Sedaj imam itak samo 2.1 zvočnike gor priklopljene in mi nekako zadostuje.

Če bi hotu met dejanski 5.1 zvok in setup iz Xboxa potem bi rabu en ojačevalec z Toslinkom povezan pa potem na zvočnike ali kako? Sicer pa, čemu potem tak adapter zraven zvočnikov (zelena - front, črna -rear, rumena - center, bass), če ne moreš met 5.1? Na komponentnem kablu iz Xboxa sta za zvok samo ta rdeč in bel činč.

Mah men nč jasno, zato pa resno razmišljam o nakupu X41 slušalk pa bo upam vsaj takrat pravi zvok.

Link to comment

Sem že napisal kar nekaj vrstic o prostorksem zvoku na slušalkah pa sem raje zbrisal, ampak vseeno, na slušalka je vedno samo "kao" prostorski zvok. Pravi prostorski zvok je le takrat ko imaš vir zvoka resnično tam od koder prihaja, se pravi spredaj zadaj levo desno, edino bas je vseeno kje je ker uho/možgani nizkih tonov ne zna locirat. Slušalke so vedno stereo, le da nekatere znajo prelisičiti naše možgane z obdelavo zvoka tako, da se nam zdi, da je nek zvok prišel od spredaj zadaj... pa ne bi zdaj še o tem zakaj na slušalkah piše 5.1, 7.1 ... imaš dva ušesa in gor dva izvira zvoka (ne glede na to da imajo nekatere slušalje več zvočničkov/membran, sta še vedno dva levi in desni izvir. Tako da ti zvočni občutek prostora lahko pričarajo katerekoli slušalke, ni odvisno od slušalk ampak od ojačevalca/oddajnika... kako sprocesira zvok.

there are two ways to access surround sound in a headphone listening environment. One way is to make use of digital sound processing (DSP) technologies that can be used with any pair of headphones. The other way is to have special headphones that can create a surround sound listening environment with any amplifier or receiver with a headphone connection, regardless if the amplifier or receiver is equipped with dedicated DSP technology for surround sound headphone listening.

Takole izgleda če so slušalke "posebne" driver postavijo malo drugače, da ne gre zvok direktno v uho in ga prinese naokoli, kot da zvok prihaja iz prostora.

ultrasonehfi-680earpadsinside.jpg

By placing the driver in an off-center position, the sound is sent to the outer ear structure first, where it is then funneled into the middle and inner ear in a more natural fashion. In other words, the sound is heard as it would be in nature or when listening to speakers; the sound reaches the the outer ear first and is then sent into the middle and inner ear.

Slušalke X41 so kao 7.1: The Ear Force® X41 is our top-of-the-line XBOX 360® headset featuring 7.1 channel Dolby® surround sound

Čudno kako dobimo iz Xbox 7.1 zvok na slušalke, če pa podpira samo Dolby 5.1?

MEĐIK

How does Dolby® Headphone technology create 7.1 surround sound with the stereo X41 headset?

Most XBOX 360 ® games include a surround sound audio track that’s encoded in Dolby Digital format, which is accessed by using the XBOX® digital output connector. In order to hear the surround sound, your audio system has to split this digital stream into 5.1 or 7.1 channels (depending on the game), each of which is sent to the individual surround sound speakers in your home theater speaker system.

The X41 transmitter includes a digital signal processor (DSP) that splits the Dolby Digital audio stream into 7.1 channels. It then uses Dolby Headphone post-processing with Head-Related Transfer Function (HRTF) technology to combine these individual channels into a special type of stereo signal that mimics the way your ears hear natural sound. The result is an astoundingly accurate surround sound experience with wireless stereo headphones.

Tele slušalke verjetno še najbolje poustvarijo pravi zvočniški sistem, vendar so za PC

HPA2_Details1.jpg

ali pa kupiš samo takole igračko za cca 100€ in gor priklopiš dobre slušalke

Details.jpg

Urejano od Bessie

BessieSABU.png

Link to comment

Kaj? Pa si ziher vse tako kot treba odal naročilo? Kaj ti pše pod statusom naročila?

Jaz sem v torek zjutraj naročil na isti strani X41 slušalke, prišle so pa v četrtek. Torej dva dni in kar nisem mogel verjeti.

Me pa zanima nekaj glede teh slušalk, če jih kdo ima. Zakaj se sliši šum, ko so vključene in kadar ni nobenega zvoka? Drugače so slušalke super in tudi wireless mi zelo sede samo moti me da šumi v njih ko je vse tiho.

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.