Skoči na vsebino

Ekskluzivno:Prva slika prototipa Playstation 4?


Priporočene objave

Ma isto je potem, če ti prvo spiratiziraš pol pa original kupiš, me prav zanima kolkokrat se to zgodi, verjetno je fenomen 1 original na 10 piratov. Da ne govorim, da si potem sproti mejo kakovosti višaš, enostavno je to isto, ker si glih tak nategnil avtorje, ko si pogledal njihov film, vendar ga ne boš kupil, ker tebi ni dovolj dober.

Mislim, da je avto malo bolj pomemben kot nek špil. Itak pa je vse odvisno od plač, v Ameriki se ti pač jebe, če vržeš 50 dolarov za nek špil četudi je podn, ker ga boš itak prodal dalje. In keri špil je dejansko na naše plače vreden svojega denarja, mass effect ima polno glitchov in nekih grafičnih felerov, halo3 ima premalo map, ki so po mojem okusu, gears of war ima polovično narejen multiplayer, cod4 nima v multiplayeru host migrationa, ker sem jim pač tega ni dalo nardit, plus tega je singleplayera za 5 ur in če bi prvo spiratiziral bi jaz na moje finančno stanje, marsikateri od teh iger rekel ne in ne bi dal za original get the point. Za gearsa ti kar povem, da če bi se vrnil v čas nazaj ne bi dal 60 evrov ampak bi rajši počakal, da bi ga nekdo prodal za 20. Sej ne, da je gears slaba igra, vbistvu je fantastična, ampak multiplayer meni nikoli ni sedel, tistih par ur kampanje pa pač ni vredno 60 evrov žal.

Link to comment

Jaz sem pa imel original Resistance, še preden sem si sploh PS3 kupil. (Ker sem pač ravno meganakup na ChoicesUK (celotni seriji Buffy in Firefly + film Serenity,...) opravil takrat, pa sem zraven še Resistance vzel, ker sem vedel, da bom v kratkem PS3 nabavil.)

Sice pa, je poleg mene tukaj še kakšen šef, ki je nabavil Buffy Complete Collection na 39 DVDjih? Če si fan nečesa, ti pač ni škoda denarja (pa čeprav že vse dele na pamet poznaš).

Potegaman.jpg
Link to comment
haha Travar, tvoje neumno klevetanje in dejstva na trhlih temeljih mi že pokažejo, kako te razpizdi :lol: veliko pišeš, a nič konkretnega in pametnega ne napišeš. kot vedno na vsak način braniš tvoje stališče, z nekimi bedastimi dejstvi.... fotokopija knjige lol... v tem kontekstu kao hočeš z nekimi debilnimi primeri nakazati kako je piratsvo vsakodnevna stvar, in na nek način upravičiti piratiziranje, v neki drugi temi pod sekcijo PS3 pa napadaš folk da kao namiguje o piratsvu ter da je kao nesprejemljivo tako početje..

1. Fotokopija knjige = kopija DVDja z igro. Easy.

2. Ne opravičujem piratstva. Navajam primere zaradi katerih si ti en navaden pirat in se imaš za nekaj več. Nisi. Pirat si. Bioshock te ne naredi boljšega.

3. Govorim naj meče kamenje tisti ki je brez greha. Si to ti? Ne!

4. Nekdo je dejansko v tisti temi o PS3 namigoval na "printanje" kart od eye of Judgement. To je piratstvo.

5. Ti mi vzemi avto, sam verjemi, da bom to prijavil na policijo. A slučajno lahko komu realno preprečim, da mi uzame avto? Ne, ker ne spim v njem. Torej ti je na voljo, da ga vzameš in se soočiš s posledicami.

Še enkrat: Ne opravičujem piratstva (Nauči se brat in razumet vsebino). Tebi govorim v faco da si pofukan pirat tudi, če si samo enkrat konzumiral kopiran komercialni izdelek. To niso samo igre... In zato se ne obnašaj kot svetnik.

Mogoče jaz ne napišem nič pametnega, ampak vsaj ni neumno. Ker kar ti pišeš je zelo neumno. In nauči se delat odstavke, da te bom lahko razumel.

uuu... Alkhor ima ORIGINAL Bioshock!!!

Se mi zdi, da edini v Sloveniji?

Itak. Edini.

Mi je uvoznik za Slovenijo poslal prodajne cifre. V sloveniji sta bila prodana 2 Bioshocka... vendar je enega kupil nek Anglež. Kar avtomatično naredi Alkhorja edinega slovenca z Bioshockom.. Kapo dol :bowdown:

hotz-tshirt-thumb.jpg
Link to comment

Še enkrat: Ne opravičujem piratstva (Nauči se brat in razumet vsebino). Tebi govorim v faco da si pofukan pirat tudi, če si samo enkrat konzumiral kopiran komercialni izdelek.

a si res tako gotov, da te moje pisanje ne razpizdi? :ihih:

Pa tudi ti se potem ne delaj svetnika v drugih temah kot npr. Eye of Judgement, ali pa si ti brez "greha"?

Pa očitno vas je kar precej moj primer o Bioshocku narobe razumelo. Ali pa ga nočete razumet.

Link to comment
  • vrhovni

Brezveze, da začenjate še tukaj debate, ki smo jih imeli že neštetokrat od pričetka obstoja KSi, pa jim nikoli nismo prišli do konca. In tudi tokrat jim ne boste. Sej je gnojna tema, ampak gnojite v njej vsaj ontopic, pustite debate o piratstvu pri miru.

Sice pa, je poleg mene tukaj še kakšen šef, ki je nabavil Buffy Complete Collection na 39 DVDjih? Če si fan nečesa, ti pač ni škoda denarja (pa čeprav že vse dele na pamet poznaš).

/me and _tweety raise their hands. :hyper::beer:

Link to comment

Še enkrat: Ne opravičujem piratstva (Nauči se brat in razumet vsebino). Tebi govorim v faco da si pofukan pirat tudi, če si samo enkrat konzumiral kopiran komercialni izdelek.

a si res tako gotov, da te moje pisanje ne razpizdi? :ihih:

Pridevnik "pofukan" je tam iz retoričnih razlogov. Jeza nima nič pri tem...

Mogoče mešaš čustvi jeza in žalost.

Ker žalosten se velikokrat, ko se potrudim, sogovornik pa je na tvojem nivoju. Ali nižjem... MaTTra, looking at you, again.

Potem spustim fanboyu en reality check in se potolažim.

Tko to gre.

hotz-tshirt-thumb.jpg
Link to comment

Travar ja. Mogoce sem res piratiziral ko pes na PCju sam verjemi, se zmeri bom kupoval spile za PS3 ko pride cip. Zapisi si.

Kot prvo imam preslabo povezavo in bi mi vleklo tist bogi 25GB spil dol par dni ... ce bi mel prizgan utorrent prizgan 24 ur na dan ... kar pa itaq odpade ko spilas neki online ...

Mogoc tu pa tam kak SP only spil ko bi ga rad probal pa mogoce ni vreden denarja ...

Je pa tut res da spil velik bol cenis ce si placo za njega ...

P.s. Najbolj smesno je to kako hvalis igro in kako je dobra sam kot zahvalo za tak dober spil pa ne bi avtorja podprl z nakupol. lmao.

Hell is where the police are German, the chefs British, mechanics French, lovers Swiss and it's all organized by Italians.

Link to comment

Kok pa misls, da dobijo dnarja od tvojega nakupa igre? Skoraj nic..

Drgac, pa tele programerji niso lih neki revezi, da bi potrebovali denar za kruh, cisto vsak programer ima vsaj en posten avto in dobro stanovanje tko, da ne prevec sanjat, da so programerji cist slabo placani :lol: ...

Sploh grejo pa v posel da bi kaj zasluzili in nakoncu tudi zasluzijo..brez skrbi :)

Moj psn id--> Jure00

Link to comment

Manbearpig ... lepo te prosim.

Na vsaki igri je minimalno 50 ljudi, na enih res velikih spilih cez 100 ...

Zdj pa si zamisl ce spil prinese 1 milijon cistega dobicka in je 100 ljudi gor pride na vsakiga glih 1000€... waw! Pa mors racunat da sefi ne bojo ves denar od spila kr vrgli v programerje ...

Hell is where the police are German, the chefs British, mechanics French, lovers Swiss and it's all organized by Italians.

Link to comment

Po tej patetični logiki, sicer pride 10.000 € na vsazga in ne 1000€.

Če je špil prodan v 4 milijonih izvodih in če vzameš za povprečno ceno 40€, se med založnike in avtorje razdeli nekaj več kot 167 milijonov, s tem, da založniki poberejo veliko več kot avtorji.

No in če za razvoj špila odšteješ še nekako 10-20 milijončkov je čistega dobička še vedno vrtoglavih 147 milijonov evrov.

Torej od teh 147 milijonov €(!!!) jih avotrji recimo pokasirajo 60 in če pri razvoju igre sodeluje 100 oseb, pride na vsako 600.000 €.

Seveda je govora o hitih ala CoD 4, Gears of War itd.

Tole je sicer čist skregan z logiko in verjetno niti 1% tega kar sem napisal ne drži, vsekakor pa je bolj resnično od tvoje razlage. :)

Dejstvo je, da so igre v Sloveniji vsaj za 3× predrage. Američani recimo za špil, če vzamemo za primer evre in njihov standard, odštejejo okoli 15€ na špil, v Nemčiji in drugih razvitejših evropskih državah pa mogoče 25-30.

Zato niti ni tako čudno, da je v Sloveniji 80 procentov piratov. Originale kupujejo samo še starši svojim tlinajstletnikom in zato niti ni čudno, da je vedno več špilov poenostavljenih in namenjenih le-tem otrokom in širši javnosti.

Link to comment

Niti ne. Niti ni tako slabo v Sloveniji kot nekateri radi jokate. Poglej raj drzave v katerih si niti ne morjo prvosct CRT TVja, kaj sele next-gen konzolo. Pac, ce ti ne gre s spili, kupuj rabljene, ce ti niti to ne gre, naredi pirat. V vsakem primeru igramo vse isto kokr ljudje v US of A, samo razlika je, da pri nas ker smo mali trg in tudi kupna moč pri špilih je slaba, s tem tudi marža višja. Tako vsaj tistih 5dag senfa kar prodajo imajo nek "profi", pri nas je itak vse to na policah zaradi ponudbe in da starsi majo kej kupt za otroke, pri nas od tega nimajo nič. Vse je simpl ekonomija, ne vem kaj vsi neki komplicirate in dajete primere z ZDA, ce nismo niti tok velik trg, niti tazga standarda nimamo, niti nismo tako fanatični igralci, nimamo niti profesionalnih turnirjev ne ničesar. Imamo pa luksuz, ne glede na vse to, da lahko igramo praktično vse.

DejchSLO.png
Link to comment

Dejch ze ze sam poglej Nemcijo. BDP majo 5x vecji in se zmeri placajo isto ceno za spile.

Isto v US ... placajo za PS3 400 $ in pri nas ga dobis za 400

€ =/= $

Me zanima ce bi v EU cene dvignal ce bi € bil manj vredn ko $ ...

Pa ni sam Sony tak ... M$, Nintendo ... vsi so isti.

Hell is where the police are German, the chefs British, mechanics French, lovers Swiss and it's all organized by Italians.

Link to comment
  • vrhovni
Dejch ze ze sam poglej Nemcijo. BDP majo 5x vecji in se zmeri placajo isto ceno za spile.

Aja?

Slovenija: $27,300/osebo

Nemčija: $34,400/osebo

Oboje sta oceni leta 2007.

Pa s tem nočem braniti česarkoli - cene v Evropi, in še bolj pri nas, so vsekakor predrage glede na ostale države, ampak jebiga, tako pač je. Kapitalizem in možnost izbire for the win.

V vaše ocene profitov avtorjev špilov se pa raje ne bom spuščal, ker so itak svetovne. Glavno, da vsak dan nastane 143 novih igričarskih studijev, ker je to tako profitabilno področje, da vsak ubogi programer pokasira po 100k € na vsak izdani špil. Aja, ne. Vsak dan je drastično manj neodvisnih razvijalcev, saj so vedno bolj vsi združeni pod parimi uber-korporacijami, zato da imajo vsaj približno zagotovljeno službo in preživetje. Ne, ne, jur .. oh, my bad, Manbearpig gotovo ve, kakšno je stanje v gaming industriji. :doh:

.. gre naprej brez upa zmage iskati način, kako nekoga na dinamičnem IPju zbanati dodobra.

Link to comment

Problem je v tem da zlo mal spilov dozivi tak uspeh da bi avtorji kasiral ko pesi in se smejali na glas ...

Sam ce gledas z zdravo pametjo se spile za DS najbol splaca delat ... v izdelavo namenis nekaj malega pa naredis neki takiga ko cooking momma pa si na konju :mwahaha:

Najvecja fora je v tem da bos spil prodal za ... 60 jebenih €!!!!!

Hell is where the police are German, the chefs British, mechanics French, lovers Swiss and it's all organized by Italians.

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.