Skoči na vsebino

Ekskluzivno:Prva slika prototipa Playstation 4?


Priporočene objave

Oh ja, dobil Xboxa 360 Elite, optičnega izhoda ni (očitno so različne variante, tukaj ga pač ni), uporabniški vmesnik je v primerjavi s PS3 slabši, škatla je glasna, pladenj za dvd-je grd in nepraktičen, skyTV ne morem aktivirat, ker sem v Sloveniji (mogoče mi mlajši brat, ki del v UK uredi) od iger sem zagnal Halo ODST in me je že ob uvodu minevalo tako, da sem po par minutah igranja prekinil, kasneje si bom vzel čas za več.

Prvi vtis je enostvno kot bi priklopil PC na TV.

Všeč pa mi je, da se slušalke priklopijo na joypad, ki pa bo kar nekaj časa rabil da mi bo lepo sedel v roko :D

V glavnem prvi vtis je, kaj xbox fan boyi bluzijo o superiornosti njim ljube konzole.

Aja zgleda pa še kar OK, verjetno zato, ker je črn ;)

Medijski daljinec, ki sem ga dobil zraven je pa zabaven, ko pritisneš kak gumb lepo zeleno zažari.

Pač tko je, verjetno posledica 10 letne uporabe pravih konzol.

BTW če se komu valja audio izhod na optiko in stereo se priporočam.

Sem našel na Amazonu en HDMI dodten kabel ki ima optikal out... še 12funtov LOL

BessieSABU.png

Link to comment
Sem našel na Amazonu en HDMI dodten kabel ki ima optikal out... še 12funtov LOL

Ja valda, to obstaja? Mi prosim prilepiš link? :thumbup:

v bistvu je hdmi+dodaten adapter na optiko+stereo... najdeš lahko na amazonu

this Xbox cable also has the extra audio output attachment

Na joypad se bom težko navadil, MP se bom šel pa šele, ko se ga navadim, itak me bo mularija sesula v trenutku ampak ok, zakaj pa ne.

Šar zadev pri haloju mi ni jasnih... kako tečeš, če počepneš moraš ves čas držati "gobico" not, ko "snipaš" moraš ves čas držati gobico not? Kar naprej sem se motil in mi je prst uhajal na križec...

Pa ta fora, da je grafični pogon tako ammm... slab, da so uporabili pogled, ki ti občrta nasprotnike rdeče tvoje pa zeleno in vse skupaj izpade kot risanka, samo drugače pa itak nič ne razločiš LOL...

Upam da me gearsi ne bodo tako razočarali.

Ne, saj morda sem tako kritičen, ker sem se prejšni teden zabaval ob GOW collection, potem sem pa vstavil Star wars the force unleashed in enostavno nisem mogel igrat, ker ispade kot slaba kopija GOW :bringiton:

aja še nekaj sem pozabil skritizirat, napajalnik, OMG ogromen je!!! kolk bi šele vse tulilo, če bi bil vgrajen... :doh:

BessieSABU.png

Link to comment

A mi lahko kdo razloži kaj imam od Gold accounta oz z gold accountom več kot s silver oz. kaj imam več kot na PS3-ju. Tko na prvi pogled se mi ne zdi ne vem kaj razen morda skyplayerja. Aja smešno je da imaš te razne playerje sky, lastfm..) in potem piše, da account narediš na linku... na link pa nemoreš kliknik ali pač? No saj zadeva se reši preko PS3-ja ali Wii-ja ali PC-ja ampak je vseeno malo mim...

Jao še ena zadeva me je spravila ob živce, pri kreiranuju accounta sem dal mail, ki ga imam za messenger in potem mi je pri podatkih, dajal pri državi na izbiro samo kanadske provice wtf, no kasneje sem ugotovil, da sem v messengerju pri testeranju nekih storitev, ki niso na voljo v EU in slo, določil Kanado ampak wtf, če jaz na začetku na novi napravi izberem UK naj bo UK ali pa naj me opozori, da ni isto kot na Winlive, ne da mi nastavitev, ki sem jo označil povozi nastavitev iz Windows Live, no tam je bila pa druga pesem, kako to spremeniti, nekje pod more options...

Otroci so bili začudeni nad padom, zakaj ima pa ta levo ročko zgoraj pa križec spodaj LOL , to mi že na GCube padu ni bilo všeč...

BessieSABU.png

Link to comment

Brez skrbi, čez par dni te bodo začeli spraševati, zakaj tega PS3 nima, namreč levo ročko bolj gor.

Srebrna naročnina: ne moreš igrati preko spletne povezave, demo lahko snameš s tedensko zamudo, recimo v Forza 3 so ti neke stvari nedostopne itd.

Sicer pa, tudi Sony planira plačilo online storitev. Bomo videli, kaj bo ostalo free.

Zunanji napajalnik skriješ nekam in ga sploh ne vidiš. Če bi bil vgrajen ... tako kot tista s čebulo. Pač ni. Verjetno bi tudi PS3 koristilo, če bi imel zunanji napajalnik.

Glede težav pri Halo, se boš že navadil. Meni je bilo težje prešaltat iz miške in tipkovnice kar se FPS-jev tiče.

Link to comment

Če prav razumem brez 60€ na leto ni MP-ja preko neta OMG, to pomeni, če želiš uporabljati "kao" bistveno prednost boxa pred PS3 moraš plačat, hmmm... tole bom kar fino premislil, no tri mesece imam itak free, še posebej če pomislim na prihajajoči MAG in že obstajajoči SOCOM...

Aja po eni uri/dveh Haloja odst se mi zdi nenormalno koliko enega orožja leži po tleh in sploh nimam ideje za kaj je kateri uporaben pobrati ali ne, pa kako naj vem, če ga prvič vidim LOL pošastkoti pa kar uletavajo kot v kakem serius samu, tko bom rekel SP je v Killzonu 1 in 2 bistveno bolj vzdušen, tudi grafično... lag gor ali dol v KZ sem užival v Haloju pa se na trenutke prav mučim in si govorim, sej bo bolš, dej se še mal potrudi, ne bit tak negativist, ne more bit vse tko slabo, če pa ga vsi hvalijo... kot bi me prepričeval, da je big mac boljši od pleskavice s kajmakom...

Zdej se bom pa zadrževal in ne bom več kurcal, ker je brezpredmetno...

BessieSABU.png

Link to comment

@Bessie: Glavna prednost 360 je ta, da če si ga kupil leta 2006 si na njem do danes 3 leta nažigal igre, pa še vedno dobiš boljšo grafiko v multiplatformih kot na PS3. Pač nimaš treh ekskluziv, tako kot na PS3 nimaš tistih treh ekskluziv z boxa.

Konzole ne naredi hardware v obliki WiFi, BD player ali kje ima napajalnik... Konzolo naredijo igre. Vedno so jo, in vedno jo bodo. Zato pa je PS2 nadmočno pokosil xbox1, kljub temu, da je hardwersko xbox1 scal na PS2.

Hardwere je zaželjen, ako so igre. Če pa je ekskluziv malo in so multiplatformi slabši... no večina tr00 gamerjev pljune na tako konzolo. Ker jih zanimajo samo igre.

Zakaj pa misliš, da so šli nekateri čez 10 pokvarjenih xboxov brez, da bi zgubili voljo... Zihr ne zaradi xboxovega hardwera. Pač pa zarad iger. :innocent:

Če pa si kupil dve leti nazaj PS3 in danes 360... tudi jaz si nebi priznal... :innocent:

hotz-tshirt-thumb.jpg
Link to comment

Bessie, meni je Halo ODST kampanija bila res bedna. In preigral sem jo skupaj s štirimi kolegi v system linku, kar so praktično top pogoji za velik špas, pa mi je bila prav bedna. Pa sem Halo fan in sem kar užival v co-op kampanijah prejšnjih delov ali kakih drugih iger. Ta mi je slabo strukturirana, posiljuje z zgodbo tam, kjer bi se raje sfajtal z več, večjimi in bolj pestrimi sovražniki. Na momente sem se med blodenjem po mestu počutil kot v kakem damn GTAju, ne pa v Halu. Samo zadnja stopnja je bila dobra in imela to, kar mi je všeč v kampaniji serije.... Ga pa ODST poka čisto na drugih koncih zame. Ima cel, popoln in z DLCjem zafilan H3 multiplayer, ki je online s kolegi klasa. Drugo, firefight je prav zabaven v sodelovalnem načinu. Torej spet s kolegi. In tu je point Hala - s kolegi /znanci / kakorkoli, glasovno podprt stuff.

Po moje je za PS3 uporabnike težek preskok že v tej mentaliteti, da nam postane samoumevno uletavanje v velike, chat-powered partyje in na veliko čvekanje s folkom. Pač, veliko Xbox naslovov je res narejeno s tem v planu kot danost, ne pa kot nek optional, kot je na PS3.

Ne vem, bi ti priporočal dodati Apolla, DSmadfana, Nitra, Relixa, Morbida, Cinnareya in ostalo H3 bando, pa it kako igro z njimi. Je čisto druga stvar. In to ne velja le za Halo, temveč velja za večino iger. Ko okusiš razliko med nemim in fully chat-powered udejstvovanjem ter se navadiš na XBL pristop, se ti zdi plačilo abonamenta na live zadnji problem.

Link to comment

Ne, konzolo naredi kvaliteta le-te, igre pa razvijalci in PS3 prekaša Xboxa (tudi v ceni). Kar se tiče multipatform iger, pa, če moram izbirat jih še vedno raje igram na PS3 kljub morda slabši kvaliteti + vse ekskluzive, no zdaj te težave ne bo več.

Je pa res, da bi multiplatform igre izgledale bistveno bolje, če bi bile exkluziva za PS3 in ne narejene za Xbox potem pa portane na PS3. Katere exkluzive omembe vredne pa ima še Xbox, pa jih ni ne na PC-ju ne na PS3, pa jih je vredno igrat?

Mislim, da bom še enkrat kupil KZ2, tale halo se bojim, da me ne bo zadovoljil... mogoče je pa prvi del trojke boljši...

a je kaj dobrega za otroke, pa ne mi z lego igrami?

jah ob prijavi mi je MS ponudil tri opcije 1mesec, tri in eno leto in če se ne motim je bila letna naročnina 60funtov, ja glede na to da ga imam šele en oz. pol dneva šenisem uspel zbrati vseh informacij.

A je potem vseeno kje kupiš naročnino?

Aha no končno bomo izluščili kaj ima Xbox res dobrega, multiplatforme so malo boljše in dodatno plačljivi MP...

MP bom primerjal, ko ga bom odigral, je pa res da se tudi na PS3 nisem ravno udeleževal MP seans (nekaj na Quake Wars, SOCOM in KZ2...aja ša Burnout in Wipeout, ko pride MAG zna bit bolje), ker je za to potrebno preveč treninga, ki ga ob vseh obveznostih težko opravim... pač family itd... no morda pa imate prav in je Halo MP bistveno boljši od tistega v Quake II, ki me je v mlajših letih res navdušil... aja je en problem, da moram šepetat v mikrofon, ker ostali spijo... heh LOL

BessieSABU.png

Link to comment

Bessie, kupi kartico drugje. Recimo eBay ti je najboljša izbira. Pa nekje so zlistane (joker ima eno listo) tudi online trgovine. Cene se gibljejo okrog 30 €, mogoče še kje manj. Ne plačuj preko Live-a.

"Je pa res, da bi multiplatform igre izgledale bistveno bolje, če bi bile exkluziva za PS3 in ne narejene za Xbox potem pa portane na PS3." - Hja no to je tvoje mnenje. V bistvu ne vemo, če bi to bilo res.

Link to comment
Je pa res, da bi multiplatform igre izgledale bistveno bolje, če bi bile exkluziva za PS3 in ne narejene za Xbox potem pa portane na PS3.

To je čista špekulacija, ki danes transcendira že v fabulo.... Oziroma vanjo verjameš, če še vedno misliš, da CELL procesor skriva ta neverjetni potencial o katerem sta sanjala Ken in Kaz... Vendar danes vsi vidimo, da tega pač ni. Če že ima PS3 to preproško moč, zakaj multiči niso vsaj enaki?

Pa ne mi sanjat o lenih razvijalcih... če že kriviš razvijalce pol povej tudi to, da Sony nudi SDK, ki je do developerjev zelo neprijazen in seveda tudi supporta ne nudijo. Oziroma lažem, z SDKjem pridejo 1000 stranska navodila v fuckin' japonščini. Baje, da je danes to že malo bolje porihtano... sam come on... kaj so krivi razvijalci?

Kot, da bi rekel, da je Mujo len, da v enem tednu ni skopal 100 metrov jarka... Na razpolago sem mu pa dal super orodje; kavno žličko. Prokleta lenoba od Mujota. :puppy:

Torej kdo je kriv? Developerji al lastnik platforme, ki nudi slabe developer toolse? Al je krivo malo rama in arhaičen grafični čip v kombinaciji z procesorjem, ki ne sodi v igralno konzolo?

Itak, da developerji. Kaj sploh sprašujem.... :innocent:

hotz-tshirt-thumb.jpg
Link to comment
To smo že povedal in tudi developerji so povedal, zadnji primer je Sega z Bayoneto... in tudi priznal sem da ne moremo vedeti...

Sam, če smo to povedali, potem vemo, da lenoba developerjev nima dosti z slabimi porti... V bistvu med vrsticami priznavaš, da je kriv Sony, če te prav razumem?

Sam sprašujem, ker vem, da si bil nekoč goreč zagovornik krivde lenih in nesposobnih developerjev... :innocent:

Sicer pa to, da ne moremo vedeti ni čisto res... Če sklepamo po precedensih lahko zelo veliko predvidevamo. Zagtovo pa ni logično sklepati, da bi bili multiči lepši, če bi bili primarno delani za PS3... ker se še ni zgodilo... tudi, ko je bil primarni razvoj za PS3 (recimo Assassin's Creed 1, ki je v nekem obdobju celo uradno veljal za PS3 ekskluzivo).

hotz-tshirt-thumb.jpg
Link to comment

Narobe razumeš, del krivde je pri Sony-ju ker se ni tako trudil kot se MS z developerji, del krivde je na developerjih, ker se sami ne potrudijo, kar se tiče podpore se je spremenilo kar se tiče developerjev pa je Bayoneta pokazala, da še ne...

hmmm kako je kaj z nasveti glede Exkluziv vrednih igranja na xboxu, ki jih ni ne na PS3 ne na PC-ju... pa otroških iger?

BessieSABU.png

Link to comment
Narobe razumeš, del krivde je pri Sony-ju ker se ni tako trudil kot se MS z developerji, del krivde je na developerjih, ker se sami ne potrudijo, kar se tiče podpore se je spremenilo kar se tiče developerjev pa je Bayoneta pokazala, da še ne...

Spremenilo se je na bolje. Zagotovo.

Vendar PS3 SDK se še vedno ne more primerjat z 360 SDKjem... Torej imajo developerji PS3 verzij v rokah še vedno slabši SDK...

Sploh pa sem omenil še tretji faktor, ki zagotovo ni zanemarljiv... 256 video rama, 200 system rama (50 ga požre OS), CELL procesor in nvidia 7800 GPU... no to so v bistvu 4 faktorji v enem....

hotz-tshirt-thumb.jpg
Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.