Skoči na vsebino

Ekskluzivno:Tearaway [PREDOGLED]


Bessie

Priporočene objave

Evo, kaj se dogaja, če imaš mularijo.

 

Dobim težko pričakovano predogledno verzijo Vitine igre Tearaway izpod rok razvijalcev Media Molecule, poznanih predvsem po uspešni seriji Little Big Planet na PS3/PSP/Viti ... in kaj se zgodi. Pokažem igro "ta mali" (8 let), ki je med drugim navdušena nad LBP in Raymanom in ostanem do nadaljnega brez Vite.[PRBREAK][/PRBREAK]
ccs-101-144776321216_thumb.jpg

 

"Samo še malo, plissss!"
"Daj mula, sprav se spat, a ne vidš, kolk je ura!?"
"OK, samo ne ti igrat, ker potem ne vem kaj je bilo ... !"

 

V glavnem, to spada med radost gamerskega starša, ko ti mula zapleni artefakt tvojega hobija! K sreči se ji sem ter tja kdaj zatakne in tudi njena angleščina še ni dosegla nivoja, da bi lahko samostojno razumela, kaj "ma un neki za povedat". Tako sem obsedel poleg, gledal čez rame in sem ter tja, sicer redko, posegel v igranje.

 

Zgodba gre na kratko o tem, da se pismo spremeni v pismonošo (ne sprašuj ...) in ti si zdaj ta, ki raziskuje svet in dostavlj samega sebe, al kwa!? Ne, nič več ne povem.

 

Da ne bo preveč čudno izpadlo, gre za to, da je ta svet iz papirja. Papirja! Ja vse je iz papirja, tvoj lik, drevesa, hiše, jeleni vse, čisto vse. Imeli smo že svet iz plastelina, pa iz Lego kock in iz različnih predmetov, navsezadnje je glavni lik v LBP iz žakljevine, no, zdaj je na vrsti papir.

 

Da pa to ni čisto brez veze, lahko v igri spreminjamo papirkote in jim lepimo učke, usta, oblekce ... in ne samo predpripravljene, ampak jih lahko tudi sami narišemo, izrežemo in prilepimo na svoj ali kak drug lik v igri. Npr. srečamo jelenčka, papirnatega, itak, in pravi, da bi bil zelo vesel, če bi imel na hrbtu pikapolonico, ja, ni panike stari, klik, klik ... pardon, tap, tap in imamo zadovoljnega jelena, drugič iščemo bučo, jo narišemo in izrežemo, prilepimo in je, sicer ne tista, ki jo iščemo, ampak je. Vse to je narejeno podobno kot v LBP, tako da kdor je tam doma, mu tudi tu ne bo težko. Ampak to ni vse!

Igra izkorišča vse finte Vite, to pomeni, da zadnja kamera služi za zajemanje tekstur za uporabo izdelave dodatkov za vaš lik in ostale. Sprednja kamera se sem pa tja vklopi in pokaže vaš obraz, podobno kot ... a se spomnite Telebajskov in dojenčka v sončku, no, tako, a moram posebej omenit, da otrokom dogaja 100 na uro?

 

ccs-101-144776321222_thumb.jpg

 

Dotikabilni zaslon uporabimo npr. za tapkanje po glavah nasprotnikov ali pa, ko lepimo dodatke na osebke. Potem je pa še glavna fora, Vitina ritna drsna ploščica!!! Vsake toliko pridemo do predela na nivoju, ki ima posebej označen prostor, kjer moramo s pritiskom prsta predreti "deviško kožico" in potem pomešati, zavrteti ... khm ... ja lej, tako pač je, odvisno od tega, kaj igra zahteva. Občutek je fantastičen, s tem, da na začetku igre določiš velikost prstkov veliki/majhni in ko pritisneš na Vitino zadnjico, se na sprednji strani animira prebadanje prsta in imaš dejansko občutek, kot da je prst na ekranu tvoj, res hudo dobro narejeno.

 

ccs-101-144776321248_thumb.jpg

In še ena, morda celo najboljša reč: v igri naletiš na bele oz. brezbarvne oblike, ki jim z uporabo fotoaparata vrneš barvo, tako s foto-safarijem le-te zbiraš, s tem pa odklepaš predloge za izdelavo resničnih papirkotov.

 

Trenutno stran tearaway.me za prenos odklenjenih predlog oz. načrtov še ni aktivna, ampak ko bo, si jih bomo lahko prenesli, natisnili na papir in sestavili svoje male papirkote.
Za okus jih je ene par dostopnih vsem (elk, wendigo mask, squirrel), za ostale se bo potrebno potruditi v igri. Tegale jelenčka, ki ga srečamo tudi v igri, smo z mularijo naredili že lani za Novo leto.

 

ccs-101-144776321266_thumb.jpg

 

Igranje samo ni zahtevno in za napredovanje ne zahteva nekih hudih spretnosti, morda pride prav znanje angleščine (npr. moraš vedeti, kaj si kdo želi, da mu prilepiš) ampak se da zblefirati tudi brez tega, je pa morda malo težje vse nivoje pospraviti 100%, pobrati vse raztrosene konfetke, poslikati vse brezbarvne predmete, odkleniti skrita darila, ampak saj to je bistvo takih iger: iskanje, raziskovanje, odkrivanje in dogajanje.

 

No, na žalost "ta male" je tole samo predogledna verzija, kar pomeni 25% celotne igre in je bilo vsega hitro konec, bo pa zato do izida čas, da razišče vse nivoje do potankosti, pa še foter bo prišel na svoj račun, končno verzijo seveda že nestrpno pričakujemo, takrat pa morda več o zgodbi in končna ocena, ki po videnem ne more biti slaba.

 

>http://youtu.be/UwPAxuVOkQs


View full article

BessieSABU.png

Link to comment
  • Pred 1 mesecem ...

Preorder bonus

post-101-144771027824_thumb.jpg

Jukebox Pack - includes avatars, a background for the Vita and the game's soundtrack, complete with a bonus song

Special Delivery - includes in-game costumes and an exclusive skin for a rideable pig (yes, in-game), with printable papercraft plans (out-of-game, obviously).

BessieSABU.png

Link to comment
  • Pred 1 mesecem ...
  • Pred 1 mesecem ...
  • 3 tednov kasneje...
  • Pred 2 meseci ...

Evo kaj se dogaja, če imaš mularijo.

Dobim težko pričakovano predogledno verzijo Vitine igre Tearaway izpod rok razvijalcev Media Molecule poznanih predvsem po uspešni seriji Little Big Planet na PS3/PSP/Viti... in kaj se zgodi. Pokažem igro "ta mali" (8let), ki je med drugim navdušena nad LBP in Raymanom in ostanem do nadlajnega brez Vite.

post-101-144771039056_thumb.jpg

"Samo še malo, plissss!"

"Daj mula sprav se spat, a ne vidš kolk je ura!?"

"OK samo ne ti igrat, ker potem ne vem kaj je bilo...!"

V glavnem to spada med radost gamerskega starša, ko ti mula zapleni artefak tvojega hobija! K sreči se ji sem ter tja kdaj zataktne in tudi engleščina še ni dosegla nivoja, da bi lahko samostojno razumela kaj "ma un neki za povedat". Tako sem obsedel poleg, gledal čez rame in sem ter tja, sicer redko, posegel v igranje.

Zgodba gre na kratko o tem, da se pismo spremeni v pismonošo (ne sprašuj...) in ti si zdaj ta, ki raziskuje svet in dostavlaj samega sebe, al kwa!? Ne nič več ne povem.

Da ne bo preveč čudno izpadlo gre za to, da je ta svet iz papirja. Papirja! Ja vse je iz papirja, tvoj lik, drevesa, hiše, jeleni vse, čisto vse. Imeli smo že svet iz plastelina, pa iz Lego kock in iz različnih predmetov navsezadje je glavni lik v LBP iz žakljevine, no zdaj je na vrsti papir.

Da pa to ni čisto brez veze, lahko v igri spreminjamo papirkote in jim lepimo učke, usta, oblekce... in ne samo predpripravljene ampak jih lahko tudi sami narišemo izrežemo in prilepimo na svoj ali kak drug lik v igri. Npr. srečamo jelenčka, papirnatega itak, in pravi, da bi bil zelo vesel, če bi imel na hrbtu pikapolonico, ja ni panike stari, klik, klik in imamo zdovoljnega jelena, drugič iščemo bučo, jo narišemo in izrežemo, prilepimo in je, sicer ne tista, ki jo iščemo ampak je.

Vse to je narejeno podobno kot v LBP, tako, da kdor je tam doma mu tudi tu ne bo težko.

Ampak to ni vse!

Igra izkorišča vse finte Vite, to pomeni zadnja kamera služi za zajemanje tekstur za uporabo izdelave dodatkov za vaš lik in ostale.

Sprednja kamera se sem pa tja vklopi in pokaže vaš obraz, podobno kot... a se spomnite Telebajskov in dojenčka v sončku, no tako, a moram posebej omenit, da otrokom dogaja 100 na uro.

post-101-144771039061_thumb.jpg

Dotikabilni zaslon uporabimo npr. za tapkanje po glavah nasprotnikov ali pa, ko lepimo dodatke na osebke.

Potem je pa še glavna fora, Vitina ritna drsna ploščica!!! Vsake toliko pridemo do predela na nivoju, ki ima posebej označen prostor kjer moramo s pritiskom prsta predreti "deviško kožico" in potem pomešati, zavrteti...khm... ja lej tako pač je, odvisno od tega kaj igra zahteva. Občutek je fantastičen, s tem, da na začetku igre določiš velikost prstkov veliki/majhni in ko pritisneš na Vitino zadnjicos se na sprednji strani animira prebadanje prsta in imaš dejansko občutek, kot da je prst na ekranu tvoj, res hudo dobro narejeno.

post-101-144771039077_thumb.jpg

In še ena, morda celo najboljša reč v iiš na bele oz. brezbarvne oblike, ki jim z uporabo fotoaparata vrneš barvo, tako s foto-safarijem le-te zbiraš, s tem pa doklepaš predloge za izdelavo resničnih papirkotov.

Trenutno stran tearaway.me za prenos odklenjenih predlog oz. načrtov še ni aktivna, ampak, ko bo, si jih bomo lahko prenesli natisnili na papir in sestavili svoje male papirkote.

Za okus jih je ene par dostopnih vsem (elk, wendigo mask, squirrel) za ostale se bo potrebno potruditi v igri.

Tegale jelenčka, ki ga srečamo tudi v igri, smo z mularijo naredili že lani za Novo leto.

post-101-144771039092_thumb.jpg

Igranje samo ni zahtevno in za napredovanje ne zahteva nekih hudih spretnosti, morda pride prav znanje angleščine (npr. moraš vedeti, kaj si kdo želi, da mu prilepiš) ampak se da zblefirati tudi brez tega, je pa morda malo težje vse nivoje pospraviti 100%, pobrati vse raztrosene konfetke, poslikati vse brezbarvne predmete, odkleniti skrita darila ampak saj to je bistvo takih iger iskanje, raziskovanje, odkrivanje in dogajanje.

No na žalost "ta male" je tole samo predogledna verzija kar pomeni 25% celotne igre in je bilo vsega hitro konec, bo pa zato do izdida čas, da razišče vse nivoje do potankosti, pa še foter bo prišel na svoj račun, končno verzijo seveda že nestrpno pričakjemo, takrat pa morda več o zgodbi in končna ocena, ki po videnem ne more biti slaba.

>http://youtu.be/UwPAxuVOkQs

post-101-144771039069_thumb.jpg

BessieSABU.png

Link to comment
  • 2 tednov kasneje...
  • vrhovni

Sony je za omenjeno igro najavil 2 bundla.

Prvi bo vseboval PS Vito Wifi ter igro, medtem ko bo drugi bundle vseboval PS Vito Wifi, voucher za pretok digitalne verzije igre ter 4GB kartico.

Za VB pa je Sony najavil še "ekstra" bundle, ki bo vseboval PS Vito Wifi, voucher za pretok digitalnih verzij Tearaway ter Little Big Planet ter še 16GB kartico.

Sony has announced two Tearaway bundles for Europe: one comes with a PS Vita WiFi as well as the game; the second comes with the Vita WiFi system a voucher for the full game and a 4GB memory card. Those living in the UK can pick up “an extra special bundle” which includes: PS Vita WiFi, a voucher code for Tearaway, a voucher code for LittleBigPlanet Vita, and a 16GB memory card.

10573384652.png

Link to comment
  • Pred 1 mesecem ...
  • Pred 2 meseci ...

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.