Skoči na vsebino

XboxOne vs PS4 vs WiiU - Odprta "debata" za fanboye


Priporočene objave

post-4-14477102903_thumb.jpg

Takole, ker bo na E3ju razkrita vsaj ena od teh dveh konzol, je cajt za temo :applecomputer:

Kot krožijo govorice, sta Microsoft in AMD zaključila konfiguracijo X720. Čipovje gre sedaj v zadnje testiranje pred proizvodnjo prvih testnih primerkov. Če se kej ne bo zalomilo, bo konzola prišla na police letos.

Verjetno med 4-8 GB rama (od tega verjetno skoraj polovica za sistemske funkcije ala OS in Kinect 2 integration - enako tudi z računskimi jedri v procesorju), poraba štroma blizu 300 W, GPU ranga HD8XXX, CPU pa AMDjev 4 jedrnik. Seveda so to ugibanja in veliko se lahko spremeni, sploh če bi konfiguracija imela proizvodne probleme oz. bi bili stroški proizvodnje enostavno preveliki in bi MS zgubil po par sto zelencev na vsako prodano konzolo.

Urejano od Bessie

 

 

Link to comment
  • Odgovorov 1,1k
  • Od nastanka
  • Pretekli odgovor

Top debaterji

  • vrhovni
ma nategujejo nas vsi po vrst. pol bo spet trajal vsaj en let, da bo prišel ven špil, ki bo dejansko tekel as-should. jajca sama. wii u me je čist razočaral. mulcem moram dat maria, ker se jima fuzla in sem v zagati kaj storit...

:loser:

Itak! To je že klasika v igračarski industriji in PC pri tem žal ni izjema! Ampak jih ne zastopim... če sedaj Sony ali Microsoft izda res dodelano konzolo z močnim naborom dobrih eksluzivnih iger, potem brez problema dobijo next-gen vojno. Da je to tako težko narediti poleg tako dolgega cikla konzol in tako veliko denarja kot ga premorejo... :chicken:

PSN & Xbox LIVE: NowickySLO

NowickySLO.png

Link to comment

Sonyjeva zadeva naj bi bila arhitekturno in verjetno tudi močnostno zelo podobna X720... seveda pa lahko v next gen pričakujemo še nekaj - hud boj proti rabljenim špilom, saj so že patentirali določene zadeve, ki bi lahko ta trg dobesedno znulificirale. Bo pa Sony v daleč najtežji poziciji od vseh treh, zlasti zaradi finančne zbrke, v katero so se zaplezali. Pa še na handheld trgu jih dobivajo po betici.

MS bi pa znal ornk kozla ustrelit s kako forced Kinect integracijo v vse živo in mrtvo. Si predstavljete Halo 5, igrabilen le s Kinectom? :masterchief: Pa kaj bodo naredili z vzhodnimi trgi, saj je njihov tržni delež tam tako zanemarljiv, da je podpora sploh vprašljiva.

Veliko bo pa zaviselo od cene, saj IMO nobena od konzol ne bo pod 400 €. Pa špili po 70 €,

 

 

Link to comment

Štorija bo ista kot vedno. Xbox wins in US of A, PS v Evropi in na Japonskem, dokler bo Nintendo tepel enega in drugega prvi dve leti nakar se bo kot prvi Wii upehal..

PS3 je zadnje čase odlična konzola, saj je s PS+ res hvale vreden servis, novi IP-ji pa bojo pritekali tudi v 2013, dokler Xbox v nedogled vrti tri serije, da ne govorim o tem, da je že dojadil z plačljivim Live-om.

V zadnjem času, če bi se odločal med konzolami, bi PS3 vedno bil prva izbira in če bo PS4 imel seemless transition z istim pritokom IP-jev in iger, ter če bodo tam še bonusi tipa PS+... Jah, potem je MS in biiiig trouble, čeprav finančno tega ne bodo nikoli pomoje občutili, majo Ameri njihov brand preveč radi. :)

Link to comment

Sony je prijavil patent, ki onemogoča prodajo rabljenih iger...

PS4 DRM to end second hand games

The patent proposes that, “A technology of digital rights management (DRM) is introduced to prevent the electronic content from being used unlimitedly”. It involves a combination of disk and player IDs to limit access to one user. Effectively playing the game would lock the IDs together and subsequent attempts from other users would see unmatching ID’s rejected.

Povezava

BessieSABU.png

Link to comment

Sami sebi kopljejo jamo. Prav vidi se kako obupano prav silijo potrošnike v nakup z raznimi prepovedmi, omejitvami, občutkom izpostavljenosti, če ne nabaviš novega dlc-ja, cene so vedno višje, vsebina vedno manjša, da ne omenim hinavski odnos podpore. Skratka čisti turbo-kapitalizem, ki bo z novimi konzolami očitno še hujši. Še malo pa bom igral zgolj kickstarter projekte ter Ouyo.

Link to comment
  • vrhovni

Leakani načrti za PS4/Orbis?

2011 June/July – PC with Win7 64-bit and a “jailbroken” ATI r9 graphics card

2011 Sept/Oct – PC with Win7 64-bit and a “jailbroken” ATI r10 graphics card

2012 Q1 – disclosure to more developers

2012 E3 – potential unveiling window start

2012 Jul – devkits for engineers writing OS

2012 Q3 – first true hardware prototype devkits

2013 E3 – potential unveiling window end

2013 Q4 – launch

http://www.vgleaks.com/orbis-roadmap/

10573384652.png

Link to comment

Zelo realni načrti. Naj bi pa bila Durango in Orbis zelo podobna po moči, vendar:

Durango : več jeder z nizko hitrostjo (rečmo 8 na 1,6 ghz), od tega bi bilo jedro ali dve rezervirano za sistemske funkcije, več pomnilnika (8gb), vendar počasnejše izvedenke, lep del bi bil 'odžrt' zaradi OS-a (2 gb)

Orbis: manj jeder (rečmo 4 na 3,2 ghz), manj pomnilnika (4-6 gb), vendar z manj požrešnim OSjem

 

 

Link to comment
Zelo realni načrti. Naj bi pa bila Durango in Orbis zelo podobna po moči, vendar:

Durango : več jeder z nizko hitrostjo (rečmo 8 na 1,6 ghz), od tega bi bilo jedro ali dve rezervirano za sistemske funkcije, več pomnilnika (8gb), vendar počasnejše izvedenke, lep del bi bil 'odžrt' zaradi OS-a (2 gb)

Orbis: manj jeder (rečmo 4 na 3,2 ghz), manj pomnilnika (4-6 gb), vendar z manj požrešnim OSjem

res misliš da bo ponovno naredu sony tako napako?

Drgač pa pričakujem kar podobni konzoli, ampak ker vem koliko so cene ne pričakujem kaj dost. 399 bo max cena in kaj dost za to ceno ne moreš dobit če pomislimo da že grafične stanejo 340. Upam da bo cena 500. Ne pišem $ ali € ker je itak enako.

Skratka upam da se sony mal zresni kar pomeni: Nov udoben kontroler kajti ta je isti že od PS1, novi OS saj imajo telefoni boljši OS kot PS3 in pliis plis pliiiis party chat.

Aja da ne pozabim RIP nintendo Wii U ;)

Gapi x3.jpg

Link to comment

Saj na Viti je že Party chat, tako, da na PS4 ne bo manjkal. BTW X720, sploh pa PS4 lahko zaradi mene počakata še leto ali dve, trenutno čisto nič ne manjka in ne vem kaj lahko še več ponudijo, malo boljo grafiko, bistveno boljšo grafiko? Grafika pač ne naredi dobre igre, nov kontroler, pad kot ga ima WiiU brez težav uvedejo že na trenutni generaciji X360 ima Surface s katerim lahko vsak WP telefon/tablico načeloma spremeniš v kontroler, PS3 ima Vito, ki v LB2 že prevzame nalofo pada...

BTW nov SWonyjev patent za Move

post-101-144771024253_thumb.png

Povezava

BessieSABU.png

Link to comment

post-101-144771024257_thumb.jpg

En cuanto a consolas, se ha hablado bastante que Sony tiene anuncios para este año y estaría trabajando en una nueva PlayStation ¿Veremos un nuevo modelo en unos meses?

"Eso todavía es un gran secreto, pero nuestros amigos de Sony PlayStation se están preparando. Solamente puedo decir que estamos enfocados en el evento de juegos E3, agendado para junio. El anuncio puede ser en ese minuto o incluso antes en mayo".

¿Pero están preparando un gran anuncio o algo complementario?

"Probablemente lo primero, en esa fecha esperamos entregar grandes noticias, pero debemos esperar hasta mayo al menos".

Povezava

BessieSABU.png

Link to comment

Pridruži se debati

Objavi takoj, registriraj se kasneje. Vpiši se, če imaš račun in objavi s svojim računom.

Gost
Odgovori v debato...

×   Prilepljena vsebina je formatirana.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Tvoja povezava je bila samodejno vpeta..   Namesto tega prikaži kot povezavo

×   Tvoja prejšnja vsebina je bila obnovljena.   Počisti urejevalnik

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Ustvari novo...

Pomembno obvestilo

Z uporabo spletišča se strinjaš s Pogoji uporabe.